Sure oppstøt mat

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Plages du med sure oppstøt etter du har spist mat? Du er ikke alene – 1 av 4 nordmenn forteller at de plages ofte med dette, og tilstanden kan være svært ubehagelig.
Lectinect Mage er et produkt som inneholder lektiner fra hyllebær, og som har vist svært god effekt hos mange av våre brukere som har hatt problemer med sure oppstøt.

Vil du vite mer om hva sure oppstøt skyldes, hva du kan gjøre selv og hvorfor lektiner fra hyllebær kan hjelpe? Da bør du lese videre.

 

Dette skjer med kroppen din når du opplever sure oppstøt etter matinntak

 

Når plagene oppstår kan noen oppleve et sviende ubehag i mellomgulvet. De aller fleste mennesker opplever tilstanden en eller flere ganger i livet, og flere er avhengig av å ta syrenøytraliserende jevnlig etter mat. For andre derimot kan plagene være så store at de fører til redusert livskvalitet.

 

Når du opplever sure oppstøt, er det magesyren som strømmer feil vei og finner veien opp til spiserøret. Ofte kan årsaken være en slapp lukkemuskel. Slimhinnen i spiserøret er ikke bygd for denne syren, og noen kan derfor oppleve svie eller andre plager. Dersom tilstanden forekommer ofte, vil noen også oppleve vedvarende ubehag i spiserøret som kan føre til ytterligere plager. Det kan også gå ut over tennene. Du bør derfor prøve å stanse plagene så fort de oppstår.

 

Sure oppstøt kan fremprovoseres av mat

 

Enkelte matvarer kan være en utløser for sure oppstøt. Opplever du plagene ofte, kan det være lurt å styre unna mat som:

 

 • Kaffe
 • Alkohol
 • Syrlig frukt
 • Kullsyreholdige drikker
 • Sjokolade
 • Fet mat
 • Fritert mat
 • Peppermynte
 • Sterkt krydret mat

 

“Tunge” matvarer, eller mat som ikke fordøyes like lett i kroppen, kan ofte føre til at kroppen må produsere mer magesyre, i tillegg til at maten som ligger i magesekken kan legge mer press på mellomgulvet.

 

Les mer: Sure oppstøt

 

Sure oppstøt som skyldes andre årsaker enn mat

 

Mageproblemer generelt skyldes i veldig mange tilfeller maten du har spist, men magen kan også bli påvirket av hvor fysisk aktiv du er. Har du en stillesittende hverdag, kan et godt råd være å finne på kreative måter å bevege deg på i tillegg til vanlig mosjon.

 

Mageproblemer som sure oppstøt kan også fremprovoseres av livsstil. Derfor bør du prøve å unngå:

 

 • Store måltider
 • Spising rett før leggetid
 • Mat og drikke som forverrer plagene
 • Arbeidsstillinger der du sitter fremoverbøyd over lengre tid
 • Røyking

 

Hyllebær – mat som kan hjelpe mot sure oppstøt

 

Lectinect har blitt utviklet av blant annet professor Ian F. Pryme. I dag regnes han blant Europas fremste forskere innen lektiner, og spesielt innenfor lektiners effekt på immunforsvaret.

 

I planteriket ser vi at når planter angripes av insekter økes konsentrasjonen av lektiner som en del av forsvarsmekanismen. Også vi mennesker kan få hjelp av lektiner. Forskning viser at lektiner kan binde seg til deler av immunforsvaret i mageområdet, noe som kan være en forklaring på hvorfor Lectinect Mage har hjulpet mange med sure oppstøt og andre mageproblemer. Cirka 80% av kroppens immunforsvar blir nemlig assosiert med tarmsystemet.

 

Les mer: Løs mage tips

 

Pryme har siden 1994 vært medforfatter av 45 artikler om lektiners rolle samt vurdert historiske kilder om bruk av hyllebær mot mageplager. Ifølge Pryme brukte de gamle grekerne hyllebær i forbindelse med behandling av en rekke mageproblemer, og i 1677 ble det utgitt en egen håndbok om helsegevinstene fra hyllebær i London, hvor to av kapitlene omhandlet mageproblemer.

 

Les mer: Få fart på magen

 

– Fikk hjelp mot sur mage

 

Lectinect Mage fungerte for Sissel

Mange av våre brukere har slitt med mageproblemer som sure oppstøt. Blant brukererfaringene vi har fått inn, sier Sissel Lie-Karlsen: “Jeg var en lang periode veldig stresset og det satte seg i magen. Jeg hadde problemer med treg mage, urolig mage, sure oppstøt og tålte dårlig enkelte matsorter. Etter kort tids bruk av Lectinect Mage forsvant disse problemene, magen min fungerer nå ordentlig. Dette er de beste pillene jeg har prøvd noen gang!! Lectinect Mage virket etter ca 1 mnd for meg, og nå tar jeg dem bare en gang i blant.”

 

Ekteparet Geir Frode og Margunn Meling er også noen av våre mange brukere som har fått hjelp mot sure oppstøt. “Nå er det herlig å ha fritidsaktiviteter med venner og familie. Før var jeg utslitt etter arbeid, og helt tappet. I dag er det et godt liv, forteller Margunn. “Jeg trener flere ganger i uken, går turer og lever friskt og aktivt. I fjor var dette helt utenkelig”, sier hun. Ektemannen Geir Frode har slitt med mageplager og sure oppstøt. “Med endret kosthold og daglig bruk av Lectinect fungerer jeg helt ypperlig i hverdagen”.

 

Men Geir Frode, Margunn og Sissel er ikke de eneste som har fått hjelp mot mageproblemer. Faktisk har over 100.000 nordmenn brukt produktet siden oppstart, og vi får stadig inn meldinger fra fornøyde brukere som har opplevd god effekt av naturproduktet Lectinect Mage.

 

Les også: Hjelp mot løs mage

 

Hvem er Lectinect?

 

Lectinect AS ble grunnlagt i 2000 i Bergen, og har siden oppstart hjulpet mange brukere med mageproblemer. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt knyttet til helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner. Lectinect utvikler naturprodukter basert på trygg og seriøs forskning. Vi benytter alltid kontrollerte råvarer, først og fremst fra planter og bær, og vi ønsker at du som kunde skal oppleve at vi leverer produkter med kvalitet.

 

Ønsker du å vite mer om oss kan du lese mer her.

 

Har du spørsmål om hvordan Lectinect Mage kan hjelpe mot sure oppstøt, lindre halsbrann eller eventuelle andre spørsmål? Sjekk ut vår oversikt over spørsmål og svar.

Andre erfaringer

Få fart på magen

Opplever du mageproblemer i hverdagen? Få fart på...

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Luft i magen

  Luft i magen er ikke uvanlig, men for noen kan...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem