Tips mot løs mage

Publisert 1. juni 2023. Av Bjørn H. Andreassen

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt opplevd løs mage. Årsakene kan være mange og varierer fra person til person.

 

Ved kortvarig løs mage er det en rekke ting du selv kan gjøre for å lindre problemet.

Skulle du derimot ha vedvarende problemer bør du kontakte lege.

 

Tips for å forebygge løs mage

 

Kostholdet har mye å si for hvordan kroppen, og særlig magen, oppfører seg. Dersom du har problemer med løs mage kan du forsøke å redusere eller kutte ut følgende:

 

 • Fet eller røkt mat, som laks, spekeskinke og bacon
 • Store mengder kaffe
 • Unngå alkohol når du har løs mage

 

Et annet vanlig problem som kan forårsake løs mage er tarmproblemer. I slike tilfeller bør man unngå matvarer som går under betegnelsen høy FODMAP. Dette er matvarer som inneholder bestemte sukkerarter som suges dårlig opp i tynntarmen, og i stedet brytes ned ved gjæring av mikrober i tykktarmen.

 

Men det er ikke bare selve kostholdet som kan utløse løs mage. Bakterier fra urene kjøkkenredskaper, dårlig hygiene og feil tilberedelse av mat kan også være med på å øke problemet. For å unngå løs mage kan følgende tiltak være hensiktsmessige:

 

 • Har god håndhygiene gjennom dagen, og etter hvert måltid.
 • Sørger for at alle kjøkkenredskaper er rene til enhver tid. Utstyr som har vært i kontakt med rå mat skal ikke brukes på ferdig tilberedt mat. Dette gjelder særlig kylling og annet fjærkre.
 • Pass på at maten du lager blir gjennomvarm.
 • Matvarer bør kjøles ned raskt, og oppbevares kaldt.
 • Matvarer bør også kun varmes opp en gang.
 • Pass på hva du spiser mens du er på reise, vær særlig påpasselig med kjøtt som ikke er gjennomstekt og upasteurisert melk. Unngå også lokalt vann – drikk heller flaskevann.

 

Les også: Tips mot luft i magen

 

Tips for å lindre løs mage

 

Dersom du har problemer med løs mage, er det først og fremst viktig at du får i deg nok væske og salt, slik at du opprettholder væskebalansen. Det kan også være lurt å spise lett fordøyelig mat de første dagene.

 

Eksempler på matvarer som kan lindre løs mage er:

 

 • Ris, pasta og loff
 • Poteter og kokte grønnsaker
 • Bananer
 • Hermetisk frukt
 • Kylling, kalkun og fisk
 • Cottage cheese

 

Andre tips som kan motvirke løs mage er diverse tilskudd som inneholder melkesyrebakterier og naturprodukter som styrker magen. Slike produkter kan sørge for at tarmsystemet normaliserer seg, men det er viktig å presisere at resultatet varierer fra person til person.

 

Lectinect Mage kan hjelpe mot løs mage

 

Lectinect Mage inneholder kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. I tillegg får du hyllebær som kan støtte immunforsvaret. Vi finner lektiner i de fleste planter, bær og frukter som bananer, tomater, nøtter og hyllebær. Lektiner er også naturlig tilstede i mennesker, dyr og mikroorganismer.

 

Når det gjelder den faglige bakgrunnen for hyllebær og immunforsvaret, er dette basert på lektiners rolle i planters forsvarsmekanisme. Forskning har vist at når planter angripes av insekter eller mark, øker konsentrasjonen av lektiner som en del forsvaret. Men lektiner har også en nytteverdi for oss mennesker.

 

Vår egen forskning har dokumentert at dersom man inaktiverer proteinene i hyllebær, så reduseres også de biologiske egenskapene. Derfor har Lectinect utviklet en unik prosess slik at lektinene forblir biologisk aktive i tablettform. Lektiner fra hyllebær binder seg nemlig til deler av immunforsvaret hos mennesker og kan dermed gi helsegevinster. Hyllebær inneholder også et høyt nivå antocyaner. (fargestoffer).

 

Ved hjelp av Lectinect Mage, som også inneholder kalsium, kan mageproblemene avta. Kalsium bidrar nemlig til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt.

 

Brukere av Lectinect Mage kan derfor både få bedre mage og støtte til immunforsvaret.

 

 

Brukere av Lectinect Mage

 

Over 100.000 nordmenn har fått prøve Lectinect Mage. Det kom på markedet i 2007 og ble raskt en bestselger mot mageproblemer. Produktet er nå oppgradert med å tilsette kalsium, som bidrar til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt. Det inneholder også hyllebær som kan støtte immunforsvaret. Tilbakemeldingene fra brukere er meget positive, man har opplevd bedringer innen følgende hovedområder:

– Hjelp mot mageproblemer som løs mage, treg mage og luft i magen
– Styrking av immunforsvaret, brukere føler seg mer opplagte og har sjeldnere forkjølelsessymptomer

 

En av våre fornøyde brukere er Elin Monsen fra Røkland.

“Etter mange år med en stadig mer kranglete mage, hadde jeg gitt opp å bli helt bra. Jeg var til slutt så plaget med løs mage at jeg kunne ikke ha noen avtaler tidlig på dagen. Jeg så en annonse for Lectinect Mage, og tenkte at jeg ikke hadde noe å tape på å prøve. Men jeg må innrømme at troen ikke var stor. Allerede etter 3 dager merket jeg forskjell! Jeg er utrolig glad for at Lectinect Mage finnes, og har anbefalt produktet til mange!”

 

Hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage virker er individuelt. Selv om enkelte brukere har merket betydelig forskjell etter kun tre dager, kan det gjerne ta to til tre måneder før man merker en vesentlig effekt.

 

Trygge og kvalitetssikre produkter

 

For at du skal føle deg trygg på våre produkter, kvalitetssjekker vi hvert ledd i produksjonsprosessen. Det utføres bakteriologiske analyser for hver produksjon, og alle underleverandører følges opp jevnlig for å å sikre at alle krav overholdes hele veien. Produktene våre som er basert på lektiner, slik som Lectinect Mage og Immun, analyseres for å sjekke at lektinene fortsatt er biologisk aktive. Her har vi utarbeidet en egen analysemetode for å sikre at lektinene fungerer optimalt i kroppen.

 

For at du skal føle deg trygg på både produktene og nettbutikken vår, kan vi vise til følgende sertifiseringer:

 

 

Nettbutikken vår var faktisk en av landets første nettbutikker som ble sertifisert av Trygg E-handel. Denne godkjenningen er en sikkerhet for deg om at du handler med et seriøst firma. Vi er også medlem av Virke e-Handel, en bransjeorganisasjon for de seriøse bedriftene innen netthandel og postordre. Gjennom medlemskapet her ønsker vi å bidra til trygghet for alle som handler på nett.

 

 

Dette er Lectinect

 

Lectinect AS ble etablert i 2000, og er et selskap som utvikler produkter basert på seriøs forskning. Våre produkter inneholder kontrollerte og trygge råvarer, fortrinnsvis fra planter og bær. Målet er at du som kunde skal få et trygt og kvalitetssikret produkt.

 

Det faglige utgangspunktet for selskapet var molekylærbiologi, og da særlig forskning basert på menneskers helsegevinster ved bruken av plantelektiner. Professor Ian F. Pryme, var en av grunnleggerne, og er fortsatt vår viktigste vitenskapelige rådgiver. Pryme er bosatt i Bergen og er fra 2014 professor emeritus.

 

Her kan du lese mer om hva andre brukere sier om produktet, eller du kan benytte deg av prøvetilbudet under med en gang.

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Hard mage tips

Sliter du med treg eller hard mage? Her har vi samlet...

Luft i magen tips

Sliter du med luft i magen? Luft i magen kan oppstå...

Oppblåst mage stress

Stress er en veldig vanlig årsak til oppblåst mage,...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem