Sur mage stress

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Sur mage kan komme som følge av stress. Dette er en tilstand som kjennetegnes av sure oppstøt og ubehag i mage- og halsregionen. Her kan du lese mer om hvordan du kan forebygge sur mage og sure oppstøt.

 

Ulike mageproblemer

 

De aller fleste rammes av mageproblemer i varierende grad en eller flere ganger i løpet av livet. (forslag – erstatte med: Mageproblemer kan være både plagsomme) Som regel er ikke plagene farlige, og de går vanligvis over av seg selv etterhvert. Årsaken til mageproblemene kan for eksempel være at du har spist noe du ikke tålte, eller at du stresser for mye. Noen vanlige tilstander av mageproblemer er:

 • Løs mage
 • Hard/treg mage
 • Luft i magen
 • Sure oppstøt

 

Les mer: Hjelp mot løs mage

 

Slik kjennetegnes sur mage

 

Sur mage kan gi en rekke forskjellige plager for den som rammes. De vanligste symptomene er sure oppstøt og ubehag i mage- og halsregionen. I tillegg kan sur mage forsterke eller føre til andre mageproblemer, som for eksempel uregelmessig avføring, tynn avføring og ubehag i forbindelse med toalettbesøk. Plagene kan forverres ved inntak av kaffe, sitrusfrukter, fet mat, løk, alkohol og sjokolade.

 

Den sure følelsen i hals- og brystregionen skyldes at magesyre kommer opp i spiserøret. Årsaken til dette kan være at den øvre lukkemuskelen til magen avslappes, eller at magesekken av ulike grunner opplever press. Stress kan være årsaken til at man opplever sur mage, tarmproblemer kan være en annen. Dersom du opplever ubehag som forverres ved inntak av mat og lindres ved toalettbesøk, kan det tyde på tarmproblemer. I så fall vil man i noen tilfeller ha perioder med vekslende avføring, løs mage og treg mage.

 

I andre tilfeller er det vanskelig å peke på en spesiell årsak. Noen plages av hyppig sur mage, mens andre kun opplever det en sjelden gang i livet.

 

Sure oppstøt

 

Sure oppstøt innebærer at magesyre kommer opp i spiserøret. Dette kan kjennetegnes av oppgulp av surt mageinnhold, plagsom hoste og ubehag i bryst og mage. En av årsakene til slike plager er en slapp lukkemuskel mellom magesekk og spiserør, noe som fører til at syren lekker i feil retning. Slimhinnen i spiserøret er ikke laget for å tåle like sterke syrer som magesekken, og derfor kan man oppleve ubehag i halsen og brystet.

 

Tilstanden er vanlig blant gravide, fordi presset fra magen blir for stort. Det samme gjelder overvektige personer. Dersom tilstanden av sur mage og sure oppstøt oppleves alvorlig bør en kontakte lege.

 

Les mer: Sure oppstøt mat

 

Forebygging av sure oppstøt og lindring av halsbrann

 

Det finnes en rekke tiltak mot sure oppstøt og lindring av halsbrann. Noen av disse er:

 

 • Hev hodet når du sover for å redusere sure oppstøt om natten.
 • Unngå å sitte fremoverbøyd.
 • Stump røyken.
 • Dersom du er overvektig kan det hjelpe å gå ned i vekt.
 • Unngå å spise store måltider sent på kvelden for å minske syreproduksjon om natten.
 • Unngå stramme og tettsittende klær.
 • Unngå større fysiske anstrengelser rett etter du har spist.

 

Sur mage og stress

 

Stress kan være en direkte årsak til en rekke ulike mageproblemer. Tilstanden i fordøyelsessystemet kan ofte være en god indikator på om livssituasjonen er for stressende. Det er kanskje ikke så rart – det er få organer som er koblet med så mange nerver til hjernen som det tarmen er. Stress kan være årsaken til mageproblemer som for eksempel sur mage, og det kan forverre symptomer og plager etter at de har oppstått.

 

Dersom sur mage skyldes stress er det viktig å følge råd om livsstil og kosthold, og få bukt med stresset. Noen gode teknikker for stressmestring kan være:

 • Pusteøvelser
 • Meditasjon
 • Yoga
 • Andre avslapningsøvelser

 

I tillegg er det selvfølgelig viktig å ta tak i forhold som leder til stress.

 

Lectinect Mage

 

De aller fleste opplever varierende grad av mageproblemer i løpet av livet, men for noen kommer og går problemene i årevis uten at man klarer å få bukt med dem. Mange av våre brukere har fortalt at de har prøvd «alt» uten at noe ser ut til å hjelpe.

 

Lectinect Mage er et naturprodukt inneholder biologisk aktive lektiner fra hyllebær som kan hjelpe mot mageproblemer. Produktet virker ved at lektiner fortrenger uønskede organismer i tarmene, og binder seg til reseptorer i tynntarmen. Vår forskning har dokumentert at dersom man inaktiverer proteinene i hyllebær, så reduseres også de biologiske egenskapene. Vi kan derfor konkludere med at lektinene i hyllebær virker mot mageproblemer.

 

Lectinect AS har utviklet en unik prosess for å holde lektinene biologisk aktive, slik at kroppen raskt kan dra nytte av disse viktige proteinene. Vårt fokus er å sikre at våre naturprodukter ikke taper biologisk aktivitet på veien fra innhøsting til ferdig produkt.

 

Å ta en tablett Lectinect skal være like helsemessig gunstig som å spise bæret i sin naturlige form, rett fra treet.

 

Fikk hjelp mot sur mage

 

Helt siden Lectinect Mage ble lansert i 2007 har vi mange gode brukererfaringer å vise til. Produktet har hjulpet med en rekke mageproblemer, deriblant sur mage. Skyldes tilstanden av sur mage stress er det først og fremst viktig å endre livssituasjonen til det bedre. I tillegg til dette kan Lectinect Mage bidra til å lindre symptomene, og gjenopprette en god mage- og tarmfunksjon.

 

Jon Herwig Carlsen fra Asker fikk bukt med mageproblemene med Lectinect Mage:

 

– I jobben min var jeg mye på reiser, hverdagen var stressende og måltidene ble gjerne uregelmessige. Jeg slet med magen i mange år. Den føltes sur og var ofte urolig. Etter hvert prøvde jeg Lectinect Mage, som jeg nå har brukt fast siden sommeren 2011. Magen min har vært mye bedre etter dette. Derfor tar jeg nå en tablett Lectinect Mage hver morgen, etter frokost.

 

Opplever du problemer med sur mage? Prøv en pakke Lectinect Mage i dag du også.

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Hjelp mot løs mage

Behøver du hjelp mot løs mage? Opplever du ofte å...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Oppblåst mage

  Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn....

Syrenøytraliserende

De fleste av oss opplever sure oppstøt fra tid til...

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem