Luft i magen tips

Publisert 17. april 2024. Av Bjørn H. Andreassen

Sliter du med luft i magen? Luft i magen kan oppstå av mange forskjellige grunner, og for noen kan det føre til ubehag og oppblåsthet. Hvis tilstanden melder seg sammen med andre symptomer, bør du oppsøke legen. Videre har vi samlet informasjon og tips for deg med luft i magen

 

Fordøyelsessystemet

 

Fordøyelsessystemet er en av de tingene her i livet som man egentlig ikke tenker så mye over, før det plutselig ikke fungerer som det skal. Da merker man godt at det er der. Når noe er galt med fordøyelsessystemet, kan det utløse mageproblemer. Disse kan være så mangt – luft i magen, sure oppstøt, hard mage og løs mage er bare noen av tilstandene. Men hva er det egentlig magen prøver å fortelle deg?

 

Dette er luft i magen

 

Luft i magen oppstår når tarmbakteriene produserer gasser som følge av at næringsstoffer brytes ned i fordøyelsessystemet. Alle mennesker produserer gjennomsnittlig to desiliter gass i døgnet, men hos noen kan det bli opptil ti ganger mer. Dette kan føre til mageproblemer, som igjen kan gå ut over livskvaliteten hos den som rammes. En annen viktig faktor til ubehag er at mennesker har forskjellig toleranse for hvor mye luft i magen man tåler. For mye luft i magen kan oppstå når tarmbakteriene produserer for mye gass, eller om man svelger for mye luft.

 

Det kan altså være tilfellet at magen prøver å fortelle deg at du har spist noe den ikke tolererer så godt. Merk at plagene også kan komme fra enkelte sykdommer som gjør at næringsstoffene ikke suges opp normalt i tynntarmen. Hvis plagene er betydelige, og særlig hvis de er kombinert med andre symptomer, er det grunn til å bli undersøkt hos legen.

 

Luft i magen – tips og råd

 

Dersom du plages av luft i magen, er det mange ting du kan gjøre selv. Her har vi samlet noen gode råd og tips for deg med luft i magen, og som opplever ubehag som følge av dette.

 

– Vær oppmerksom på hva du spiser

Følg nøye med på hvilke matvarer som gir større gassproduksjon enn andre. Belgfrukter og mat med høyt fiberinnhold, som for eksempel bønner, erter, brokkoli og rotfrukter, er eksempler på matvarer som kan føre til økt produksjon av gass. Hvis du ser en klar sammenheng mellom enkelte matvarer og luft i magen, er tipset å kutte ut disse.

Ved å unngå visse matvarer kan du redusere mage- og tarmproblemer. Dietten som ofte anbefales går ut på å utelukke tungt fordøyelige karbohydrater, og kalles FODMAP-redusert diett. Før man begynner å undersøke eventuell intoleranse mot enkelte matvarer, er det anbefalt å konsultere med lege.

 

– Drikk rikelig med vann

Pass på å drikke nok vann, og ta gjerne et stort glass vann til maten. Inntak av vann kan hjelpe med å løse opp fiber og fett, og kan bidra til å “smøre” fordøyelsessystemet slik at det du spiser passerer lettere gjennom kroppen.

 

– Regelmessige toalettbesøk

Det er gunstig for fordøyelsessystemet å etablere regelmessige avføringsvaner, men har du ikke dette må det øves inn. Forsøk å gå på do til samme tid hver eneste dag, for eksempel om morgenen etter frokost. Ikke hold igjen når du føler trang til avføring, og forsøk heller ikke å få unnagjort et toalettbesøk i farta.

 

– Fysisk aktivitet

Regelmessig aktivitet kan ha store helsegevinster, også når det gjelder kvaliteten på fordøyelsessystemet. Begynn med å gå en tur etter middag hver eneste dag, eller start med yoga. Mange posisjoner i yoga er spesielt utviklet for å hjelpe fordøyelsen og massere de indre organene, som for eksempel positurer hvor man vrir på hele kroppen.

 

– Redusere stress

Vedvarende stress er ugunstig for helsen, og kan blant annet føre til mageproblemer som luft i magen. Avspenningsøvelser kan være effektive mot stress. Psykologiforeningen har publisert en artikkel hvor det beskrives enkle pusteøvelser som «4-7-8» øvelsen. Denne tar kun tar et par minutter å gjennomføre. Trening, meditasjon og yoga er også kjent for å ha gunstig effekt på stress.

 

– Supplere kosten med et helsekostprodukt

Enkelte opplever å slite med luft i magen i årevis, og har prøvd alle mulige tips og råd uten at det hjelper. Hvis dette gjelder deg, kan du forsøke å supplere kosten med et helsekostprodukt som for eksempel Lectinect Mage. Lectinect Mage inneholder nemlig kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. I tillegg får du hyllebær som kan støtte immunforsvaret.

Lectinect Mage kan derfor både hjelpe mot mageplager og samtidig støtte immunforsvaret.

 

Lectinect Mage kan hjelpe med mageproblemer som:

  • Luft i magen
  • Oppblåst mage
  • Hard mage
  • Treg mage
  • Løs mage

 

Prøvde alle kjerringråd for å bli kvitt mageplagene

 

Karen Eline Bjørke fra Lye i Rogaland har siden ungdomstiden vært plaget med magen. Hun prøvde alle slags kostråd og kjerringråd, og fant til slutt løsningen med Lectinect Mage.

 

– Jeg har prøvd alle kostråd og kjerringråd i jakten på en løsning på mageplagene. Det var først da jeg begynte med Lectinect Mage at magen min begynte å fungere som normalt.

 

Jeg merket raskt bedring av plagene. Nå tar jeg en tablett hver morgen, og det er stor forskjell på før og etter. Jeg pleier å si at det er “før og etter” Lectinect Mage for meg. Jeg er fornøyd med at det er slutt på 30 år med luftplager.

 

Jeg anbefaler Lectinect Mage til alle som vil høre!

 

Det kan variere hvor raskt man merker effekten av Lectinect Mage, fordi vi blant annet har ulik tarmflora. Noen merker bedring allerede etter noen dager, mens andre trenger litt lengre tid. Det er viktig å huske på at plagene kan ha ulike årsaker og dermed har individuell virkningstid.

 

Les mer om hvordan Karen fikk slutt på 30 år med luftplager her.

Andre erfaringer

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Betakaroten

  Betakaroten finnes i vegetabilske matvarer,...

K2 Vitamin

  Vitamin K2 produseres av bakterier i mage- og...

Oppblåst mage stress

Stress er en veldig vanlig årsak til oppblåst mage,...

Luft i magen tips

Sliter du med luft i magen? Luft i magen kan oppstå...

Hard mage tips

Sliter du med treg eller hard mage? Her har vi samlet...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis (frakt 89)? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis (kun 89,- i frakt)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Ja takk, jeg vil gjerne ha det gode abonnementstilbudet på Lectinect Mage, og får første 30 dagers forbruk GRATIS, kun frakt kr 89. Deretter mottar jeg forsendelser fraktfritt hver fjerde måned for kun kr 219/mnd (totalt for fire måneder kr 876). Jeg har 14 dagers angrerett på velkomstpakken, ved uåpnet pakke, men må selv dekke returportoen. Abonnementet er uten bindingstid, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon, brev eller e-post. Oppsigelsesfrist på fakturaen. Jeg har lest og godtatt avtalevilkårene og personvernerklæringen og bekrefter å være over 18 år.
KJØP NÅ!

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. 

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem