Ny studie om vitamin K2 produkter: Kun 1 av 4 inneholder lovet mengde K2

Vitamin K2 er et fantastisk vitamin som i kosttilskudd har tatt Norge med storm de siste årene. Men nå viser en fersk studie at sjokkerende mange produkter inneholder langt mindre vitamin K2 enn pakningen tilsier.

Norske Kappa Bioscience står bak en omfattende stabilitetsstudie* av 79 forskjellige vitamin K2-produkter. De målte mengden vitamin K2 i hvert produkt halvveis i produktets holdbarhetstid. Det er nemlig rundt dette tidspunktet det er vanlig at K2 produkter når frem til forbrukeren – og det er selvsagt da produktet skal fungere.

Avslørte omfattende stabilitetsproblemer

vitamin_k2Tidligere funn fra Federal Security Agency har pekt på stabilitetsproblemer i kosttilskudd der fettløselige vitaminer (vitamin D i dette tilfellet) kombineres med kalsium. Her taper D-vitamininnholdet seg relativt raskt etter produksjon (i løpet av 1 – 2 måneder).

Den nye studien fra Kappa bygger videre på dette funnet, men gjelder nå for vitamin K2, som også er et fettløselig vitamin. Resultatet av studien viser at K2, i ubeskyttet form, også taper seg med visse miljøpåvirkninger (ulike temperaturer) og i kombinasjon med mineraltilsetninger. (f.eks. kalsium og magnesium).

Men hva med K2 produkter som ikke inneholder mineraler?

Det er mange K2 produkter i kategorien uten mineralinnhold. Faktisk gjelder dette for de fleste produktene på det norske markedet. Disse inneholder ofte vitamin K2 med andre vitaminer. Det studien avslører, og som hittil ikke har blitt identifisert som et problem, er at også i denne kategorien er det omfattende problemer med stabiliteten på produktene.

Kun 1 av 4 vitamin K2 produkter fikk betegnelsen godkjent

Av de 30 produktene som ble analysert i kategorien uten mineralinnhold, og som er mest relevant for det norske markedet, var det altså kun 1 av 4 produkter som leverte 100% eller tett opptil 100% av lovet innhold. Funnene i studien viser at svært mange produkter forringes betraktelig fra det tidspunktet de går fra produksjon til de ender opp hos forbrukerne.

Det er med andre ord stor sjanse for å ende opp med et produkt som rett og slett er for dårlig på det tidspunktet det skal inntas. Det er uheldig når vi vet hvilke helsegevinster vitamin K2 kan bidra til.

Finnes det en løsning på problemet?

Kappa Bioscience, som står bak studien, er i spydspissen hva gjelder stabilitetsteknologi tilknyttet vitamin K2 (og andre fettløselige vitaminer). De startet arbeidet i 2013 der de analyserte en rekke vitamin K2 formuleringer. Her identifiserte de problemer med stabiliteten hos mange produkter, inkludert sin egen versjon.

produktet_har_høy_styrke

På bakgrunn av disse funnene fant de det nødvendig å foreta justeringer. De utviklet en unik type innkapsling som løste problemene med stabiliteten og dermed også tap av K2 innhold over tid.
Der andre har K2 i ubeskyttet form basert på naturlig fermentering, har Kappa sin versjon såkalt mikroinnkapsling.

Det betyr at K2 vitaminene plasseres i bitte små kapsler hvor de er ekstremt godt beskyttet mot luft og andre miljømessige faktorer.

Lectinect har valgt Kappa sin vitamin K2 og innkapslingsteknologi fordi den gir enestående stabilitet. Det sikrer at du som kunde får den mengden K2 som står på pakken, i hele holdbarhetsperioden, mengden du bør forvente og tross alt betaler for.
Det er ikke uten grunn at vi kaller produktet Lectinect Vitamin K2 Superior.

Vil du lese mer om produktet vårt og teknologien til Kappa finner du det her.

*http://www.nutraingredients.com/Promotional-Features/Vitamin-K2-MK-7-A-stability-challenge-a-market-study

Andre bloggartikler

Jakten på de beste hyllebærene

Vi er hele tiden på jakt etter de beste hyllebærene til våre produkter. Få innblikk i hvor årets bær kommer fra, kvalitetskontrollen vi utfører og hvordan hyllebærene kan styrke ditt immunforsvar.

Betakaroten – En kort guide

Hvilken kilde til betakaroten er best? Når bør du starte og hvordan får du best resultat?

Lectinect - et tryggere valg

Lectinect er et norsk selskap som i flere år har utviklet kosttilskudd, basert på nøye kontrollerte og trygge råvarer.

Sertifiserte og dopingfrie kosttilskudd

Nå er Lectinect Mage registrert hos Informed Sport. Les mer om hva det innebærer her