Skjelettet svekkes allerede fra 40-årsalderen

Bentettheten avtar jevnt fra 40-årsalderen.

Publisert 5. februar 2023. Av Bjørn H. Andreassen

Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder plager relatert til benhelsen. Heldigvis kan du gjøre mye selv.

Bentettheten avtar jevnt fra 40-årsalderen. Nordmenn ligger ifølge Folkehelseinstituttet på verdenstoppen når det gjelder plager relatert til skjelettet. Ingen vet sikkert hvorfor.

Regelmessig trening er bra for benmassen

Regelmessig trening er bra for benmassen

Arv og gener kan du ikke gjøre noe med. Men det vi vet er at kostholdet og fysisk aktivitet er viktig, og det kan du gjøre noe med.

Trening kan bidra til å bygge opp benmassen. Og det er aldri for sent å starte. Særlig styrketrening anses å gi god helseeffekt uansett alder. Skjelettet blir flinkere til å reparere seg selv, og benvevet vedlikeholdes bedre.

 

Kostholdet

Benmassen til voksne fornyes gradvis, og det tar normalt rundt 10 år å skifte den ut. Dette gjør at det er viktig med jevn tilførsel av positive byggesteiner til skjelettet.

Kalsium er viktig for skjelettet, og dette får de fleste nordmenn nok av blant annet fra meieriprodukter. Men for at kroppen skal få best nytte av kalsium trenger den hjelp.

Vitamin D bidrar til normalt opptak av kalsium, og bidrar også til normale kalsiumnivåer i blodet. Samspillet mellom kalsium og vitamin D er derfor viktig.

Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normale knokler

Vitamin K2 kan være viktig for skjelettet

Solen er den viktigste kilden til vitamin D. Men om man ikke får nok sollys er de mest aktuelle kildene for vitamin D fet fisk, tran eller kosttilskudd.

Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normale knokler, og kan dermed være viktig for skjelettet. K2 finnes i fermentert og modnet mat som yoghurt og enkelte oster som gammelost. Dessuten finnes det blant annet i lever, klippfisk og gjærende grønnsaksprodukter som natto (soyabønner).  Vitamin K2 kan du få i deg via kosten eller som kosttilskudd.

Norske forskere fant svaret

Trening og kosthold kan altså hjelpe skjelettet. Kosttilskudd kan være en praktisk måte for å gi kroppen tilførsel av viktige vitaminer som vitamin D og K2. Men hvilket kosttilskudd bør du velge?

Doktor Inger Reidun Aukrust og Marcel Sandberg

Doktor Inger Reidun Aukrust og Marcel Sandberg

Doktor Inger Reidun Aukrust og Kappa Bioscience i Oslo har utviklet en unik vitamin K2-ingrediens. Allerede i 2007 forstod Aukrust og kollega Marcel Sandberg at de – som de første i verden – hadde klart å fremstille molekylet til vitamin K2 identisk med det som vi finner i naturen.

– Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normale knokler og normal blodlevring. Dette er to store helsegevinster, sier Aukrust.

K2-komponenten er grundig analysert av Kappa Bioscience. Etter omfattende studier fant Aukrust og hennes team at dobbel innkapsling var avgjørende. Dette fører til at det kommer minimalt med luft i kontakt med vitaminene, noe som gir et topp stabilt produkt.

Kappa Bioscience står også bak en omfattende stabilitetsstudie* av 79 forskjellige vitamin K2-produkter. De målte mengden vitamin K2 i hvert produkt halvveis i produktets holdbarhetstid. Etter omfattende studier ved forskjellige temperaturer fant man at kun 1 av 4 produkter hadde den mengden vitamin K2 som loves på pakningen.

Innkapslingen er avgjørende for stabiliteten på produktet forteller Aukrust. Og derfor var denne K2-ingrediensen en av vinnerne i stabilitetsstudien.

Velg et Superior produkt

Første vitamin K2 produkt i Norge som er tilsatt vitamin B1

Første vitamin K2 produkt i Norge som er tilsatt vitamin B1

Vi har valgt å bruke nettopp den K2-ingrediensen som Inger Reidun Aukrust og hennes team har utviklet. Det gir deg som bruker sikkerhet for at du får den lovede mengden av K2-vitamin. Foruten vitamin K2 har vi også tilsatt vitamin D. Og som første vitamin K2 produkt i Norge har vi vitamin B1 (tiamin) som bidrar til hjertets normale funksjon. Summen av dette gjør at vi kan stå inne for ordet Superior i produktnavnet Lectinect K2 Superior.

MERK: Siden vitamin K2 bidrar til normal blodlevring, skal de som bruker blodfortynnende medisiner ikke bruke produktet.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil.

Andre erfaringer

Knærne har blitt mye bedre

Vitamin K2 er anerkjent som godt for benbygningen og...

Ubehaget forsvant med tilskudd av vitamin K2

Ove Myhre hadde store plager i både ryggen og fotsålene....

Unik innkapsling gir vitamin K2 med suveren stabilitet

Stadig flere nordmenn bruker dette supervitaminet....

Dette gjorde underverker for Astrid

Astrid Eriksen slet med plager i en arm og hadde generelt...

Tilskudd av vitamin K2 og D kan bidra til å opprettholde normale knokler. Lectinect K2 Superior gir deg i tillegg vitamin B1, som kan bidra til hjertets normale funksjon. Du får disse viktige vitaminene i en og samme tablett. Prøv til en gunstig pris i dag!

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect K2 Superior, og får den første måneden gratis*

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect K2 Superior GRATIS*i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr. 224 per mnd portofritt (totalt kr 896,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres. Ingrediensene er nøye sammensatt for å gi deg helsegevinster. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem