Vitamin C

Publisert 19. september 2021. Av Bjørn H. Andreassen

 

Vitamin C er et vannløselig vitamin som mennesker er avhengige av å få tilført gjennom kosten. Gode kilder til Vitamin C er spesielt frukt, bær og grønnsaker.

 

 

Derfor er C-vitamin så viktig

 

C-vitamin omtales noen ganger som et supervitamin, fordi det kan bringe med seg en rekke fordeler som kroppen kan dra nytte av. Vitaminet er blant annet viktig i oppbygging og vedlikehold av kroppens støttevev, og nødvendig for å kontrollere opptaket av jern i kroppen. I tillegg er vitamin C en antioksidant, som sammen med vitamin E bidrar til å nøytralisere angrep mot kroppens celler, proteiner og arvestoff.

 

Et anbefalt daglig inntak av vitamin C kan:

 

 • Bidra til normal kollagendannelse
 • Redusere trøtthet og utmattelse
 • Bidra til immunsystemets normale funksjon
 • Beskytte cellene mot frie radikaler og oksidativt stress
 • Opprettholde nervesystemets normale funksjon

 

Godt for helse og kropp

 

Det er påvist at C-vitaminer har stor betydning for menneskets immunforsvar, som blant annet beskytter kroppen mot uønskede organismer. I tillegg bidrar vitamin C til normal kollagendannelse. Sammen med jern er C-vitamin nødvendig for dannelsen av aminosyre, som kroppen bruker for å danne proteiner. Den samme aminosyren inngår i proteinet kollagen.

 

Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos mennesker og dyr, og kan enkelt forklart sies å være kroppens lim. Mangel på kollagen kan føre til ømhet og stivhet i leddene, og ved aldring nedbrytes kollagen og fører til rynker.

 

C-vitaminmangel

 

Mangel på C-vitamin kan forekomme hos personer med et ensidig kosthold. I tillegg kan vitaminmangel forekomme ved enkelte helsetilstander som fører til at opptaket av vitaminer i tarmene er for dårlig.

 

Inntak av vitamin C

 

De fleste dyr danner selv C-vitamin i kroppen, men mennesker tilhører en av de få artene som ikke kan danne stoffet selv. Mennesker må derfor få tilført det nødvendige inntaket av vitamin C gjennom kosten.

 

Noen gode kilder til C-vitamin er:

 

 • Frukt og sitrusfrukter, særlig appelsin, appelsinjuice og kiwi
 • Bær som jordbær, solbær og nyper
 • Potet, paprika, brokkoli, kålrot, spinat og tomat
 • Kosttilskudd og naturprodukter

 

Kroppen lagrer ikke vitamin C, men kvitter seg med overflødige verdier via urinen. Mennesker er derfor avhengige av å få jevnlig tilførsel gjennom maten man spiser. Friske mennesker får vanligvis dekket behovet for C-vitaminer gjennom variert kost, frukt og grønt.

 

Dersom man ikke dekker det nødvendige behovet gjennom kosten, finnes det andre gode kilder til C-vitamin som kan brukes som supplement til et sunt kosthold.

 

Naturproduktet Lectinect Aktiv+

 

Lectinect Aktiv+ er en god kilde til C-vitamin, i tillegg til flere andre utvalgte vitaminer og mineraler som bidrar til en smidig og bevegelig kropp. Lectinect Aktiv+ egner seg derfor godt for personer som er plaget av ømme og stive ledd og muskler.

 

Steinnype

 

Hovedingrediensen i Lectinect Aktiv+ er steinnype (Rosa Canina) som er en naturlig god kilde til C-vitamin, og har vært anerkjent som gunstig for helsen i mange hundre år. Produktet inneholder følgende vitaminer og mineraler:

 

 

 • C-vitamin
 • D-vitamin
 • Molybden
 • Magnesium
 • Mangan
 • Bioperine

 

Fagekspertene i EFSA (EUs Mattilsyn) har vurdert den vitenskapelige dokumentasjonen for vitaminer og mineraler. Lectinect Aktiv+ inneholder utvalgte vitaminer og mineraler som har passert dette nåløyet. Produktet kan derfor bidra til en smidig og bevegelig kropp.

 

Les mer: Vitamin D

 

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag og få med deg introduksjonstilbudet.

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem