Professor: – Hyllebærets proteiner kan hjelpe mot mageproblemer

Lektiner fra hyllebær kan styrke tarmens immunforsvar, og dermed hjelpe mot mageplager.

Publisert 13. juli 2020. Av Bjørn H. Andreassen

I over 2000 år har hyllebær vært brukt mot mageproblemer som luft i magen, ubehag, løs og hard mage. Nyere forskning gir nå en dypere kunnskap om hvordan lektiner (proteiner) fra dette bæret påvirker tarmsystemet.

Professor emeritus Ian F. Pryme (Bergen) har arbeidet i Norge siden 1967 i forskjellige stillinger innen forskning, undervisning og administrasjon. Han har vært medforfatter av 45 artikler om lektiners rolle innen styrking av immunforsvaret. I tillegg har han også vurdert historiske kilder om bruk av hyllebær mot mageplager.

 

“De gamle grekerne brukte hyllebær mot mageplager”

– Dette strekker seg over 2000 år tilbake. Allerede de gamle grekerne brukte hyllebær i behandling av en rekke mageproblemer. I 1677 ble det i London utgitt en egen håndbok om helsegevinstene fra hyllebær, med to egne kapitler viet mageproblemer. Og det er rikelig med andre historiske referanser, blant annet fra land som Tyskland, Italia, Spania, Litauen, Polen og Norge, sier professoren.

Slik virker lektiner

– Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret, forklarer Ian F. Pryme.

Det er imidlertid ikke bare planter som kan nytte godt av lektinenes forsvar. Også vi mennesker kan få hjelp av lektiner.

“Tarmens immunforsvar styrkes, og mageplagene kan avta”

– Nyere forskning har påvist at det er en sammenheng mellom en del plantelektiner og menneskers immunforsvar, altså kan lektiner fra hyllebær styrke tarmens immunforsvar.

– Mageproblemer kan oppstå når uønskede organismer binder seg til reseptorene på tarmtottene. Men lektiner fra hyllebær kan fortrenge de uønskede organismene, og overta plassen fra dem. Deretter starter styrking av tarmens immunforsvar, og mageplagene kan avta.

Filmen (25 sek) nedenfor viser hvordan lektiner virker:


Utviklet naturprodukt med lektiner fra hyllebær

Lectinect Mage ble utviklet i Bergen i samarbeid med Pryme, da han var professor i biokjemi og molekylærbiologi. Fra 2014 er Pryme professor emeritus. Lektiners effekt på immunforsvaret har vært ett av Prymes viktigste forskningsområder.

Hyllebærene i Lectinect Mage blir behandlet i en unik prosess. Dette sikrer at lektinene ikke taper biologisk aktivitet på veien fra innhøsting til ferdig produkt. Å ta en tablett Lectinect Mage er derfor som å spise hyllebær i sin naturlige form, rett fra treet.

Individuell virkningstid

Over 100 000 nordmenn har allerede brukt produktet mot mageproblemer. Lectinect Mage har vist gunstig effekt på vanlige mageproblemer som luft i magen, ubehag, løs og hard mage.

Det varierer fra person til person hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage virker. Selv om enkelte brukere har merket betydelig bedring på så kort tid som tre dager, kan det for andre ta to til tre måneder før effekten kommer.

“Selv om enkelte brukere har merket betydelig bedring på så kort tid som tre dager, kan det for andre ta to til tre måneder”

– Husk at tynntarmen er 4-6 meter lang, og har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til. Dette kan ta tid, noe også erfaringene fra mange brukere av Lectinect Mage viser, avslutter professor Pryme.

Andre erfaringer

Camilla trosset skepsisen og ble kvitt mageplagene

Camilla slet med mye luft i magen, og det begynte å...

Forskning er grunnlaget for bestselgeren mot mageplager

I over 2000 år har hyllebær vært brukt mot mageproblemer...

Slik ble Oddvar Øyangen kvitt oppblåst mage

Etter 2 måneders bruk av Lectinect Mage tok Oddvar...

Endelig mye mindre luft i magen

Karen Eline Bjørke fra Lye i Rogaland har siden ungdomstiden...

Både forskning og brukererfaringer viser at lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer. Nå kan du prøve dette naturproduktet gratis*.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis*!

Mobil:
Skriv inn telefonummer først, så søker vi frem resten
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem