K2 Vitamin

Dr. Scient. Marcel Sandberg og Dr. Scient. Inger Reidun Aukrust er forskerne bak en unik vitamin K2-ingrediens.

Publisert 17. april 2024. Av Bjørn H. Andreassen

 

Vitamin K2 produseres av bakterier i mage- og tarmkanal, eller fås ved inntak av fermentert og modnet mat som yoghurt og oster. For mange er likevel tilskudd av vitamin K2 den enkleste måten å få i seg anbefalte mengder på. K2-vitamin kan bidra til normal blodlevring og opprettholdelse av normale knokler.

 

Merk: Siden K2-vitamin bidrar til normal blodlevring, skal de som bruker blodfortynnende medisiner ikke bruke dette produktet.

 

Bentetthet avtar med alder

 

Bentetthet avtar jevnt fra 40-årsalderen. Arv og gener kan du ikke gjøre noe med, men kosthold og fysisk aktivitet er avgjørende for skjelettet – og det kan du gjøre noe med. Styrketrening anses å gi særlig god helseeffekt, og bidrar til at skjelettet blir flinkere til å reparere seg selv samt at benvevet vedlikeholdes bedre.

 

I tillegg er kalsium viktig for skjelettet. De fleste nordmenn får nok av kalsium fra blant annet meieriprodukter, men noen trenger hjelp for å få fullt utbytte av mineralet. Det er spesielt viktig å opprettholde et godt samspill mellom kalsium og vitamin D, fordi D-vitamin bidrar til normalt opptak av kalsium.

 

Supervitaminet K2

 

Stadig flere nordmenn har fått øynene opp for supervitaminet K2, som beviselig kan bidra til å opprettholde normale knokler og blodlevring. Forskning fra Universitetet i Oslo viser at K2-vitamin styrker beinvevet.

 

Forskerne konkluderte med at de fleste kan ha nytte av å få opp nivået av K2 i kroppen. 

 

K2-vitamin finnes i fermentert og modnet mat som yoghurt og enkelte oster som gammelost. I tillegg finnes det blant annet i lever, klippfisk og gjærende grønnsaksprodukter som soyabønner. Den japanske matretten natto er spesielt rik på vitamin K2.

 

K-vitaminfamilien

 

K-vitaminfamilien kan deles opp i to grupper: Vitamin K1 (fyllokinon) og vitamin K2 (menakinon). K-vitamin er et fettløselig vitamin som forekommer i animalske produkter, men i små mengder. Vitamin K2 dannes også ved gjæring av grønnsaker og i bakterier i tarmen hos mennesker.

 

K2-vitamin er spesielt viktig for å dirigere mineralet kalsium til skjelettet, og kan dermed bidra til å opprettholde normal benbygning.

 

K-vitamin virker ved at det aktiverer en rekke proteiner ulike steder i kroppen. Denne aktiveringen fører til at proteinene kan binde seg til kalsium. Det er oppdaget 14 ulike proteiner i kroppen som trenger K-vitamin, og disse finner vi blant annet i nyrer, benvev og i blodet.

 

Morsmelk inneholder lite K-vitamin, og derfor gis det en sprøyte med vitamin K til nyfødte barn.

 

Lectinect K2 Superior

 

Doktor Inger Reidun Aukrust og Kappa Bioscience i Oslo står bak utviklingen av den vitamin K2-ingrediensen som brukes i Lectinect K2 Superior. Produktet har hele 200 mikrogram vitamin K2 per tablett.

 

I Lectinect K2 Superior har vi også tilsatt vitamin D og B1. Dermed innehar produktet godkjente helsepåstander fra EFSA (EUs Mattilsyn) om virkning for hjerte, blod og knokler. Produktet inneholder hele 20 mikrogram D-vitamin, som bidrar til flere gunstige helsegevinster:

 

  • Normale knokler
  • Normale kalsiumnivåer i blodet
  • Normalt opptak av kalsium og fosfor
  • Normal muskelfunksjon
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Normale tenner

 

Les også: Symptomer på D-vitaminmangel

 

Som første vitamin K2-produkt i Norge har vi også tilsatt 2,4 milligram B1-vitamin (tiamin) som bidrar til hjertets normale funksjon.

 

Innkapsling er avgjørende

 

Doktor Inger Reidun Aukrust er opptatt av at folk skal få bedre kunnskap om K2-vitaminet, som det nå er bevist at kan bidra til to store helsegevinster: Å opprettholde normale knokler samt bidra til normal blodlevring.

 

Aukrust forteller at det ble gjennomført en omfattende studie av alternative produktformuleringer. Etterhvert ble konklusjonen at innkapslingen av vitaminene var det avgjørende punktet.

Dobbel innkapsling sørger for at det kommer minimalt med luft i kontakt med vitaminene, hvilket er avgjørende for stabiliteten på produktet. For forbruker betyr det at lovet mengde K2 ikke taper seg så lenge produktet tas innenfor holdbarhetsdatoen.

 

– Ubehaget forsvant med tilskudd av vitamin K2

 

Etter en større ryggoperasjon i 1999, fikk Ove Myhre fra Bergen store plager i legger, lår, rygg og fotsåler. Ubehaget gikk utover nattesøvnen og fraværsdagene på jobb økte. Det ble også utfordrende å gå på fottur:

– Ofte måtte jeg gi meg etter 500 meter, forteller Myhre.

 

Etter å ha brukt Lectinect K2 Superior i seks måneder, merket Myhre en stor bedring:

– Nå går jeg lange turer på fjellet 2-3 ganger i uken. I tillegg merker jeg også mye bedring på både pusten og kondisjonen. Min kone er også blitt fast bruker av produktet. Jeg er svært fornøyd med utviklingen min, og føler meg rett og slett kjempebra, takket være Lectinect K2 Superior, avslutter Ove.

 

Bestill Lectinect K2 Superior i dag til gunstig introduksjonspris!

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Symptomer på D-vitamin mangel

Mistenker du at du har D-vitamin mangel? D-vitamin...

Jod tilskudd

  Spiser du lite meieriprodukter og hvit saltvannsfisk,...

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect K2 Superior, og får den første måneden gratis (frakt 89).

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Ja takk, jeg vil gjerne ha det gode abonnementstilbudet på Lectinect K2 Superior, og får første 30 dagers forbruk GRATIS, kun frakt kr 89. Deretter mottar jeg forsendelser fraktfritt hver fjerde måned for kun kr 224/mnd (totalt for fire måneder kr 896). Jeg har 14 dagers angrerett på velkomstpakken, ved uåpnet pakke, men må selv dekke returportoen. Abonnementet er uten bindingstid, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon, brev eller e-post. Oppsigelsesfrist på fakturaen. Jeg har lest og godtatt avtalevilkårene og personvernerklæringen og bekrefter å være over 18 år.
KJØP NÅ!

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.

Ingrediensene er nøye sammensatt for å gi deg helsegevinster. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem