Jakten på de beste hyllebærene

Hyllebærkvast

Sambucus nigra (Svarthyll)

Vi er hele tiden på jakt etter de beste hyllebærene til våre produkter. Hvor disse til enhver tid befinner seg kan variere ut i fra sesongens klima og lokale værforhold.

Vår råvareleverandør har kontakter med dyrkere og produsenter i flere land. Dette gjør oss i stand til å hele tiden kunne fremskaffe de beste hyllebærene.

Østerrike og sørlige deler av Tyskland har klima og jordsmonn som er spesielt gunstig for dyrking av svarthyll.

Disse naturlige forutsetningene i kombinasjon med flinke bønder med moderne teknologi, gjør at vi som regel finner de beste bærene i denne regionen.

For hyllebær er ikke bare hyllebær. Faktisk finnes det rundt 40 ulike arter! I forbindelse med mat er det stort sett Sambucus nigra (svarthyll på norsk) som benyttes. Denne arten har igjen flere undervarianter. Ved å søke blant underartene, og i kombinasjon med forskjellige dyrkningsområder, leter vi frem de mest potente bærene fra sesong til sesong.

Denne sesongen har vi valgt Østerrikske bær av underarten «Haschberg». Disse holder generelt høy kvalitet med høye nivåer av polyfenoler og antocyaner (antioksidanter), og er spesielt rik på C-vitaminer og andre næringsstoffer. Vi har dessuten valgt høyeste sortering, «A-grade», også kjent som «dessertbær». Slike bær koster litt mer, men kvaliteten er til gjengjeld suveren.

Bilder fra Innhøstingen

Innhøsting av hyllebær

Hyllebær-sesong hele året

Lectinect AS har utviklet en unik prosess slik at lektinene forblir biologisk aktive i tablettform. Dermed gjør vi hyllebærets fantastiske egenskaper tilgjengelig året rundt!

Normale produksjonsteknikker er dessverre lite skånsomme og kan ofte ødelegge eller redusere kvaliteten av viktige næringsstoffer, ikke minst i ømfintlige naturlige preparat basert på bær og grønnsaker.

Gjennom lang tid har vi derfor optimalisert og finjustert samtlige prosesstrinn slik at den biologiske aktiviteten bevares best mulig fra bær til ferdig tablett.

Kvalitetstesting av hyllebær

Analyse av biologisk aktivitet

Vi kvalitetstester også hver batch i forhold til dets evne til å
stimulere utvalgte immunmarkører i blodprøver. Du kan derfor være sikker på at produktene fra oss er biologisk aktive.
– Å ta en tablett Lectinect skal være helsemessig like gunstig som å spise bæret i sin naturlige form, rett fra treet.

Når man produserer naturlige produkter er det svært viktig å vite at bærene som danner grunnlag for produksjonen er frie for tungmetaller, sprøytemidler og har en tilfredsstillende mikrobiologi. Lectinect AS kjøper ingen bær uten at slike analyser foreligger.

Proppfulle av antocyaner

Antocyaner gir skallet og fruktkjøttet den kraftige mørkelilla fargen. Fargestoffet, som det egentlig er, fungerer som bærets eget forsvar mot bl.a. UV-stråling.

To av våre produkter er basert på hyllebær; Lectinect Mage og Lectinect Immun.

Andre bloggartikler

Betakaroten – En kort guide

Hvilken kilde til betakaroten er best? Når bør du starte og hvordan får du best resultat?

Ny studie om vitamin K2 produkter: Kun 1 av 4 inneholder lovet mengde K2

Sjokkerende mange produkter inneholder langt mindre vitamin K2 enn pakningen tilsier.

Unn deg en god tarmflora

Visste du at vi får i oss færre melkesyrebakterier enn tidligere? Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan oppnå en balansert tarmflora.

Lectinect - et tryggere valg

Lectinect AS er et norsk selskap som i flere år har utviklet kosttilskudd, basert på nøye kontrollerte og trygge råvarer.

Sertifiserte og dopingfrie kosttilskudd

Nå er Lectinect Mage, Lectinect Immun og Lectinect Aktiv+ sertifisert og registrert hos Informed Sport. Les mer om hva det innebærer her