I over 2000 år har hyllebær vært brukt mot mageproblemer

Hyllebær er proppfulle av antioksidanter og lektiner, og blir av mange hyllet som et superbær på grunn av sitt næringsrike innhold.

Publisert 23. september 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Hyllebær er kjent for sine helsebringende egenskaper og har gjennom tidene vist seg å hjelpe mot diverse plager. Visste du at de mørke, små bærene også kan hjelpe mot mageproblemer?

Så mange som én av fem nordmenn sliter med en eller annen form for magetrøbbel. Ubehag i magen kan hindre deg i å gjøre dagligdagse ting og kan i verste fall sette en demper for livsgleden. Heldigvis kan det finnes en løsning i det lille og velbrukte hyllebæret.

Hyllebær er proppfulle av antioksidanter og lektiner, og blir av mange hyllet som et superbær på grunn av sitt næringsrike innhold. Særlig lektinene i hyllebær viser seg å ha en gunstig effekt på vanlige mageproblemer som luft i magen, ubehag, løs eller treg mage.

Sliter du med slike former for magebesvær kan derfor Lectinect Mage hjelpe deg.

 

Hyllebær i tradisjonell bruk

Naturproduktet inneholder nemlig lektiner fra hyllebær, som rett og slett er naturens egne forsvarsstoffer. Lektiner er en type protein som finnes i bær, frukter og planter. Hos mennesker binder lektiner seg til deler av mageområdet der det starter en biologisk aktivitet som kan ha en positiv effekt på mageproblemer. Lektiner finnes også naturlig i andre vanlige matvarer som tomater, bananer, paprika og nøtter.

 

“Faktisk er det få andre europeiske planter som har vært så høyt verdsatt for sine helsebringende egenskaper”

 

At hyllebær er bra for magen er gammelt nytt. De gamle grekerne for 2000 år siden brukte også de mørke bærene til behandling av mageproblemer. I tillegg er det godt dokumentert fra store deler av Europa at hyllebærene har vært brukt mot diverse mageplager opp gjennom tidene.

Faktisk er det få andre europeiske planter som har vært så høyt verdsatt for sine helsebringende egenskaper. Hyllen er også en sagnomsust plante. Visste du at den norrøne kjærlighets- og fruktbarhetsgudinnen Frøya regnet hyllen som sitt hellige tre?

 

Et naturlig produkt

Hyllebær inneholder også store mengder antocyaner, som er kraftige antioksidanter fra det mørke fargestoffet i bærene. Men det er bærenes store innhold av lektiner som gjør de ekstra sunne for tarmsystemet vårt ettersom det er der store deler av kroppens immunforsvar ligger.

Men hyllebær er ikke bare hyllebær. Vet du at det finnes rundt 40 ulike arter? Den vanligste typen i Norge, og den som blir brukt i kosttilskuddet Lectinect Mage, er av arten Sambucus nigra, eller svarthyll på godt norsk. Det antas at det var munker som brakte den til Norge i middelalderen.

 

“Naturproduktet har blitt brukt av over 100 000 nordmenn mot mageproblemer”

 

Siden da har både bærene og hylleblomsten blitt brukt som en tradisjonell ingrediens i naturlige helseprodukter. Blomstenes avkok var blant annet vanlig å bruke som et svettedrivende middel. Det er fremdeles populært å bruke blomstene til diverse matlaging – du har kanskje smakt hylleblomstsaft?

 

Få en god magefølelse

Uansett om du sliter med hard mage og ubehag, eller er plaget med luft i magen og løs mage, kan Lectinect Mage hjelpe deg med å få tilbake den gode magefølelsen. Naturproduktet har blitt brukt av over 100 000 nordmenn mot mageproblemer. Kanskje det også kan hjelpe deg?

Lectinect Mage er utviklet i samarbeid med professor Ian Pryme, som regnes for å være blant Europas fremste forskere innen lektiner og deres positive egenskaper. Produktet kan i tillegg lindre halsbrann og sure oppstøt.

 

Individuell virkningstid

Hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage virker er individuelt. Selv om enkelte brukere har merket betydelig forskjell på så kort tid som kun tre dager, kan det gjerne ta to til tre måneder før man merker en vesentlig effekt.

Andre erfaringer

Camilla trosset skepsisen og ble kvitt mageplagene

Camilla slet med mye luft i magen, og det begynte å...

Dette har gitt meg et bedre liv

– Mageproblemene mine hindret meg i å gjøre noe...

Dette hjalp mot hard mage

Hege Hovind-Ekhøy fra Biri hadde slitt med hard mage...

Professor: - Hyllebærets proteiner kan hjelpe mot mageproblemer

I over 2000 år har hyllebær vært brukt mot mageproblemer...

Slik fikk jeg hjelp mot hard mage

Helt siden ungdomsårene hadde Reidun Sørreime vært...

Både forskning og brukererfaringer viser at lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer. Nå kan du prøve til en gunstig pris.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får de to første månedene for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Mage, og får de to første månedene for kun kr. 79,-. Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.

 

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem