Oppblåst mage stress

Publisert 1. juni 2023. Av Bjørn H. Andreassen

Stress er en veldig vanlig årsak til oppblåst mage, men mageproblemer kan også skyldes andre årsaker. Oppblåst mage er en tilstand hvor kroppen har et overskudd av luft i tarmsystemet, som kan føre til ubehag og sjenanse for den som rammes.

 

Dette er oppblåst mage

 

Alle mennesker har luft i magen. Når næringsstoffer brytes ned i fordøyelsessystemet, produserer tarmbakteriene gasser – gjennomsnittlig to desiliter i døgnet. Hos noen kan det imidlertid bli opptil ti ganger mer enn det som er normalt, og da kan man oppleve å være oppblåst i magen. Mennesker har ulik toleranse for hvor mye luft i magen man tåler, og for enkelte kan et overskudd av luft føre til mageproblemer som oppblåsthet og ubehag.

 

Mageproblemer som følge av for mye luft rammer de aller fleste fra tid til annen. Som regel er tilstanden forbigående og ufarlig. Det er vanskelig å fastslå eksakt årsak til at noen er mer plaget av oppblåst mage enn andre, men i enkelte tilfeller kan det være et symptom på intoleranse mot enkelte matvarer. I tillegg kan tarmrelaterte problemer som f.eks. hard og treg mage føre til for mye luft i magen.

 

Les mer: Løs mage tips

 

Dette kan hjelpe mot oppblåst mage

 

Menneskekroppen er unik, og fordøyelsessystemet er svært individuelt. Det som er normalt for deg trenger ikke nødvendigvis å være normalt for andre. Plagene kan skyldes at kroppen prøver å fortelle deg at du har spist noe den ikke tolererer, eller det kan være et symptom på mer alvorlige sykdommer som gjør at næringsstoffene ikke suges opp som normalt i tynntarmen. Hvis du ikke kjenner igjen kroppens reaksjonsmønster, bør du kontakte lege. Andre årsaker kan være at du svelger for mye luft, eller at du drikker for mye kullsyreholdige drikker. Stress er også en vanlig årsak til oppblåst mage.

 

Det er derfor ikke mulig å gi tips ved luft i magen som fungerer for alle. Her har vi likevel listet opp noen gode råd som kan hjelpe mot oppblåst mage:

 

  • Vær oppmerksom på hvilke matvarer som gir større gassproduksjon enn andre, og kutt disse fra kosten for å se om problemene bedres.
  • Drikk rikelig med vann for å løse opp fiber og fett i fordøyelsessystemet.
  • Spis sakte.
  • Ikke utsett dobesøket.
  • Driv med regelmessig fysisk aktivitet.

 

Les også: Få fart på magen

 

Oppblåst mage ved stress

 

Stress er en vanlig årsak til oppblåst mage. Det er heller ikke uvanlig å få andre mageproblemer som hard mage eller løs mage. I passende doser kan stress være positivt og skape motivasjon og inspirasjon, men negativt stress kan lede til både psykiske og fysiske helseplager.

 

Avspenningsøvelser kan være effektive mot stress. Psykologiforeningen har publisert en artikkel hvor det beskrives enkle pusteøvelser som «4-7-8» øvelsen. Denne tar kun tar et par minutter å gjennomføre. Trening, meditasjon og yoga er også kjent for å ha gunstig effekt på stress.

 

Kan hjelpe mot oppblåst mage

 

Dessverre er det slik at enkelte er mer utsatt for mageproblemer med andre, og sliter med plager i årevis uten at det er noen åpenbar grunn. Hvis dette er tilfellet for deg kan det hjelpe å supplere kosten med lindrende midler som for eksempel Lectinect Mage. Lectinect Mage inneholder kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. I tillegg får du hyllebær som kan støtte immunforsvaret.

Dersom disse fordøyelsesenzymene derimot ikke fungerer normalt kan man få mageplager som løs mage, hard mage, luft i magen, oppblåst mage og urolig mage.

Lectinect Mage kan derfor både hjelpe mot mageplager som oppblåst mage og samtidig støtte immunforsvaret.

 

Les også: Hjelp mot løs mage

 

– Det satt en demper på selvtilliten å se ut som jeg var gravid i 4-5. måned

 

Camilla Øverby fra Arneberg slet med mye luft i magen, og hadde problemer med å sove. Etter å ha fortalt svigermor om problemene ble hun anbefalt Lectinect Mage. Camilla var opprinnelig skeptisk til kosttilskudd, men desperat etter en løsning på mageproblemene ga hun produktet en sjanse.

 

Camilla fikk hjelp av Lectinect Mage

– Det satt en demper på selvtilliten å se ut som jeg var gravid i 4-5. måned, forteller Camilla.

 

Det hele toppet seg da hun var på sydenferie, og ikke ville gå rundt med en bikini. Etter at hun begynte med Lectinect Mage merket hun raskt bedring.

 

– Jeg kunne nesten ikke tro at det var sant. Men jeg merket bedring allerede etter to dager. Heldigvis var også “gravid-magen” forsvunnet. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk, men det kunne ikke skade å prøve når en i familien anbefalte det, sier Camilla.

 

Det varierer fra person til person hvor hurtig Lectinect Mage fungerer, siden vi alle har ulik tarmflora. Noen merker bedring allerede etter noen dager, mens hos andre kan det ta lenger tid.

 

Les mer om Camillas historie her.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Hard mage tips

Sliter du med treg eller hard mage? Her har vi samlet...

Luft i magen tips

Sliter du med luft i magen? Luft i magen kan oppstå...

Tips mot løs mage

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt opplevd...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem