Antioksidanter

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Er du en av mange kaffe-elskere her til lands? I Norge står faktisk kaffe for den største andelen av de antioksidantene vi får i oss, og er derfor å anse som en av de viktigste kildene til antioksidanter.

 

Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter cellene i kroppen mot frie radikaler. Med andre ord er antioksidanter en del av vårt immunforsvar, og for å fungere optimalt, behøver immunforsvaret stadig tilføring av nye antioksidanter gjennom maten vi spiser. Dersom vi ikke spiser tilstrekkelig i løpet av dagen kan kroppen også dra nytte av tilskudd, ved siden av den vanlige kosten.

 

Produkter som Lectinect Aktiv+, Lectinect Mage og Lectinect Immun tilfører kroppen antioksidanter og andre viktige næringsstoffer som kan gi deg mer energi og overskudd i hverdagen. Produktene inneholder kraftige antioksidanter fra henholdsvis nyper og hyllebær. Se oversikt over produktene våre her og prøv fra kun kr 79,–

 

Hva er antioksidanter?

 

Sterke antioksidanter finnes i mye frukt bær. Nyper er spesielt rikt på antioksidanter. De skarpe fargene fremkalles av en type kraftige antioksidanter som kalles antocyaner. Også hyllebær er rikt på dette.

 

Antioksidantene beskytter oss også mot frie radikaler, som er kjemiske stoffer som dannes når kroppen bruker oksygen til å forbrenne næringsstoffer som karbohydrater og fett. For mange av disse kan være skadelig for kroppen.

 

Antioksidantene beskytter oss ved å la seg selv oksideres for å beskytte andre molekyler.

 

Eksempler på kjemiske stoffer som fungerer som antioksidanter er:

 

 • Vitaminer
 • Peptider
 • Enzymer
 • Karotenoider
 • Proteiner

 

Kroppen kan produsere noen av antioksidantene selv, men de viktigste kildene får vi  gjennom vitaminer som betakaroten (provitamin til vitamin A), vitamin A, vitamin E og vitamin C. Disse kan ikke kroppen produsere selv, og vi trenger derfor stadig tilførsel for å opprettholde optimale verdier.

 

De viktigste antioksidantene vi får i oss gjennom kosten er C-vitamin, E-vitamin og betakaroten.

I hvilke matvarer finner vi antioksidanter?

 

Antioksidanter finnes i matvarer som frukt, bær, grønnsaker, nøtter, frø, krydder og urter, mel og korn, kaffe, saft, juice, vin og te, og i kosttilskudd og naturprodukter.

Du finner antioksidanter i blant annet matvarer som:

 

 • Grønnsaker: grønnkål, chili, paprika, spinat
 • Bær: blåbær, tyttebær, bjørnebær, nyper, hyllebær
 • Frukt: druer, plommer, kiwi, granatepler
 • Krydder: kanel, timian
 • Nøtter og frø: valnøtter, solsikkefrø
 • Korn: bygg, havre
 • Drikker: kaffe, te

 

Produkter fra Lectinect

 

Et variert kosthold er regnet for å dekke kroppens behov for antioksidanter m.m. Men av ulike grunner kan noen av oss kan ha behov for ekstra tilførsel av antioksidanter, vitaminer og mineraler gjennom tilskudd.

 

Lectinect har utviklet en rekke naturprodukter, som blant annet inneholder viktige antioksidanter og næringsstoffer som kan hjelpe mot mageproblemer, styrke immunforsvaret og gi økt overskudd i hverdagen.

 

Blant våre produkter kan du prøve:

 

Lectinect Aktiv+

Lectinect Aktiv+ inneholder nyper, C-vitamin, molybden, magnesium, D-vitamin og bioperine. Alle disse ingrediensene kan gi store helsegevinster, som en bevegelig og smidig kropp, samt gi deg mer overskudd i hverdagen.

 

Produktets aller viktigste ingrediens er nyper, som har et naturlig høyt innhold av antioksidanter og C-vitamin. C-vitamin bidrar til normal kollagendannelse og er bra for leddene. Dette er produktet for deg som ønsker noe som kan gi mer overskudd og som gir en frisk og rask kropp.

 

Les mer: Lectinect Aktiv+

 

Lectinect Mage

 

Lectinect Mage inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. Gjennom seriøs forskning og mange positive tilbakemeldinger, har vi sett at dette produktet kan være effektivt mot mageplager som luft i magen, hard mage, løs mage og sure oppstøt, i tillegg til å virke syrenøytraliserende.

 

Les mer: Lectinect Mage

 

Lectinect Immun

 

Lectinect Immun er et naturprodukt som er utviklet for å styrke immunforsvaret i munnhule og hals. Produktet er en sugetablett som inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. I tillegg inneholder produktet C- og D-vitamin og sink, som styrker immunforsvaret. Lectinect Immun kan hjelpe mot forkjølelsessymptomer, samt lindre vond og sår hals.

 

Les mer: Lectinect Immun

 

Husk at naturprodukter og kosttilskudd kun skal brukes som tilskudd. Du bør derfor sørge for at du spiser variert for å sikre et bredt spekter av næringsstoffer gjennom kosten.

 

Bestill i dag

 

Har du behov for ekstra antioksidanter og overskudd i en travel hverdag?

 

Lectinect Aktiv+, Immun og Mage er blant en rekke produkter vi tilbyr som kan bidra til mer overskudd i hverdagen.

 

Lectinect er et norsk selskap som ble grunnlagt i 2000 i Bergen, og har siden den gang hatt mange fornøyde kunder. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner som vi blant annet finner i hyllebær. Etter hvert utviklet vi flere naturprodukter, og mange av våre kunder har fortalt at disse har gjort deres hverdag litt lettere.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag for å få med deg introduksjonstilbudet.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem