Om oss

Lectinect – et tryggere valg

Lectinect er et norsk selskap som utvikler kosttilskudd, basert på seriøs forskning. Vi benytter kontrollerte og trygge råvarer, fortrinnsvis fra planter og bær. Vårt mål er at du som kunde skal oppleve at vi leverer kvalitet og trygghet.

Bakgrunn

Bergensbedriften Lectinect ble grunnlagt i år 2000. Det faglige utgangspunktet for firmaet var molekylærbiologi, og i særdeleshet forskning på de helsegevinster mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Ian F. Pryme (Bergen) var blant grunnleggerne, og Pryme er fortsatt vår viktigste vitenskapelige rådgiver. Du kan lese mer om professor Ian F. Pryme her

Det finnes forskningmessig dokumentasjon om de positive effektene man kan oppnå fra lektiner, og vi har som målsetning å utvikle produkter basert på denne kunnskapen. Les mer om lektiner her. I tillegg utvikler vi produkter basert på vitaminer/mineraler og fettsyrer, hele tiden med solid grunnforskning som bakgrunn. Les mer om forskning/kvalitet.

Kvalitet

Bilde 026-crop

Vi kvalitetssjekker hvert ledd i produksjonsprosessen. Det utføres bakteriologiske analyser for hver produksjon, og våre underleverandører følges opp regelmessig for å sikre at våre krav overholdes.

For produkter som er basert på lektiner (Lectinect Mage), analyserer vi om lektinene er biologisk aktive. Vi har selv utviklet en analysemetode, slik at vi kan kontrollere at disse viktige proteinene kan virke optimalt i kroppen.

Doping-godkjent

Lectinect-doping-godkjent-hos-informed-sportOlympiatoppen sier følgende: «utøvere kan bruke alle tilskudd som er sertifisert og registrert hos Informed Sport».  Det er et anerkjent anti-doping laboratorium. Nå er Lectinect Mage og Lectinect Immun sertifisert og registrert nettopp hos Informed Sport. Vi vil fortløpende vurdere om flere produkter skal gjennom samme registrering.

Kvalitetskravene bak en slik sertifisering er viktige. Både vi og våre underleverandører må være på tå hev for å møte disse kravene. Det er sunt. Og vi håper det gir våre brukere en ekstra verdi.

Vegetarianere og veganere

Alle produktene i Lectinect-serien er egnet for vegetarianere. Lectinect Mage, Lectinect Naturlig Jod og Lectinect Betakaroten Pluss er vegan-sertifiserte produkter, og er registrerte hos Vegan Society.

Vi arbeider med å vegan-sertifisere flere av produktene i Lectinect-serien.

Trygghet

Som en av Norges første nettbutikker ble www.lectinect.no i 2011 sertifisert av Trygg E-handel. Dette er en godkjenningsordning som gir forbrukerne sikkerhet for at de handler med et seriøst firma.

Vi er medlem av Virke e-Handel, en bransjeorganisasjon for de seriøse bedriftene innen netthandel/postordre. Gjennom medlemskapet i Virke e-Handel ønsker vi å bidra til trygghet for alle som handler på nettet.

Norsk selskap

Utsikt fra kontoret mot Ulriken

Vi ble etablert i Bergen i år 2000 under navnet Palm Research. Etter en del år med basisforskning lanserte vi i 2007 det aller første produktet, Lectinect Mage.

Vi utvikler produkter sammen med fagmiljøer i Norge, og har gjennom årene fått gode forslag og tilbakemeldinger fra norske brukere. Vår kundeservice og våre medarbeidere er lett tilgjengelige for de som vil komme i kontakt med oss.


Kundehenvendelser

E-postadresse: kundeservice(at)lectinect.no
Telefon: 21 02 95 00 (man-fre 08-15)
Kontaktskjema finner du her.

Nøkkelpersoner

Selskapets Adm. Direktør er Bjørn H. Andreassen. Han er siviløkonom med erfaring bl.a fra Rieber & Søn, Bergensavisen, FotoKnudsen og Sunkost. Andreassen har vært ansatt i selskapet siden 2006.
E-post: bha(at)lectinect.no

Vår forsknings- og utviklingssjef er Truls Marius Aarra, cand. scient i molekylærbiologi. Han har forsket på lektiners effekt på immunforsvaret, og skrev hovedfagsoppgave om nevnte tema, under veiledning av professor Ian F. Pryme. Aarra har vært ansatt i selskapet siden 2000.
E-post: tma(at)lectinect.no

Selskapsinformasjon

Firmanavn: Lectinect – Vision Healthcare Nordic AS
Adresse: Postboks 111, 1325 Lysaker
Organisasjonsnummer: 878 637 712
Telefon: 55 36 54 00