Tips mot hard mage

Publisert 29. november 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Mageproblemer er vanligvis ufarlige, men kan medføre ubehag, besværligheter og sjenanse for den som rammes. Sliter du med hard mage er det flere ting du kan prøve for å få tarmen i gang igjen. Her har vi samlet gode råd og tips mot hard mage.

 

Dette kjennetegner hard mage

 

Hard mage kjennetegnes av at fordøyelsen arbeider tregere enn vanlig, og at man får hard avføring. For den som rammes kan det oppleves som at systemet arbeider saktere enn hva som er normalt, og det kan være ubehagelig eller anstrengende å gå på do. I tillegg kan man føle et generelt ubehag i fordøyelsessystemet, og man kan føle seg oppblåst i magen.

 

Hard mage er vanligvis ufarlig og går over av seg selv. Andre kan oppleve at plagene er vedvarende, og at man ønsker å gjøre noe for å få fart på magen. Det finnes heldigvis en rekke ting man kan prøve.

 

Tips mot hard mage

 

Vi har samlet noen gode råd og tips mot hard mage. Husk at alle har ulik tarmflora -det som fungerer for en, fungerer ikke nødvendigvis like godt for en annen. Derfor er det viktig å teste seg fram for å finne ut av hva som fungerer, og opprettholde en sunn og balansert kost.

 • Spis fiberrik mat
 • Drikk mye vann
 • Regelmessig fysisk aktivitet
 • Mestre eventuelt stress
 • Prøv et naturprodukt som inneholder lektiner

 

Spis mer fiber

 

Matvarer som er rike på fiber og vann kan hjelpe. Eksempler på slike matvarer er linser, bringebær, rotgrønnsaker, nøtter, fullkornsbrød og havregrøt. I tillegg er det mange som opplever god effekt av å spise svisker. Fiber avhjelper tarmvirksomheten ved å binde væske, og kan bidra til å gjenopprette normal tarmfunksjon. Har du et kosthold med for lite fiber kan det hjelpe å øke inntaket av disse matvarene.

 

Drikk rikelig med vann

 

Vann bidrar til å smøre tarmene og hjelper med å bryte ned fiber og fett i fordøyelsen. Får du i deg rikelig med vann kombinert med fiberrik mat, kan det bidra til å få tarmen i gang igjen.

 

Vær i fysisk aktivitet

 

Regelmessig fysisk aktivitet har flere gode effekter på kroppen, inkludert tarmsystemet. Det skal ikke mer til enn 30 minutters gange hver dag for å få en positiv effekt på fordøyelsessystemet. Gjennom trening og bevegelse bidrar man til en lettere transport av tarmgass, noe som kan redusere oppblåsthet. Fysisk aktivitet kan dempe stresshormonene i kroppen og øke produksjonen av endorfiner, noe som kan bidra til økt velvære og lindring av ubehag.

 

 

Stressmestring

 

Det er påvist en sammenheng mellom stress og mageplager, og årsaken til dette finner vi i koblingen mellom hjernen og tarmen. Det er få organer som er koblet med så mange nerver til hjernen som det tarmen er. Stress kan derfor enten være en utløsende årsak til mageproblemer, eller forverre symptomene etter at de har oppstått. Noen gode tips mot hard mage som følge av stress kan være:

 

 • Lær deg pusteteknikker og -øvelser
 • Meditasjon
 • Yoga
 • Andre avslapningsøvelser

 

Suppler kosten med et naturprodukt

 

Enkelte sliter med treg mage og hard mage over lengre perioder, og har «prøvd alt» uten at noe ser ut til å ha en effekt. For disse kan det hjelpe å supplere kosten med et naturprodukt som Lectinect Mage. Produktet inneholder lektiner og antioksidanter som kan ha en positiv effekt på tarmfunksjonen, og bidra til å normalisere fordøyelsen. I planteriket ser vi at når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner som en del av plantenes forsvar. Hos mennesker kan lektiner binde seg til reseptorer i celleveggen i tarmen, og overta plassen fra uønskede organismer. Når disse organismene forsvinner kan tarmens immunforsvar styrkes, noe som kan forklare hvorfor så mange brukere har opplevd en positiv endring med Lectinect Mage – hele 80 prosent av kroppens immunforsvar er nemlig assosiert med tarmsystemet.

 

Brukere gir sine tips mot hard mage

 

Over 100 000 nordmenn har prøvd Lectinect Mage, og vi har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde brukere som har fått hjelp mot sine mageproblemer. Vi har samlet mange av tilbakemeldingene som er delt med oss på denne siden, slik at andre som plages kan få tips mot hard mage og andre mageproblemer. Det ligger skriftlige avtaler bak hvert sitat, og hver bruker har godkjent sin uttalelse.

 

Brukere har også fått hjelp med andre plager:

 

 • Løs mage, treg mage og luft i magen
 • Lindring av halsbrann og sure oppstøt
 • Styrking av immunforsvaret – mange av brukerne har rapportert at de føler seg mer opplagte og har reduserte forkjølelsessymptomer

 

Hvorfor velge Lectinect?

 

I løpet av livet vil de aller fleste rammes av mageplager i varierende grad. For noen går plagene over av seg selv, mens andre er mer uheldige og opplever stadig at mageproblemene kommer tilbake. Hard mage er en svært vanlig tilstand som kan utløses av mange forskjellige årsaker, blant annet aktivitetsnivå, for lite søvn, feil kosthold og stressLectinect Mage er et naturprodukt og har siden 2007 hjulpet tusenvis av nordmenn med mageproblemer. Hjelp mot hard mage er blant de hyppigste tilbakemeldingene vi får fra våre brukere.

 

Lectinect AS er et norsk selskap som utvikler naturprodukter basert på trygg og seriøs forskning. Vi benytter oss av kontrollerte råvarer, først og fremst planter og bær, og vi ønsker at du som kunde skal oppleve at vi leverer produkter av høy kvalitet.

 

Det faglige utgangspunktet bak vår forskning er molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Ian F. Pryme var en av grunnleggerne av Lectinect AS i år 2000, og han er fremdeles vår viktigste rådgiver. I dag regnes professor Pryme som en av Europas fremste forskere på lektiner og deres effekt på immunforsvaret.

 

 

Sliter du med hard mage? Prøv Lectinect Mage du også.

Andre erfaringer

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Løs mage

  Løs mage er en tilstand som kjennetegnes av...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Syrenøytraliserende

De fleste av oss opplever sure oppstøt fra tid til...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem