Personvernerklæring og cookies

Personvernerklæring

Lectinect AS og ev. datterselskap er ansvarlig for behandling av personopplysninger du legger igjen på våre nettsider. Vi behandler disse opplysningene på en sikker måte.

Personopplysninger som lagres

Lectinect AS lagrer følgende personopplysninger om våre kunder;

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Dette lagres for å levere bestilte produkter, samt kommunikasjon i forbindelse med kjøp. IP-adresse lagres i ordresystem for å ev. kunne dokumentere/validere bestillinger/kjøp og i henvendelser via chat.
For «Min side» løsning lagres dessuten passord.

Anonymiserte opplysninger til analyseformål

Besøker du nettsiden uten å bestille, fylle ut skjema eller melde på nyhetsbrev, lagres det ingen personopplysninger som kan kyttes til deg som individ.

Vi samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende til analyseformål. Dette betyr at opplysningene du legger igjen ikke kan spores tilbake til bruker/person, da innstillingene våre i Google Analytics krypterer den fulle ip-adressen. Dette gjøres for å forbedre brukeropplevelser på våre nettsider.

Formål

Vi behandler personopplysninger for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. I hovedsak handler dette om å sende den bestilte varen til din adresse.

Lectinect AS benytter også opplysningene for å kunne gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp, via e-post, SMS og postutsendelser, og ev. andre kanaler som er naturlig å kommunisere via. Dette krever ditt samtykke.

Grunnlag

Opplysningene vi registrerer om deg benyttes for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, SMS, og ev. andre tjenester som det er naturlig å kommunisere via. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Der du har samtykket til det benyttes kjøpshistorikk og adferdsmønster til å gi anbefalinger og reklame spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Innhenting av personopplysninger

Lectinect AS lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider i forbindelse med ditt kjøp, påmelding til nyhetsbrev eller henvendelser via kontaktskjema/chat og ev. andre tjenester vi finner naturlig å tilby kommunikasjon via.

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best kundeopplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler nederst i dette dokumentet.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Eksterne databehandlere vil kun bruke personopplysningene til det formål det ble samlet inn for, eller for å utføre nødvendige tjenester for Lectinect AS. Ingen ekstern tredjepart kan bruke personopplysningene til eget formål. Forholdet til slike tredjepartsleverandører er regulert i databehandleravtaler.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi har mottatt i forbindelse med ditt kjøp lagres i vårt kunderegister. Du kan når som helst be om at dine personopplysninger slettes.

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav.

Dine rettigheter

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Informasjonssikkerhet

Lectinect AS lagrer dine personopplysninger på en sikker måte. SSL-protokoll benyttes for overføring av data i våre systemer.

Våre sikkerhetstiltak skal sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger. Behandlingen av disse skal skje i samsvar med gjeldende lovgivning.

Kontaktinformasjon

Personvernombud er Christopher Ohnstad. Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresser:

personvern@lectinect.no

Lectinect AS
Nygårdsgaten 114
N-5008 Bergen

Om Cookies

Lectinect AS behandler dine kundedata konfidensielt. Vårt nettsted bruker cookies.

Cookies er små filer som blir brukt til å lagre informasjon om hvilke sider du har besøkt, på en anonym måte. Formålet er å forbedre websiden slik at den passer bedre dine interesser og preferanser. Cookies blir også brukt til statistiske formål og samles inn anonymt.

Cookies

Alle som besøker et websted med cookies skal få informasjon om:

  • at websiden inneholder cookies
  • hva cookies brukes til
  • hvordan man kan unngå eller velge bort cookies

Hva er en cookie

En cookie er en liten fil som blir sendt til din pc fra et websted første gangen du besøker nettstedet. Den blir lagret på maskinen din. Informasjonen som blir lagret i en cookie inneholder ingen personlig informasjon som f.eks navn, e-postadresse eller annen personlig informasjon.

En cookie kan sammenlignes med et elektronisk visittkort som er unikt for din pc. Filens oppgave er å identifisere deg når du kommer tilbake til websiden. Cookies er ikke det samme som virus. En cookie er bare en tekstfil, og skader ikke maskinen på noen som helst måte. Cookien kan ikke starte program, inneholder ikke virus, og kan ikke ødelegge annen informasjon du har lagret på maskinen din.

Hva brukes cookies til?

De fleste nettsteder bruker cookies. Ved hjelp av cookies får nettstedet vite hvor ofte du besøker siden, noe som hjelper nettstedet til å avgjøre hva som er interessant for deg. Slik kan innholdet på websiden bedre bli tilpasset deg og dine preferanser. Cookies brukes også for å samle inn statistikk.

Ulike typer cookies

Tekstcookies: En tekstcookie er en liten fil som gjør det mulig for en nettside å gjenkjenne den besøkende. Et eksempel på dette er om den besøkende ønsker å lagre sitt brukernavn på en nettside for å enklere logge inn igjen senere. Cookien lagrer da en ID for den besøkende. Tekstcookies inneholder ingen personlig informasjon som f.eks. navn, e-postadresse eller annen personspesifikk informasjon. Et nettsted kan bare lese cookies som den selv har skapt.

Sesjonscookies: For at et nettsted skal kunne holde de ulike besøkende fra hverandre, blir sesjonscookies brukt. Denne type cookie blir lagret i maskinens minne kun når den besøkende har nettleseren oppe. Cookien skaper en unik identitet for den besøkende så lenge man er inne på nettsiden. Deretter blir den fjernet.

Hva er web beacons?

Web beacons er små grafiske bilder som blir brukt for å sende anonym statistikk om nettstedet til et statistikkverktøy, og som forteller hvordan nettstedet blir brukt. Grafikken er usynlig for den besøkende, og blir kun lest av verktøyet, som et anonymt statistikkunderlag.

Lectinect bruker både cookies og web beacons

Vi bruker tekstcookies som blir lagret på maskinen din i maksimum 30 dager , og sesjonscookies som eksisterer i 20 minutter mens du besøker nettsiden. Dette er en anonym statistikkinnsamling, og til dette  benytter vi statistikkvertøyet Google Analytics.

Unngå cookies

Hvis du ønsker kan du velge å stenge cookiesfunksjonen i nettleseren din. Dette gjør du ved å gå inn i sikkerhetsinnstillingene i netteleseren din. Det kan innebære at du ikke får bruke visse tjenester på enkelte nettsider. Er du usikker på hvordan du skal gjøre det, kontakt din pc support eller din lokale pc-butikk.