Sure oppstøt årsak

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

 

Lurer du på hva som er årsaken til sure oppstøt? De fleste vil en eller annen gang i løpet av livet oppleve sure oppstøt eller andre mageplager. Heldigvis er det mulig å få bukt med plagene.

 

Dette er sur mage

 

Sur mage kan føre til symptomer som sure oppstøt og ubehag i mage- og halsregionen. Sur mage kan i tillegg føre til andre mageproblemer som uregelmessig avføring, tynn avføring og ubehag i forbindelse med toalettbesøk. Plagene kan forverres ved inntak av kaffe, sitrusfrukter, løk, fet mat, store måltider, alkohol og sjokolade.

 

Ubehaget i hals- og brystregionen skyldes at surt mageinnhold kommer opp i spiserøret i form av sure oppstøt. Årsaken til dette kan være at den øvre lukkemuskelen til magen avslappes, eller at magesekken av ulike grunner opplever press. Dersom ubehaget forverres ved inntak av mat og lindres ved toalettbesøk, kan det tyde på tarmproblemer. Dette kan i så fall kjennetegnes av perioder med vekslende avføring, løs mage og treg mage. I sjeldne tilfeller kan sure oppstøt ha mer alvorlige årsaker, og hvis du mistenker at dette gjelder deg bør du kontakte lege.

 

I andre tilfeller er det vanskelig å peke på en årsak til sure oppstøt. Enkelte plages hyppig, mens andre kun opplever det en sjelden gang i livet.

 

Les mer: Sure oppstøt og mat

 

Sure oppstøt årsak

 

Sure oppstøt innebærer at magesyre kommer opp i spiserøret. Dette kan kjennetegnes av oppgulp av surt mageinnhold, plagsom hoste, ubehag i bryst og mage. En årsak til sure oppstøt er en slapp lukkemuskel mellom spiserør og magesekk, som fører til at syre lekker i feil retning. Slimhinnen i spiserøret tåler ikke like sterke syrer som magesekken, og derfor kan man oppleve ubehag i halsen og brystet.

 

Tilstanden er vanlig blant gravide fordi presset fra magen blir for stort. Det samme gjelder overvektige personer.

 

Årsaken til sure oppstøt og sur mage kan også være stress. Hvis du tror stress er en årsak til sure oppstøt, bør du følge gode råd for kosthold og livsstil, og lære deg å mestre stresset.

 

Les mer: Sur mage og stress

 

Forebyggelse

Det kan være mange årsaker til sure oppstøt, og noen av de forebyggende tiltakene man kan ta for å lindre tilstanden er:

 

  • Heve hodeenden av senga for å redusere nattlige oppstøt
  • Unngå mat og drikke som forverrer tilstanden
  • Slutte å røyke
  • Overvektige bør gå ned i vekt
  • Unngå store måltider sent på kvelden
  • Unngå stramme klær
  • Unngå større fysisk aktivitet rett etter at du har spist

 

Lectinect Mage kan hjelpe

 

Lectinect Mage er et naturprodukt som inneholder biologisk aktive lektiner (proteiner) fra hyllebær og antocyaner (antioksidanter). Produktet virker ved å binde seg til deler av immunforsvaret i mageområdet, og kan sette i gang en positiv biologisk aktivitet.

 

Lectinect har utviklet metoder som bevarer den biologiske aktiviteten i hyllebær, også i tablettform.

 

Å ta en tablett Lectinect Mage skal være like helsemessig gunstig som å spise bæret i sin naturlige form.

 

Lectinect Mage har vært en bestselger mot mageproblemer siden lanseringen i 2007. Hjelp mot sure oppstøt og lindring av halsbrann er blant de mest rapporterte kundeerfaringene vi mottar.

 

Slik fungerer lektiner

 

Lektiner er proteiner som finnes i de fleste planter, bær og frukter. Disse proteinene spiller en viktig rolle i planters forsvarsmekanisme. Når plantene angripes av insekter eller mark, økes konsentrasjonen av lektiner som en del av forsvaret.

 

Nyere forskning viser at lektiner kan hjelpe ved ulike tilstander av mageplager hos mennesker, inkludert sur mage og sure oppstøt. Lectinect Mage er basert på lektiner fra hyllebær. En forutsetning for de positive helseeffektene er at lektinene er biologisk aktive når de inntas. I dag består store deler av kostholdet vårt av industrielt bearbeidet mat, hvor den biologiske aktiviteten er redusert. Derfor har vi et ekstra høyt fokus på at lektinene i våre produkter ikke skal miste sin biologiske aktivitet på vei fra innhøsting til ferdig produkt.

 

Lectinect Mage inneholder også antocyaner (antioksidanter) som kan ha en lindrende effekt ved mageplager.

 

«Det beste mageproduktet»

 

Sissel Lie-Karlsen fra Skollenborg er en av de fornøyde brukerne av Lectinect Mage som har delt sin historie med oss. Du kan lese alle tilbakemeldingene vi har samlet på denne siden.

 

Slik gikk det med Sissel:

 

– Jeg var en lang periode veldig stresset og det satte seg i magen. Jeg hadde problemer med treg mage, urolig mage, sure oppstøt og tålte dårlig enkelte matsorter. Etter kort tids bruk av Lectinect Mage forsvant disse problemene, magen min fungerer nå ordentlig. Dette er de beste pillene jeg har prøvd noen gang!! Lectinect Mage virket etter ca. 1 mnd for meg, og nå tar jeg dem bare en gang i blant.

 

Hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage kan virke er individuelt. Selv om enkelte brukere melder om positive effekter allerede etter noen dager, kan det ta lang tid før andre merker vesentlig effekt. Årsaken til dette er at tynntarmen har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til.

 

Sliter du med sure oppstøt? Prøv Lectinect Mage du også.

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Syrenøytraliserende

De fleste av oss opplever sure oppstøt fra tid til...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem