Lektiner

Lektiner finnes i de fleste planter, bær og frukter, eksempelvis i bananer, tomater, poteter, paprika, nøtter og hyllebær. De eksisterer også naturlig i mennesker og dyr, samt i mikro-organismer.

Forskning på lektiner er et relativt nytt felt og det oppdages stadig nye lektiner. MageLectinect1Nyere forskning viser at lektiner (proteiner) fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer. Lektiner fra hyllebær binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker og kan starte en positiv biologisk aktivitet. Hyllebær inneholder dessuten antocyaner, som kan lindre mageplager.

Lectinect Mage inneholder biologisk aktive lektiner fra hyllebær og antocyaner (antioksidanter), og kan derfor hjelpe mot hard mage. Lectinect AS har utviklet en unik prosess slik at lektinene forblir biologisk aktive. Dette gjør at kroppen raskt kan gjøre seg nytte av disse viktige proteinene. Les mer om Lectinect Mage her.

Om Lectinect AS

Bergensbedriften Lectinect AS ble grunnlagt i år 2000, under navnet Palm Research AS. Det faglige utgangspunktet for firmaet var molekylærbiologi, og i særdeleshet forskning på de helsegevinster mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Ian F. Pryme, Bergen, var blant grunnleggerne, og Pryme er fortsatt vår viktigste vitenskapelige rådgiver.