Syrenøytraliserende

Publisert 29. november 2020. Av Bjørn H. Andreassen

De fleste av oss opplever sure oppstøt fra tid til annen. Dette er i utgangspunktet ufarlig, og kommer gjerne som følge av et stort måltid, store mengder kaffe eller etter at man har drukket alkohol.

 

Skulle du derimot oppleve vedvarende eller kraftige plager bør lege kontaktes.

 

Hva er årsaken til sure oppstøt?

 

En vanlig årsak til at plager som sure oppstøt oppstår er at lukkemekanismen mellom magesekken og spiserøret er for slapp, eller at presset fra magen blir for stort. Sistnevnte er særlig typisk blant overvektige og gravide.

 

1 av 4 nordmenn plages av sure oppstøt. Plagene skyldes at magesyre kommer opp i spiserøret, og oppleves gjerne som sviende ubehag bak brystbenet. Normalt vil kjertler i magesekken skille ut saltsyre som hjelper til med fordøyelsen og nedbrytningen av mat. Magesyren har normalt en pH-verdi på to til tre, men ved sure oppstøt vil pH-verdien synke. For mye magesyre kan øke surhetsgraden i magesekken, og gi en så lav pH-verdi som én.

 

Økt utskillelse av magesyre kan skyldes:

 • Vansker med å fordøye mat
 • Overspising
 • Store mengder alkohol
 • Følelsesmessig stress

 

Det finnes enkle tiltak man kan gjøre i hverdagen, som endring av kosthold og fysisk aktivitet som kan lindre plagene, eventuelt kan man benytte seg av syrenøytraliserende midler.

 

Les mer: Tips mot luft i magen

 

Hva er syrenøytraliserende midler?

 

Syrenøytraliserende midler, eller antacida, er håndkjøpspreparater som brukes til å lindre symptomer som sure oppstøt og fordøyelsesplager. Årsaken til disse symptomene er for mye magesyre, som øker surhetsgraden i magesekken. Syrenøytraliserende inneholder derfor kjemikalier kalt baser, som er det motsatte av syrer.

 

Basen løser seg normalt opp i to deler. En del av basen binder seg til syren og danner et salt, mens den andre delen kan binde seg til vann og/eller en gass. Resultater blir at pH-verdien gjenopprettes til et normalt nivå. Vanlige ingredienser i syrenøytraliserende midler er natriumkarbonat, kalsiumkarbonat samt salter av aluminium og magnesium.

 

Forebygging av sure oppstøt og lindring av halsbrann

 

Før du prøver deg på syrenøytraliserende midler, er det også en rekke andre tiltak du kan gjøre for å prøve å lindre plagene.

 

Forebyggende tiltak inkluderer:

 

 • Spise små og regelmessige måltider.
 • Unngå å spise rett før leggetid.
 • Holde deg i form. Vektreduksjon dersom du er overvektig.
 • Unngå klær og belter som sitter stramt.
 • Unngå arbeidsstillinger som krever at du er fremoverbøyd over lengre tid.
 • Begrens inntaket av alkohol, kaffe, juice samt fettrik og sterkt krydret mat.
 • Unngå stor fysisk aktivitet rett etter du har spist
 • Slutte å røyke.

 

Et alternativ til syrenøytraliserende midler er naturprodukter, som Lectinect Mage. Dette produktet har som formål å styrke immunforsvaret i tarmsystemet, noe som også kan lindre halsbrann og hjelpe mot sure oppstøt.

 

Les også: Hjelp mot løs mage

 

Styrk immunforsvaret med lektiner fra hyllebær

 

Lectinect Mage baserer seg på lektiner og deres effekt på immunforsvaret. Naturproduktet er utviklet i samarbeid med professor Ian F. Pryme. Lektiner og deres helseeffekt for mennesker har vært ett av hans viktigste forskningsområder.

 

Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, bær og frukter, og spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når planter angripes av insekter eller mark, økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret. Nyere forskning viser at lektiner fra planter også kan ha en positiv effekt hos mennesker.

 

Lektiner fra hyllebær binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og kan på denne måten starte en positiv biologisk effekt. I tillegg inneholder hyllebær et høyt nivå antocyaner, som er kraftige antioksidanter. Dersom du sliter med mageproblemer, sure oppstøt eller ønsker å lindre halsbrann kan Lectinect Mage være et godt alternativ til syrenøytraliserende midler.

 

– Forandret livet mitt til det bedre

 

Siden lanseringen i 2007, har Lectinect Mage etter hvert fått en rekke gode tilbakemeldinger. I dag har over 100.000 nordmenn prøvd produktet, og opplevd hjelp med mageproblemer som løs mage, treg mage og luft i magen. Flere har også opplevd lindring av halsbrann og sure oppstøt. En av disse er Tor Lundgrenn, bosatt i Spania.

 

“Dette produktet har forandret livet mitt til det bedre. Hadde mageproblemer i flere år, nesten konstant løs mage, sure oppstøt, sov dårlig osv. Tidlig i 2012 bestemte jeg meg for å prøve produktet, jeg har ikke hatt mageproblemer siden. Konklusjon: Lectinect Mage kan anbefales, det virker i hvert fall 100 prosent på meg”.

 

Christina Hellevik har også fått hjelp:

Christina fikk lindret halsbrannen

 • “–Jeg slet når jeg spiste syreholdig mat, og trengte virkelig lindring av halsbrann og sure oppstøt. Plagene var størst når jeg stresset.” Videre forteller hun: “– Halsbrannen lindres nesten umiddelbart når jeg tar en tablett.”

 

Også Cristina L. Gran har opplevd en positiv effekt av naturproduktet:

Cristina fikk lindret halsbrann og mageplager

 • “– Magen min var virkelig kranglete flere ganger i uken. Jeg slet med at den var urolig og jeg var plaget med luft i magen. Men så anbefalte en bekjent av meg å prøve Lectinect Mage. Og etter at jeg hadde brukt det i 3 uker, merket jeg resultatene. Mine mageplager forsvant, og jeg fikk også lindret halsbrannen jeg ofte strevde med.”

 

Lectinect Mage har hjulpet våre brukere med alt fra løs og treg mage til luft i magen, lindring av halsbrann og sure oppstøt samt styrking av immunforsvaret. Vær likevel klar over at virkningstiden varierer fra person til person. Noen opplever forskjell på kun tre dager, mens andre må gjerne bruke produktet i to til tre måneder før de merker en vesentlig effekt.

 

Les også: Få fart på magen

 

Hvem er Lectinect?

 

Lectinect AS er et norsk selskap som utvikler naturprodukter, basert på seriøs forskning. Vi benytter kontrollerte og trygge råvarer fra planter og bær. Selskapet ble grunnlagt i 2000, med molekylærbiologi som det faglige utgangspunktet – særlig forskning rundt de helsegevinster mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Pryme var en av grunnleggerne, og er fortsatt vår viktigste vitenskapelige rådgiver.

 

Alle produkter går gjennom en kvalitetssjekk under hvert ledd i produksjonsprosessen. Underleverandører blir også fulgt opp regelmessig for å sikre at alle krav overholdes. Nettbutikken vår var også en av de første norske nettbutikker som ble sertifisert av Trygg E-handel – en godkjenningsordning som gir forbrukerne sikkerhet for at de handler med et seriøst firma.

 

Er du på jakt etter et alternativ til syrenøytraliserende midler? Lectinect Mage er et naturprodukt som kan lindre halsbrann og hjelpe mot sure oppstøt.

 

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Luft i magen

  Luft i magen er ikke uvanlig, men for noen kan...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem