Treg mage tips

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Sliter du med treg mage? Det kan være både ubehagelig og sjenerende. Her har vi samlet noen gode tips mot treg mage.

 

Dette er treg mage

 

For den som rammes av treg mage kan det oppleves som at systemet arbeider saktere enn normalt, og det kan være smertefullt å gå på do. Avføringen blir treg og hard, og man kan føle et generelt ubehag i fordøyelsessystemet. Det er en ganske vanlig plage som de aller fleste kan bli utsatt for.

 

Det finnes en rekke ulike årsaker til treg mage, og derfor kan det være vanskelig å peke på en bestemt grunn. Lett uro, stress, lavt aktivitetsnivå og mangel på søvn kan ha en påvirkning på magen. I tillegg har kostholdet mye å si. Det finnes enkelte matvarer som kan bidra til å få fart på magen, blant annet mat med høyt innhold av fiber. I tillegg er det lurt å drikke mye vann.

 

Les også: Oppblåst mage stress

 

Tips ved treg mage

 

Ettersom det er vanskelig å slå fast årsaken til mageproblemene, er det heller ikke lett å finne en løsning. Det er viktig å huske på at vi alle har ulik sammensetning av bakterier i tarmene – det som fungerer for deg, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Det er derfor viktig å teste seg fram, og opprettholde en sunn og balansert kost.

 

Mat som kan hjelpe

 

Matvarer som er rike på fiber og vann kan hjelpe. Tips til slike matvarer er:

  • Kefir: Bakteriene i kefir er gunstige for fordøyelseskanalen.
  • Linser: Inneholder mye protein og fiber
  • Bringebær: inneholder fiber og passer godt til kefir.
  • Svisker: Kjent for å sette tarmen i gang.
  • Havregrøt: God kilde til fiber, og havrens evne til å absorbere vann kan hjelpe ved hard mage.

 

Drikke rikelig med vann

 

Vann bidrar til å smøre tarmene og hjelper til med å bryte ned fiber og fett i fordøyelsen. Vann er fordelaktig i alle former – rett fra springen, kald eller varm, i supper, i frukt og i grønnsaker. Får du i deg nok vann kombinert med fiber kan gjøre underverker for en treg mage.

 

Suppler kosten med et naturprodukt

 

De aller fleste opplever forbigående mageproblemer fra tid til annen, hvor tilstanden går over av seg selv. Andre trenger kun en justering i kost og livsstil for å merke bedring. Til sist finnes det også mange som tilsynelatende har prøvd alle tips mot treg mage, uten at noe hjelper. For disse kan det være fordelaktig å supplere kosten med et naturprodukt.

 

Lectinect Mage er et naturprodukt som kan hjelpe mot mageproblemer. Produktet inneholder lektiner og antioksidanter som kan ha en positiv effekt på tarmfunksjonen. I planteriket ser vi at når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner. Hos mennesker kan lektiner binde seg til reseptorer i celleveggen i tarmen, og overta plassen fra uønskede organismer. Når disse organismene forsvinner kan tarmens immunforsvar styrkes, noe som kan forklare hvorfor så mange mennesker har opplevd positiv forandring med Lectinect Mage – hele 80% av kroppens immunforsvar er nemlig assosiert med tarmsystemet.

 

Fysisk aktivitet

 

Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til en bedre fordøyelse og tarmfunksjon, og kan virke lindrende. Gjennom trening og bevegelse bidrar man til en lettere transport av tarmgass, noe som kan redusere oppblåsthet. Fysisk aktivitet kan dempe stresshormonene i kroppen og øke produksjonen av endorfiner, som bidrar til økt velvære og lindring av ubehag. Hvor mye man må trene for å oppnå helsegevinster er svært individuelt. Anbefalingen er å være fysisk aktiv tilsvarende 30 minutters hurtig gange hver dag.

 

Mestre stress

 

Det er påvist en sammenheng mellom stress og mageproblemer. Årsaken til dette finner vi i koblingen mellom hjernen og tarmen – det er få organer som er koblet med så mange nerver til hjernen som det tarmen er. Stress kan enten være en utløsende årsak til mageproblemer eller forverre symptomer etter at de har oppstått. Noen gode tips for stressmestring kan være:

  • Pusteøvelser
  • Meditasjon
  • Yoga
  • Andre avslapningsøvelser

 

Les osgå: Få fart på magen

 

Lectinect Mage

 

Lectinect Mage er et naturprodukt som kan hjelpe mot treg mage. Produktet inneholder biologisk aktive lektiner (proteiner) fra hyllebær og antocyaner (antioksidanter), som kan fortrenge uønskede organismer i tarmene og kan derfor hjelpe mot mageproblemer. Lectinect AS har utviklet en unik prosess for å holde lektinene biologisk aktive, slik at kroppen raskt kan dra nytte av disse viktige proteinene.

 

Lectinect Mage ble lansert i 2007 og har hjulpet tusenvis av nordmenn med mageproblemer. Spesielt opplever brukere å få hjelp mot problemer som treg mage, urolig mage, oppblåst mage og luft i magen.

 

– Jeg hadde slått meg til ro med at mageplagene hadde kommet for å bli

 

Reidun fikk hjelp mot hard mage

 

Reidun Sørreime hadde vært plaget med treg og hard mage helt siden ungdomsårene. I likhet med mange hadde hun prøvd «alt» mot plagene, men fant aldri noe som hjalp. Til slutt slo hun seg til ro med at mageplagene hadde kommet for å bli.

 

Det var før hun prøvde Lectinect Mage – etter å ha sett en reklame for produktet bestemte hun seg for å prøve.

 

– Jeg hadde ikke noe å tape, da mageplagene ikke kunne bli verre enn de var.

 

Sørreime forteller at hun ble overrasket da produktet begynte å virke:

 

– Etter et par dagers bruk av produktet, begynte ting å skje i magen min. Først fikk jeg mye luft i magen. Etterhvert gikk dette over, og jeg har nå behagelige toalettbesøk hver dag. Etter fire måneders bruk av produktet føler jeg meg som et nytt menneske. Jeg har fått et nytt liv takket være Lectinect Mage.

 

Les hele Reiduns historie her.

 

Råd og tips ved treg mage

 

Lektiner fra hyllebær kan hjelpe ved mageproblemer, men hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage virker er individuelt. Enkelte brukere har merket betydelig forskjell på svært kort tid, slik som Sørreime forteller om. For andre kan det ta to-tre måneder før man opplever en vesentlig effekt. Årsaken til dette er at tynntarmen har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til, og det kan ta tid før man merker bedring.

 

Husk at alle gode råd og tips ved treg mage og andre mageproblemer må behandles individuelt. Hver kropp er ulik, og har hvert sitt reaksjonsmønster. Det beste tipset ved treg mage er å finne ut av hva som fungerer for deg ved å teste deg frem. For noen holder det å øke inntaket av vann og fiber, mens andre kan ha god effekt av naturprodukt.

 

Opplever du problemer med treg mage? Prøv Lectinect Mage i dag, du også.

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Syrenøytraliserende

De fleste av oss opplever sure oppstøt fra tid til...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem