Jod tilskudd

Oppdatert 21.desember 2023. Av Bjørn H. Andreassen

 

Spiser du lite meieriprodukter og hvit saltvannsfisk, kan du ha god nytte av tilskudd på jod. Jodmangel føre til en rekke helseproblemer, deriblant stoffskiftet, og for gravide kvinner kan mangelen gi alvorlige permanente skader hos fosteret.

 

Lectinect Naturlig Jod er et helt trygt og kvalitetssikret naturprodukt som inneholder maksimal daglig dose av jod. Prøv Lectinect Naturlig Jod!

 

Viktig for skjoldbruskkjertel

 

Jod er et grunnstoff som er viktig for kroppens skjoldbruskkjertel, som er med på å produsere viktige hormoner. To av disse hormonene heter tyroksin og trijodtyronin og er avgjørende for energiomsetning, i tillegg til utvikling av hjernen og nervesystemet hos foster og barn.

Sammen bidrar disse hormonene til normal energiomsetning/forbrenning. For personer med vektproblemer kan tilstrekkelig inntak av jod derfor være en viktig faktor i kostholdet.

Humøret kan også påvirkes. Slapphet/tretthet kan nemlig være konsekvens av jodmangel. Dessverre er det vanskelig å oppdage at nettopp for lite jod kan være årsaken.

Ta gjerne et kosttilskudd med anbefalt dagsdose jod for å unngå mangel.

 

 

Matvarer som inneholder jod

 

For lavt inntak av jod kan gi helseproblemer relatert til stoffskiftet og kroppens produksjon av nevnte hormoner, i tillegg til alvorlige konsekvenser for et eventuelt foster. Får du ikke i deg nok mager hvit fisk eller drikker melk – så bør du ta jodtilskudd, i følge Helsedirektoratet (link til pdf. (konklusjon s. 62))

 

Du finner jod i matvarer som bl.a.:

 

 • Syrnet melk
 • Yoghurt
 • Brunost
 • Prim
 • Andre meieriprodukter
 • Egg
 • Bordsalt tilsatt jod
 • Saltvannsfisk og skalldyr

 

Meieriprodukter inneholder mye jod. Derfor er de viktige kilder til næringsstoffer og vitaminer i Norge, men innholdet kan variere med årstidene. Det høye innholdet av jod i meieriprodukter skyldes blant annet at næringsstoffet tilsettes dyrenes kraftfor.

 

Hvem trenger jod?

 

I dag er man avhengig av tilstrekkelige mengder med jod for å opprettholde et sunt og variert kosthold. Samtidig har forskere likevel sett at andelen mennesker med jodmangel har økt de siste årene. Trolig skyldes dette faktorer som diettrender, intoleranse og en mer hektisk hverdag. Dersom du spiser melkeprodukter daglig, og hvit fisk 2-3 ganger i uken, vil de fleste likevel få dekket det anbefalte behovet.

 

Man ser ofte at mangelen på jod i Norge er vanligst hos:

 

 • Unge jenter
 • Vegetarianere
 • Allergikere
 • Innvandrere

 

Ifølge nyere forskning har det også vært en økende bekymring for gravide og ammende som ikke får i seg nok av dette viktige grunnstoffet de senere årene. Det anbefales derfor at gravide og ammende kvinner som spiser lite meieriprodukter tar jod tilskudd som inneholder minst 150 mikrogram jod daglig. Dette bør som regel gjøres i samråd med fastlegen.

 

Lectinect Naturlig Jod

 

Tang inneholder mye jod og egner seg godt som jodtilskudd. Lectinect Naturlig Jod er et naturprodukt som inneholder jod fra norsk tang høstet langs Helgelandskysten.

 

Produktet inneholder myndighetenes anbefalte maksgrense; nemlig 225 mikrogram jod pr. tablett, og du trenger derfor kun 1 om dagen. Enkelt, kortreist og i trygg dosering!

 

Lectinect: Norsk og kvalitetssikret

 

Lectinect er et selskap etablert i Bergen, og har siden sin oppstart i 2000 hatt tusenvis av fornøyde kunder. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi. Her så vi spesielt på helsegevinstene mennesker kan få fra hyllebær. Dette er bær som er proppfulle med antioksidanter og mange andre viktige næringsstoffer.

 

Etter hvert utviklet vi flere naturprodukter, som har blitt populære i både helsekostbutikkene og gjennom direktebestillinger på lectinect.no.

 

Nå kan du bestille Lectinect Naturlig Jod hos vår nettbutikk VitaminExpress.