Lektiner fra hyllebær er hemmeligheten bak bestselgeren

Lektiner fra hyllebær kan styrke tarmens immunforsvar, og dermed hjelpe mot mageplager.

Publisert 16. februar 2019. Av Bjørn H. Andreassen

Sliter du med løs mage, treg mage eller luft i magen? Slike plager kan ofte ødelegge hverdagen din og gå utover livsgleden. Men heldigvis finnes det et naturlig produkt som kan hjelpe.

Lectinect Mage er basert på hyllebær og har blitt brukt av over 100 000 nordmenn. Hyllebærene i naturproduktet blir behandlet i en unik prosess for å bevare den biologiske aktiviteten til lektinene. Men hva er lektiner?

 

Utviklet sammen med kjent forsker

– Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret, sier Ian F. Pryme.

 

“Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme”

 

Professor emeritus Ian F. Pryme (Bergen) har arbeidet i Norge siden 1967 i forskjellige stillinger innen forskning, undervisning og administrasjon. Lektiners effekt på immunforsvaret har vært ett av hans viktigste forskningsområder.

Det er imidlertid ikke bare planter som kan nytte godt av lektinenes forsvar. Også vi mennesker kan få hjelp av lektiner.

– Forskning har påvist at det er en sammenheng mellom en del plantelektiner og menneskers immunforsvar, altså kan lektiner fra hyllebær styrke immunforsvaret, sier han.

Filmen nedenfor viser hvordan lektiner virker:

– Mageproblemer kan oppstå når uønskede organismer binder seg til reseptorene på tarmtottene. Men lektiner fra hyllebær kan fortrenge de uønskede organismene, og overta plassen fra dem. Deretter starter styrking av tarmens immunforsvar, og mageplagene kan avta. Lectinect Mage inneholder lektiner fra hyllebær, og kan derfor hjelpe mot mageproblemer, forklarer han.

 

“Dette strekker seg over 2000 år tilbake. De gamle grekerne brukte hyllebær i behandling av en rekke mageproblemer”

 

Historisk kjent som bra for magen

I tillegg til å ha vært medforfatter av 45 artikler om lektiners rolle siden 1994, har professor Pryme har også vurdert historiske kilder om bruk av hyllebær mot mageplager. Det er derfor ikke noe nytt at hyllebær er bra for magen, men nyere forskning gir nå en dypere kunnskap om hvorfor de kan hjelpe mot mageproblemer.

Professor Ian F. Pryme har vært med på utviklingen av Lectinect Mage og forklarer hvorfor hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer.

– Dette strekker seg over 2000 år tilbake. De gamle grekerne brukte hyllebær i behandling av en rekke mageproblemer. I 1677 ble det i London utgitt en egen håndbok om helsegevinstene fra hyllebær, med to egne kapitler viet mageproblemer. Og det er rikelig med andre historiske referanser, blant annet fra land som Tyskland, Italia, Spania, Litauen, Polen og Norge, sier professoren.

 

Individuell virkningstid

Hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage virker er individuelt. Selv om enkelte brukere har merket betydelig forskjell på så kort tid som kun tre dager, kan det gjerne ta to til tre måneder før man merker en vesentlig effekt.

 

“Selv om enkelte brukere har merket betydelig forskjell på så kort tid som kun tre dager, kan det gjerne ta to til tre måneder”

 

– Husk at tynntarmen er 4-6 meter lang, og har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til. Dette kan ta tid, noe også erfaringene fra mange brukere av Lectinect Mage viser, avslutter professor Pryme.

Andre erfaringer

Slik fikk jeg lindret halsbrann

Har du ofte en syresmak i munnen og en sur følelse...

Merket forskjell etter bare tre dager

– Mageproblemene ble til slutt så store at jeg ikke...

I over 2000 år har hyllebær vært brukt mot mageproblemer

Hyllebær er kjent for sine helsebringende egenskaper...

- Dette har gitt meg et bedre liv

– Mageproblemene mine hindret meg i å gjøre noe...

Mageplagene mine forsvant

Så mange som en av fem nordmenn – det vil si over...

Både forskning og brukererfaringer viser at lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer. Nå kan du prøve til en gunstig pris.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får de to første månedene for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Mobil:
Skriv inn telefonummer først, så søker vi frem resten
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Mage, og får de to første månedene for kun kr. 79,-. Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.

Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.

 

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem