Sur mage

Publisert 29. november 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Sur mage er en tilstand som kjennetegnes av sure oppstøt og ubehag i mage- og hals region. Dette kan oppleves som ubehagelig, og noen ganger sjenerende for den som rammes. Det er absolutt ingen grunn til forlegenhet, ettersom mageproblemer er noe som rammer de aller fleste en eller flere ganger i løpet av livet. Hvis du har et følsomt fordøyelsessystem og plages av sur mage, kan Lectinect Mage være til hjelp.

 

Symptomer på sur mage

 

Plager knyttet til sur mage kan gi utslag i en rekke forskjellige symptomer. De vanligste symptomene er sure oppstøt, ubehag i halsregionen og mageproblemer. Noen ganger kan problemene forverres ved inntak av kaffe, sitrusfrukter, fet mat, løk, alkohol og sjokolade. Andre symptomer på sur mage kan være uregelmessig avføring, tynn avføring og ubehag i forbindelse med toalettbesøk.

 

Mageproblemer

 

Plager knyttet til mage og tarm er svært vanlig – faktisk vil de aller fleste oppleve mageproblemer i varierende grad en eller flere ganger i løpet av livet. Som regel er ikke  mageproblemene farlig, og de går over av seg selv etter hvert. Årsaken til mageproblemer kan for eksempel være at du har spist noe magen ikke tolererte. I så fall vil plagene gå over av seg selv når maten har passert gjennom kroppen. Dette er noen av de vanligste tilstandene av mageproblemer:

 

Årsaker til sur mage

Sur mage, eller sur følelse i hals- og brystregionen, skyldes at man får magesyre opp i spiserøret. Årsaken kan være at den øvre lukkemuskelen til magen avslappes, eller at magesekken av ulike årsaker opplever press. Det kan også forekomme uten at man klarer å relatere det til en spesiell årsak. Noen plages av hyppig sur mage, mens andre kun opplever det en sjelden gang i blant.

 

Det kan være vanskelig å skille sur mage og mer alvorlige tilstander, som gir lignende symptomer. Dersom du opplever ufrivillig vekttap eller svart avføring, er det viktig at du kontakter lege for nærmere undersøke.

 

Tarmproblemer kan også være en årsak til sur mage. Dette kan vise seg ved ubehag som forverres ved spising, og lindres ved toalettbesøk. Et annet vanlig symptom på tarmproblemer er vekslende avføring, med perioder av løs mage og treg mage.

 

Lectinect Mage kan hjelpe mot sur mage

 

Lectinect Mage inneholder lektiner (proteiner) fra hyllebær, som kan hjelpe mot mageproblemer som sur mage.

Naturproduktet Lectinect Mage ble utviklet i Bergen i samarbeid med Pryme, da han var professor i biokjemi og molekylærbiologi. Fra 2014 er Pryme professor emeritus. Lektiners effekt på immunforsvaret har vært ett av Prymes viktigste forskningsområder.

Fra forskningslitteraturen vet vi at to egenskaper er nødvendige for at et protein skal kunne hjelpe mot mageproblemer:

 

  • Det må kunne binde seg til spesifikke mikroorganismer i tarmen.
  • Det må kunne medføre en lokal styrking av tarmens immunforsvar ved å binde seg til bestemte reseptorer.

 

Vår egen forskning har dokumentert at dersom man inaktiverer proteinene i hyllebær, så reduseres også de ovennevnte biologiske egenskaper. Vi kan derfor konkludere med at lektinene i hyllebær virker mot mageproblemer. Lektiner fra hyllebær binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og kan starte en positiv biologisk aktivitet. Hyllebær inneholder dessuten et høyt nivå antocyaner som er kraftige antioksidanter.

 

Lectinect Mage inneholder Svarthyll (Sambucus Nigra) av ypperste kvalitet

 

Les mer om forskning på Lectinect Mage her.

 

– Det tok ikke lang tid før jeg merket bedring

 

Mageproblemer som sur mage kan være svært ubehagelig å slite med, men det kan finnes hjelp. Både forskning og brukererfaringer viser at lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot mageproblemer. Flere brukere av Lectinect Mage har erfart hjelp mot sur mage og sure oppstøt. En av disse er Mari Elise Kolberg, fra Nesbyen:

 

– Jeg hadde mye trøbbel med magen, særlig etter fet mat og kaffe, men også generelt. Jeg var også plaget med sure oppstøt. Brukte syrenøytraliserende, men det ble dyrt i lengden. Hørte stadig om flere som hadde begynt med Lectinect Mage med god virkning, og tenkte jeg ville prøve dette. Det tok ikke lang tid før jeg merket bedring, og nå bruker jeg det fast. Har ikke mageplager og sure oppstøt lengre. Anbefaler dette til andre med samme plager som de jeg hadde.

 

Lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot sur mage, men hvor raskt lektinene i Lectinect Mage virker er individuelt. Det kan gjerne ta opptil to til tre måneder før man merker en vesentlig effekt, men enkelte brukere merker betydelig forskjell på kort tid. Årsaken til at det kan ta lengre tid, er fordi tynntarmen inneholder millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til.

 

Her kan du lese flere brukererfaringer.

Andre erfaringer

Løs mage

  Løs mage er en tilstand som kjennetegnes av...

Luft i magen

  Luft i magen er ikke uvanlig, men for noen kan...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

C-vitamin mangel

Mistenker du at du har C-vitamin mangel?   Mangelen...

Betakaroten

  Betakaroten finnes i vegetabilske matvarer,...

Løs mage tips

Har du problemer med løs mage? Uansett om løs mage...

Magnesiumtilskudd

Tilskudd av magnesium kan bidra til å normalisere...

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Jod tilskudd

  Spiser du lite meieriprodukter og hvit saltvannsfisk,...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem