Sure oppstøt

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt. Faktisk er 1 av 4 nordmenn rammet av slike plager.

Sure oppstøt skyldes at magesyre kommer opp i spiserøret. Syren flytter seg med andre ord motsatt vei av “fartsretningen”.

Dersom man sliter med sure oppstøt, er man som regel godt klar over det. Vanlige symptomer er likevel:

 

 • Sure oppstøt
 • oppgulp av surt mageinnhold
 • Plagsom hoste
 • Ubehag i bryst og mage

 

Lectinect Mage er et naturprodukt, spesielt utviklet for å hjelpe mot mageproblemer. Både egen forskning og brukererfaringer viser at hyllebær har gode helseeffekter. Mange brukere har fått hjelp mot sure oppstøt og lindring av halsbrann. Du kan lese mer om disse senere i artikkelen.

 

Hva skyldes sure oppstøt?

 

Så, hvorfor kommer magesyren opp i spiserøret? En vanlig årsak er en slapp lukkemuskel i overgangen mellom magesekk og spiserør. Dette fører igjen til en unormal lekkasje av syre fra magesekken til spiserøret. Slimhinnen i magesekken tåler påkjenningen fra syren, men det gjør ikke slimhinnen i spiserøret, som ikke er laget for å tåle så sterke stoffer.

Sure oppstøt er også vanlig blant gravide, fordi presset fra magen blir for stort. Samme kan skje for de som sliter med overvekt. En annen mulig årsak er en tilstand hvor en liten del av magesekken har kommet ovenfor lukkemekanismen i mellomgulvet. Langvarige plager uten behandling kan føre til sårdannelse nederst i spiserøret. Mistenker du en slik tilstand, bør du kontakte legen snarest.

 

Forebyggende råd mot sure oppstøt og lindring av halsbrann

 

Det kan være mange årsaker til at du opplever sure oppstøt.
Her er noen tiltak man kan gjøre for å lindre halsbrann og sure oppstøt:

 

 • Hev hodeenden av senga. Dette reduserer nattlige sure oppstøt.
 • Unngå mat og drikke som forverrer situasjon, særlig sure drikker, sur fast føde, fet mat, sjokolade, kaffe og konsentrert alkohol.
 • Unngå arbeidsstillinger som krever langvarig fremoverbøying.
 • Slutt å røyke.
 • Ved overvekt bør du forsøke å gå ned i vekt.
 • Unngå sene og store kveldsmåltider. Dette øker den nattlige syreproduksjonen.
 • Unngå klær som strammer.
 • Unngå større fysisk aktivitet rett etter du har spist.

 

Hva er lektiner?

 

Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, bær og frukter. Disse proteinene spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når plantene angripes av insekter eller mark, økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret.

Frukt, planter og bær er også antatt å ha en positiv helseeffekt for mennesker. Nyere forskning viser at lektiner (proteiner) fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer. Lektiner fra hyllebær binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og kan slik starte en positiv biologisk aktivitet. I tillegg inneholder hyllebær antocyaner, som kan lindre ved mageplager.

Lectinect Mage er basert på lektiner, og kan hjelpe mot sur mage og sure oppstøt. En forutsetning for de positive helseeffektene nevnt ovenfor er at lektinene er biologisk aktive. I dag består store deler av kostholdet vårt av industrielt bearbeidet mat. Her er den biologiske aktiviteten av viktige komponenter ofte redusert. Derfor har vi ekstra stort fokus på at hyllebærene i våre produkter ikke mister biologisk aktivitet på veien fra innhøsting til ferdig produkt. Å ta en tablett Lectinect Mage skal være like helsemessig gunstig som å spise bæret i sin naturlige form.

 

Flere positive erfaringer

 

Over 100.000 nordmenn har prøvd Lectinect Mage. Tilbakemeldingene er positive. En av de som sier at de fikk rask lindring ved hjelp av Lectinect Mage er Christina Hellevik:

Christina fikk lindret halsbrannen

 • Jeg slet når jeg spiste syreholdig mat, og trengte virkelig lindring av halsbrann og sure oppstøt. Plagene var størst når jeg var stresset, for eksempel i eksamenstider. Jeg fikk prøve Lectinect Mage, og det virket.

 

Også Cristina L. Gran har opplevd en positiv effekt av naturproduktet:

Cristina fikk lindret halsbrann og mageplager

 • Magen min var virkelig kranglete flere ganger i uken. Jeg slet med at den var urolig og jeg var plaget med luft i magen. Men så anbefalte en bekjent av meg å prøve Lectinect Mage. Og etter at jeg hadde brukt det i 3 uker, merket jeg resultatene. Mine mageplager forsvant, og jeg fikk også lindret halsbrannen jeg ofte strevde med.

Lectinect Mage har hjulpet våre brukere med alt fra løs og treg mage til luft i magen, lindring av halsbrann og sure oppstøt samt styrking av immunforsvaret. Vær likevel klar over at virkningstiden varierer fra person til person. Noen opplever forskjell på kun tre dager, mens andre må gjerne bruke produktet i to til tre måneder før de merker en vesentlig effekt.

 

Produkter av høy kvalitet

 

For å sikre at du får et produkt av høy standard, kvalitetssjekker vi alle ledd av produksjonsprosessen. Det utføres bakteriologiske analyser for hver produksjon, og våre underleverandører følges opp regelmessig for å sikre at våre krav overholdes. Alle produkter som baseres på lektiner analyseres for å se om lektinene er biologisk aktive. Vi har utviklet en egen analysemetode som sikrer at lektinene fungerer optimalt i kroppen.

Vi har også sertifiseringer som sier noe om kvaliteten vår:

Informed Sport er et anerkjent laboratorium for antidoping, og alle tilskudd som er registrert og sertifisert her er lovlige i Olympiatoppen. Kvalitetskravene bak en slik sertifisering er viktige, og vi håper det gir våre brukere en ekstra verdi. Nettbutikken vår var også en av landets første nettbutikker som ble sertifisert av Trygg E-handel. Dette er en godkjenningsordning som gir deg en bekreftelse på at du handler med et seriøst firma.

 

Dette er Lectinect

 

Lectinect er et norsk selskap som utvikler naturprodukter, basert på seriøs forskning. Dette gjør vi ved å benytte kontrollerte og trygge råvarer, fortrinnsvis fra planter og bær. Målet vårt er at du som kunde skal oppleve kvalitet og trygghet.

Det faglige utgangspunktet for bedriften var molekylærbiologi – og særlig helsegevinster knyttet til plantelektiner. Blant grunnleggerne var professor Ian F. Pryme (Bergen), som fortsatt er vår viktigste vitenskapelige rådgiver. Pryme regnes som en av Europas fremste forskere innen lektiner.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe!

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Jod tilskudd

  Spiser du lite meieriprodukter og hvit saltvannsfisk,...

Hva er antioksidanter

Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter kroppens...

Mageplager

Lectinect Mage kan hjelpe mot ulike mageplager. Naturproduktet...

Magnesiummangel

Med et variert norsk kosthold, er magnesiummangel sjelden....

Luft i magen tips

Sliter du med luft i magen? Luft i magen kan oppstå...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem