Hyllebær

Publisert 19. oktober 2019. Av Bjørn H. Andreassen

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster for mennesker. Bærene har blant annet et høyt nivå av antocyaner, som er kraftige antioksidanter.

 

Videre har hyllebær vist seg å være til god hjelp for en rekke mageproblemer. Dette skyldes at lektiner fra hyllebær (proteiner) binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og på denne måten starter en positiv biologisk aktivitet.

 

Hva er hyllebær?

 

Hyllebær hører til hyllfamilien. De vanligste artene av hyllfamilien i Skandinavia er:

 

 • Svarthyll (Sambucus nigra)
 • Dansk sommerhyll/Staudehyll (Sambucus ebulus)
 • Raudhyll (Sambucus racemosa)
 • Amerikahyll (Sambucus pubens)
 • Sibirhyll (Sambucus sibirica)
 • Kamtschatthyll (Sambucus kamtschatica)

 

De mørke bærene fra arten Sambucus nigra (svarthyll) har vært brukt mot mageproblemer i lang tid. Et av disse bærene er hyllebær. Faktisk finnes det historisk dokumentasjon på bruken så langt tilbake som for 2000 år siden, da grekerne brukte bærene til hjelp mot plager knyttet til magen.

 

Fargesterke bær er også en god kilde til flavonider, som queretin. I tillegg er bærene proppfulle av antioksidanter.

 

I Norge er hyllebær kanskje mest kjent for sine lektiner, som er proteiner i bæret. Forskning har nemlig påvist en sammenheng mellom plantelektiners og menneskers immunforsvar. Dette viser at lektiner fra hyllebær kan styrke immunforsvaret. En av Europas fremste forskere på dette feltet er den britiske professoren Ian F. Pryme. Et av hans viktigste forskningsområder er nettopp lektiners helsegevinster hos mennesker.

 

Forskning viser at hyllebær kan motvirke mageproblemer

 

I 1667 ble det utgitt en håndbok om helsegevinstene fra hyllebær, med hele to kapitler viet til mageproblemer. Vi finner også tilsvarende dokumentasjon som omhandler bruk av hyllebær i Europa mot løs og hard mage samt mageproblemer. Bruksområdet er med andre ord ikke nytt, men takket være nyere forskning har vi i dag en dypere forståelse for hvorfor lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer.

 

Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og er en viktig del av deres forsvarsmekanisme. Når planter angripes av insekter eller mark, økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret. For at lektiner skal hjelpe mot mageproblemer er proteinet avhengig av to egenskaper:

 

 • Det må kunne binde seg til spesifikke mikroorganismer i tarmen.
 • Det må kunne medføre en lokal styrking av tarmens immunforsvar ved å binde seg til bestemte reseptorer.

 

Takket være nyere forskning vet vi at lektiner fra hyllebær har nettopp disse to egenskapene.

 

Slik virker lektiner i tarmen

 

Lektiner i hyllebær er hardføre proteiner som ikke ødelegges av magesyre eller av enzymer i tarmsystemet. Men lektiner har også en styrkende effekt, og kan forbedre kroppens immunforsvar på en av to måter:

 

1. Når mikroorganismer flyter fritt rundt i massen i tarmen:
En vanlig årsak til mageproblemer er når uønskede organismer bryter ned komponentene i maten, og dermed skiller ut stoffer som gir ubehag og mageplager. Lektiner fra hyllebær kan lindre disse plagene, da de har evnen til å klumpe sammen de uønskede organismene som da blir passive og forsvinner ut med avføringen.

 

2. Når mikroorganismer har bundet seg til reseptorer i tarmen: En annen vanlig årsak til mageproblemer skyldes at uønskede mikroorganismer binder seg til reseptorene på tarmtottene. På samme måte som nevnt ovenfor, kan lektiner fra hyllebær ta over plassen til disse mikroorganismene. Deretter blir tarmens immunforsvar styrket, og plagene kan avta.

 

Brukere av Lectinect Mage som hovedsakelig plages av uønskede organismer som flyter løst i tarmmassen, kan oppleve bedring allerede etter et par dager. Samtidig er det viktig å være klar over at dette er individuelt og vil variere fra person til person.

 

Dersom du plages av uønskede organismer som har bundet seg til reseptorene, tar det gjerne lengre tid før du merker forandring – for noen kan det ta opptil 2-3 måneder. Men også dette er individuelt. Husk at tynntarmen er 4-6 meter lang, og har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til. Det kan derfor ta litt tid før lektinene bidrar til en merkbar forskjell, noe også erfaringene fra flere brukere av Lectinect Mage bekrefter.

 

Dette er Lectinect Mage

 

Med utgangspunkt i forskningen rundt lektiner fra hyllebær, har vi i samarbeid med professor Ian F. Pryme utviklet produktet Lectinect Mage. Naturproduktet har vært på markedet siden 2007, og er rett og slett lektiner i tablettform. Pryme er professor i biokjemi og molekylærbiologi, og regnes som en av Europas fremste forskere innen lektiner fra hyllebær.

Professor emeritus Ian F. Pryme, Bergen

Lectinect Mage kan hjelpe med mageproblemer som:

 

 

En forutsetning for at lektiner skal gi sine gode helseeffekter, er at de fortsatt er biologisk aktive. Derfor har vi utviklet en unik prosess som sikrer at lektinene ikke taper biologisk aktivitet på veien fra innhøsting til ferdig produkt. En tablett Lectinect Mage skal være like gunstig som å spise hyllebær rett fra treet.

 

Lectinect Mage har hjulpet mange brukere

 

Over 100.000 nordmenn har prøvd Lectinect Mage, og tilbakemeldingene har vært overveldende positive. Brukere har blant annet opplevd bedringer innen områder som:

 

 • Hjelp mot mageproblemer som løs og treg mage samt luft i magen.
 • Lindring av halsbrann og sure oppstøt.
 • Styrking av immunforsvaret – de føler seg mer opplagte og har sjeldnere forkjølelsessymptomer.

 

En av dem som har opplevd merkbar forandring etter bruken av Lectinect Mage er Reidun Sørreime fra Sveio.

 

– Jeg har vært plaget med magen siden jeg var en liten pike. Magen var hard, og jeg følte ofte at jeg hadde magen langt opp i halsen. Har forsøkt alle mulige ting opp gjennom årene. Til slutt ga jeg opp, og tenkte at det fikk være som det var.

 

Sørreime fikk høre om Lectinect Mage gjennom en reklame. Selv om hun først tenkte at produktet ikke ville hjelpe, bestemte hun seg likevel for å gi det et forsøk etter å ha sett reklamen et par ganger.

 

– Etter noen dagers bruk av Lectinect Mage, begynte ting å skje i magen min. Først fikk jeg mye luft i magen. Etter hvert gikk dette over, og jeg har nå behagelige toalettbesøk hver dag. Jeg ble svært overrasket når produktet begynte å virke. Etter fire måneders bruk av produktet føler jeg meg som et nytt menneske. Jeg har fått et nytt liv takket være Lectinect Mage. Jeg vil at så mange som mulig som sliter med mageproblemer skal få høre om produktet.

 

Produkter av høy kvalitet

 

For å sikre at du får et produkt av høy standard kvalitetssjekker vi alle ledd av produksjonsprosessen. Det utføres bakteriologiske analyser for hver produksjon, og våre underleverandører følges opp regelmessig for å sikre at våre krav overholdes. Alle produkter som baseres på lektiner fra hyllebær analyseres for å se om lektinene er biologisk aktive. Vi har utviklet en egen analysemetode som sikrer at lektinene fungerer optimalt i kroppen.

 

Vi har også sertifiseringer som sier noe om kvaliteten vår:

Informed Sport er et anerkjent laboratorium for antidoping, og alle tilskudd som er registrert og sertifisert her er lovlige i Olympiatoppen. Kvalitetskravene bak en slik sertifisering er viktige, og vi håper det gir våre brukere en ekstra verdi. Nettbutikken vår var også en av landets første nettbutikker som ble sertifisert av Trygg E-handel. Dette er en godkjenningsordning som gir deg en bekreftelse på at du handler med et seriøst firma.

 

Dette er Lectinect

 

Lectinect er et norsk selskap som utvikler naturprodukter, basert på seriøs forskning. Dette gjør vi ved å benytte kontrollerte og trygge råvarer, fortrinnsvis fra planter og bær (hyllebær). Målet vårt er at du som kunde skal oppleve kvalitet og trygghet.

 

Det faglige utgangspunktet for bedriften var molekylærbiologi – og særlig helsegevinster knyttet til plantelektiner. Blant grunnleggerne var professor Ian F. Pryme, Bergen, som fortsatt er vår viktigste vitenskapelige rådgiver. Pryme regnes som en av Europas fremste forskere innen lektiner.

 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe!

Andre erfaringer

Løs mage

  Løs mage er en tilstand som kjennetegnes av...

Luft i magen

  Luft i magen er ikke uvanlig, men for noen kan...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage i 2 måneder til gunstig pris? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får de to første månedene for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Mage, og får de to første månedene for kun kr. 79,-. Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.

 

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem