Oppblåst mage stress

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Stress er en veldig vanlig årsak til oppblåst mage, men mageproblemer kan også skyldes andre årsaker. Oppblåst mage er en tilstand hvor kroppen har et overskudd av luft i tarmsystemet, som kan føre til ubehag og sjenanse for den som rammes.

 

Dette er oppblåst mage

 

Alle mennesker har luft i magen. Når næringsstoffer brytes ned i fordøyelsessystemet, produserer tarmbakteriene gasser – gjennomsnittlig to desiliter i døgnet. Hos noen kan det imidlertid bli opptil ti ganger mer enn det som er normalt, og da kan man oppleve å være oppblåst i magen. Mennesker har ulik toleranse for hvor mye luft i magen man tåler, og for enkelte kan et overskudd av luft føre til mageproblemer som oppblåsthet og ubehag.

 

Mageproblemer som følge av for mye luft rammer de aller fleste fra tid til annen. Som regel er tilstanden forbigående og ufarlig. Det er vanskelig å fastslå eksakt årsak til at noen er mer plaget av oppblåst mage enn andre, men i enkelte tilfeller kan det være et symptom på intoleranse mot enkelte matvarer. I tillegg kan tarmrelaterte problemer som f.eks. hard og treg mage føre til for mye luft i magen.

 

Les mer: Løs mage tips

 

Dette kan hjelpe mot oppblåst mage

 

Menneskekroppen er unik, og fordøyelsessystemet er svært individuelt. Det som er normalt for deg trenger ikke nødvendigvis å være normalt for andre. Plagene kan skyldes at kroppen prøver å fortelle deg at du har spist noe den ikke tolererer, eller det kan være et symptom på mer alvorlige sykdommer som gjør at næringsstoffene ikke suges opp som normalt i tynntarmen. Hvis du ikke kjenner igjen kroppens reaksjonsmønster, bør du kontakte lege. Andre årsaker kan være at du svelger for mye luft, eller at du drikker for mye kullsyreholdige drikker. Stress er også en vanlig årsak til oppblåst mage.

 

Det er derfor ikke mulig å gi tips ved luft i magen som fungerer for alle. Her har vi likevel listet opp noen gode råd som kan hjelpe mot oppblåst mage:

 

  • Vær oppmerksom på hvilke matvarer som gir større gassproduksjon enn andre, og kutt disse fra kosten for å se om problemene bedres.
  • Drikk rikelig med vann for å løse opp fiber og fett i fordøyelsessystemet.
  • Spis sakte.
  • Ikke utsett dobesøket.
  • Driv med regelmessig fysisk aktivitet.
  • Suppler kosten med et naturprodukt. Forskning har vist at hyllebær har en gunstig effekt på mageproblemer.

 

Les også: Få fart på magen

 

Oppblåst mage ved stress

 

Stress er en vanlig årsak til oppblåst mage. Det er heller ikke uvanlig å få andre mageproblemer som hard mage eller løs mage. I passende doser kan stress være positivt og skape motivasjon og inspirasjon, men negativt stress kan lede til både psykiske og fysiske helseplager.

 

Avspenningsøvelser kan være effektive mot stress. Psykologiforeningen har publisert en artikkel hvor det beskrives enkle pusteøvelser som «4-7-8» øvelsen. Denne tar kun tar et par minutter å gjennomføre. Trening, meditasjon og yoga er også kjent for å ha gunstig effekt på stress.

 

Naturmidler ved oppblåst mage

 

Dessverre er det slik at enkelte er mer utsatt for mageproblemer med andre, og sliter med plager i årevis uten at det er noen åpenbar grunn. Hvis dette er tilfellet for deg kan det hjelpe å supplere kosten med lindrende midler som for eksempel Lectinect Mage. Lectinect Mage inneholder biologisk aktive lektiner (proteiner) fra hyllebær og antocyaner (antioksidanter), og kan bidra til å lindre mageproblemer. Lectinect AS har utviklet en unik prosess for å holde lektinene biologisk aktive, slik at kroppen raskt kan dra nytte av disse viktige proteinene.

 

Nyere forskning har vist at lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot blant annet oppblåst mage, hard mage og løs mage. Lektiner fra hyllebær binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og kan starte en positiv biologisk aktivitet. Hyllebær inneholder dessuten antocyaner, som også kan lindre vanlige symptomer på mageproblemer.

 

Les også: Hjelp mot løs mage

 

– Det satt en demper på selvtilliten å se ut som jeg var gravid i 4-5. måned

 

Camilla Øverby fra Arneberg slet med mye luft i magen, og hadde problemer med å sove. Etter å ha fortalt svigermor om problemene ble hun anbefalt Lectinect Mage. Camilla var opprinnelig skeptisk til naturprodukter, men desperat etter en løsning på mageproblemene ga hun produktet en sjanse.

 

Camilla fikk hjelp av Lectinect Mage

– Det satt en demper på selvtilliten å se ut som jeg var gravid i 4-5. måned, forteller Camilla.

 

Det hele toppet seg da hun var på sydenferie, og ikke ville gå rundt med en bikini. Etter at hun begynte med Lectinect Mage merket hun raskt bedring.

 

– Jeg kunne nesten ikke tro at det var sant. Men jeg merket bedring allerede etter to dager. Heldigvis var også “gravid-magen” forsvunnet. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk, men det kunne ikke skade å prøve når en i familien anbefalte det, sier Camilla.

 

Det varierer fra person til person hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage fungerer, fordi tynntarmen inneholder millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til. Noen merker bedring allerede etter noen dager, mens hos andre kan det ta lenger tid.

 

Les mer om Camillas historie her.

 

Trenger du hjelp mot oppblåst mage? Lectinect Mage er et naturprodukt som kan hjelpe deg å lindre plager som luft i magen og hard mage.

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Syrenøytraliserende

De fleste av oss opplever sure oppstøt fra tid til...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem