Innhold Lectinect Betakaroten Pluss

Ingredienser:

Tang/Kelp (Ascophyllum nodosum). L-kolin-bitartrat. Fyllstoff (kalsiumfosfater, sorbitol). Betakaroten fra mikroalge (Dunaliella salina). Overflatebehandlingsmidler (kalsiumfosfater, magnesiumsalter av fettsyrer). Sinksitrat, kobbersulfat, kromklorid. Fargestoff (kobberklorofyll, curcumin)

Innhold:

Virkestoff Per tablett % ref *) Per døgndose (2 tabl) % ref *)
Ascophyllum nodosum (tang) 100 mg - 200 mg -
-  hvorav jod 100 µg 67% 200 µg  133%
Betakaroten 7,5 mg - 15 mg -
- hvorav Vitamin A (retinol) 3,75 mg 469% 7,5 mg 938%
Sink 4 mg 40% 8 mg 80%
Kobber 500 µg 50% 1 mg 100%
Krom 150 µg 375% 300 µg 750%
*) % av referanseverdi

Dosering/anbefalt døgndose:

Intensivt: 2 tabletter daglig første måned og ellers når man ønsker å intensivere effekten. Normal bruk: 1 tablett daglig for vedlikehold.

Svelgetabletter som tas med et stort glass vann. Maksimal dose (2 tabl.) må ikke overskrides.

Produktet er laktose- og glutenfritt. Egnet for veganere og vegetarianere. Det er ikke tilsatt sukker.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som en erstatning for en variert kost og en aktiv livsstil.


Merknader

Gravide og ammende må konsultere lege før bruk av kosttilskudd.

Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år.

Betakaroten og røykere

Lectinect Betakaroten Pluss inneholder 7,5 mg naturlig betakaroten fra alger, en fornuftig og sunn dagsdose (15 mg i 2 tabletter). Det er jo ofte slik at det som er helsebringende i små doser kan være helsefarlig i større doser. Så også for betakaroten.

Kliniske studier utført i Finland viste nemlig at røykere som inntok store doser betakaroten daglig over en periode på 6 år viste økt risiko for lungekreft. Selv om det i disse studiene ble benyttet syntetisk betakaroten, i doser som var mellom 20 og 30 mg, frarådes det for sikkerhets skyld at røykere bruker kosttilskudd med betakaroten.

Kan jeg få pigmentflekker av å bruke betakaroten?

Betakaroten kan som kjent påvirke hudpigmenteringen bl.a. ved å stimulere produksjon av melanin, som under normale betingelser vil resultere i en jevn og fin hudfarge. Dersom det mot formodning fører til pigmentflekker ligger det antageligvis en bakenforliggende årsak til dette.

Det er viktig å merke seg at det finnes en lang rekke ulike typer pigmentforandringer i huden, med like mange forskjellige årsaker. Økt pigmentering kommer som oftest i kjølvannet av soling og tendensen øker ved alderdom, graviditet og bruk av P-piller. De mest kjente tilstandene er helt ufarlige og klassifiseres som Melasma, Kloasma, leverflekker, fregner, talgvorter og postinflammatorisk hyperpigmentering.

Flere av disse pigmenteringene forebygges og behandles ofte med A-vitamin. Et tilskudd av betakaroten, som i kroppen omdannes til A-vitamin, er derfor snarere et hjelpemiddel mot pigmentflekker enn en årsak til dem.