Hard mage tips

Publisert 29. november 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Sliter du med treg eller hard mage? Her har vi samlet noen gode tips mot hard mage.

 

Symptomer på hard mage

 

Tilstanden hard mage kjennetegnes av at fordøyelsen arbeider tregere enn vanlig, og at man får hard avføring. For den som rammes føles det som om fordøyelsen arbeider saktere enn vanlig, og det kan være anstrengende å gå på do. Avføring blir sjeldnere enn vanlig, eller uteblir helt. Mange føles også et generelt ubehag i fordøyelsessystemet, og føler seg oppblåst i magen.

 

Lectinect Mage kan hjelpe

 

Hard mage er en svært vanlig tilstand som kan utløses av mange forskjellige årsaker. De aller fleste vil oppleve hard mage i varierende grad i løpet av livet. For noen går plagene over av seg selv, mens andre rapporterer at problemene stadig kommer tilbake. Noen av de vanligste årsakene til at magen føles treg og hard er lavt aktivitetsnivå, for lite søvn, feil kosthold og stress. I andre tilfeller finnes det tilsynelatende ingen åpenbar årsak, og i slike tilfeller kan Lectinect Mage være verdt å forsøke.

 

Over 100 000 nordmenn har prøvd Lectinect Mage. Vi har samlet mange tilbakemeldinger fra personer med ulike mageplager. I tillegg til hard mage opplever brukere ofte å få hjelp mot følgende:

  • Løs mage
  • Hard/treg mage
  • Luft i magen eller oppblåsthet
  • Sur mage og sure oppstøt

 

“Hjalp mot hard mage”

En av brukerne som deler sine tips mot hard mage er Tom Engh fra Drøbak:

 

– Jeg er tidligere Nordsjødykker som i 17 år har stått i front for dykkernes kamp for rettferdighet. Dette skapte en langvarig stressituasjon som medførte mageproblemer. På slutten var situasjonen ille, for magen var hard og fungerte overhodet ikke. Etter tre dager med Lectinect Mage morgen og kveld begynte magen så smått å fungere igjen, etter en uke fungerte den perfekt. Det er bare helt utrolig, det har på nytt gitt meg livsglede og arbeidslyst. Takk for et fantastisk produkt.

 

Slik fungerer Lectinect Mage

 

Lectinect Mage kan være et godt tips mot hard mage. Lectinect Mage inneholder biologisk aktive lektiner (proteiner) fra hyllebær og antocyaner (antioksidanter).

 

Dette er lektiner

 

Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, bær og frukter. Disse proteinene spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når plantene angripes av insekter eller mark, økes konsentrasjonen av lektiner som en del av forsvaret.

 

Nyere forskning viser at lektiner også kan hjelpe ved ulike tilstander av mageplager hos mennesker. Lektinene binder seg til ulike deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og kan sette i gang en biologisk positiv aktivitet.

Ved å fortrenge uønskede organismer i tarmen kan immunforsvaret styrkes, noe som forklarer hvorfor så mange brukere merker bedring etter å ha begynt på Lectinect Mage.
– hele 80 prosent av kroppens immunforsvar er nemlig assosiert med tarmsystemet.

 

En forutsetning for de positive helseeffektene er at lektinene er biologisk aktive når de inntas. I dag består store deler av kostholdet vårt av industrielt bearbeidet mat, hvor den biologiske aktiviteten er redusert. Lectinect har utviklet metoder som ivaretar den biologiske aktiviteten til hyllebærene i tablettform. Å ta en tablett Lectinect Mage skal være like helsemessig gunstig som å spise bæret i sin naturlige form.

 

Lektiners virkeområder

 

En vanlig årsak til mageplager er at det har kommet uønskede organismer inn i tarmsystemet. Lektiner kan klumpe sammen de uønskede organismene, som dermed blir passive og forsvinner med avføringen.

 

En annen årsak til mageproblemer er at uønskede organismer har bundet seg til reseptorer i tynntarmen. Lektiner fra hyllebær har den egenskapen at de kan fortrenge de uønskede organismene ved å overta plassen på reseptorene i tarmen. I disse tilfellene kan det ta lengre tid før mageproblemene avtar da det er millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til.

 

Derfor varierer virketiden

 

Hvor lang tid det tar før produktet virker kan altså være avhengig av hvor de uønskede organismene befinner seg i tarmsystemet. Mens noen merker effekt etter få dager, kan det for andre ta 2-3 måneder før mageproblemene forsvinner.

 

Hard mage tips

 

Hard mage kan være en ubehagelig, men heldigvis finnes det gode tips som kan få fart på magen. Det er viktig å huske på at alle har ulik tarmflora. Det som har god effekt for noen, har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten hos andre. De aller fleste må teste seg frem for å finne ut av hvilket tips mot hard mage som fungerer for dem.

 

Tips 1: Spis mer fiber

 

Matvarer som inneholder mye fiber og vann kan bidra til å sette tarmen i gang. Eksempler på slike matvarer er svisker, linser, bringebær, rotgrønnsaker, nøtter, fullkornsbrød og havregrøt.

 

Tips 2: Drikke rikelig med vann

 

Vann bidrar til å smøre tarmene, og hjelper med å bryte ned fiber og fett i fordøyelsen. Ved å drikke mye vann og spise fiberrik mat, kan du få fart på magen igjen.

 

Tips 3: Vær i fysisk aktivitet

 

Regelmessig fysisk aktivitet har flere gode effekter på kroppen, inkludert fordøyelsen. Gjennom trening og bevegelse bidrar man til en lettere transport av tarmgass, noe som kan redusere oppblåsthet og hard mage. Fysisk aktivitet kan dempe stresshormonene i kroppen og øke produksjonen av endorfiner, noe som kan bidra til økt velvære og lindring av ubehag.

 

Tips 4: Stresse ned

 

I passende doser kan stress være positivt og skape motivasjon, men negativt stress kan lede til psykiske og fysiske helseplager. Dersom du har treg eller oppblåst mage på grunn av stress er det viktig å legge om livsstilen og opprettholde et sunt kosthold. Noen gode teknikker for stressmestring er blant annet puste- og avslapningsøvelser.

Det er en påvist sammenheng mellom stress og mageplager, og det er kanskje ikke så rart – det er nemlig få organer som er koblet med så mange nerver til hjernen som det tarmen er. Stress kan derfor enten være en utløsende årsak til hard mage, eller forverre symptomene etter at de har oppstått.

 

Tips 5: Prøv et naturprodukt

 

Noen sliter med hard mage over lengre perioder, og har «prøvd alt» uten at noe ser ut til å hjelpe. For disse kan det være nyttig å prøve et naturprodukt som Lectinect Mage. Produktet inneholder lektiner fra hyllebær og har vært en bestselger mot mageproblemer siden 2007.

 

Lectinect Mage har mange fornøyde brukere som har fått hjelp mot nettopp hard mage.

 

Plages du av hard mage? Prøv Lectinect Mage i dag, du også.

Andre erfaringer

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Luft i magen

  Luft i magen er ikke uvanlig, men for noen kan...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Sur mage

Sur mage er en tilstand som kjennetegnes av sure oppstøt...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem