Styrke immunforsvaret

Publisert 22. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

 

Hvordan styrker man egentlig immunforsvaret?

 

Det beste for immunforsvaret er et bredt og variert kosthold som inneholder mye frukt og grønt, grove kornprodukter, urter, bær, nøtter, frø og krydder. I tillegg kan du ta tilskudd for å være sikker på at du får i deg det aller viktigste.

 

Dagsform og hvordan du har det med deg selv kan også ha en innvirkning på immunforsvaret. Stress, røyking og alkohol kan ha negativ påvirkning på immunforsvaret, og bør derfor unngås i perioder der du opplever for eksempel forkjølelsessymptomer.

 

Produkter som Lectinect Aktiv+ og Lectinect Immun er naturprodukter som er proppfulle av antioksidanter og viktige vitaminer og mineraler som kan være med på å holde kroppen frisk. Høres dette ut som noe for deg? Les videre for å lære mer om immunforsvaret, og hvordan naturprodukter kan hjelpe deg.

 

Les mer: Symptomer på D-vitamin mangel

 

Beskyttelsesmekanismer

 

Immunforsvaret, eller immunsystemet som det ofte kalles, er et svært avansert forsvarssystem. Dette forsvaret består av blant annet vevstyper, proteiner, spesielle organer, antioksidanter og celler som beskytter kroppen mot uønskede mikroorganismer m.m.

 

Før mikrobene i det hele tatt møter immunforsvaret vårt, må de først komme seg forbi beskyttelsesmekanismer som:

 

  • Huden
  • Slimhinner
  • Kroppsvæsker
  • Magesyre

 

Huden er det første laget som stopper fremmede mikrober fra å trenge inn i kroppen vår, og de få gangene huden ikke klarer å stanse disse er når vi har fått et kutt eller et sår. Slimhinner finner du blant annet i halsen og bihulene, og stopper mikrobene fra å gå lenger ved hjelp av antistoffer og flimmerhår. Kroppsvæsker som hudolje, tårer og spytt inneholder enzymer som beskytter mot bl.a. uønskede mikroorganismer. Klarer mikrobene å komme seg helt ned i magesekken, vil magesyren drepe de aller fleste. Alle disse beskyttelsesmekanismene er sammen med på å styrke immunforsvaret.

 

Hva er egentlig immunforsvaret?

 

Dersom beskyttelsesmekanismene ikke klarer å holde uvedkommende inntrengere borte fra kroppen, vil disse til slutt møte på immunforsvaret. Immunforsvarets to hovedoppgaver er å beskytte kroppen mot patogene mikroorganismer, og fjerne skadede og døde celler og vev.

 

Kroppen er stadig under angrep, og immunforsvaret jobber kontinuerlig for at du ikke skal bli syk. Som regel merker du ingenting av dette fordi utryddelsen skjer raskt og effektivt. I utgangspunktet er det de hvite blodlegemene, kalt C- og T-celler, som bygger opp immunforsvarets minne. Disse gjenkjenner mikrober de har møtt på før, og produserer flere “angripere” mot akkurat disse spesifikke mikrobene. Ved første møte er det ikke så mange som kan bekjempe disse, og resultatet blir nedsatt allmenntilstand over en ukes tid eller lenger.

 

De cellene som er igjen etter at kroppen har vært utsatt for uønskede mikroorganismer, kalles hukommelsesceller. Disse vet akkurat hvordan de skal forsvare kroppen neste gang tilsvarende  intreffer. Det er også slik vaksinen fungerer. Her sprøytes det inn ukjente (men “døde”) celler, som kroppen da skal bygge hukommelsesceller til. På mange måter kan du si at du i de fleste tilfeller “styrker immunforsvaret” ved å eksponeres for inaktive/svekkede uønskede organismer.

 

Les mer: Magnesium tilskudd

 

Hvordan styrke immunforsvaret

 

Du har sikkert hørt før at du kan styrke immunforsvaret gjennom en variert og sunn kost. Men hva innebærer egentlig dette?

 

For å styrke immunforsvaret kan antioksidantrike matvarer være gunstig, samt et variert kosthold. Mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker – i følge helsenorge.no

 

Noen kan også ha behov for å ta tilskudd for å få i seg nok. Her kan vi anbefale vårt eget produkt Lectinect Aktiv+, som blant annet inneholder nyper. Produktet har blitt anerkjent for sin store mengde med antioksidanter, og kan derfor være bra for immunforsvaret.

 

Naturprodukter kan bidra til å styrke immunforsvaret

 

Ved å ta naturprodukter kan du styrke immunforsvaret, og i tillegg få ekstra overskudd i hverdagen.

 

Lectinect Aktiv+ inneholder nyper, C-vitamin, molybden, magnesium, D-vitamin, og bioperine. Alle disse ingrediensene kan gi store helsegevinster, hjelpe deg til en bevegelig og smidig kropp, samt gi deg mer overskudd i hverdagen.

 

Produktets aller viktigste ingrediens er nyper, da disse har vist seg å inneholde store mengder antioksidanter som bidrar til å holde kroppen frisk. Dette er produktet for deg som ønsker noe som kan gi mer overskudd og en frisk og rask kropp.

 

I tillegg har vi utviklet et produkt spesielt egnet for perioder med forkjølelessymptomer i munnhule og hals. Produktet Lectinect Immun består av sugetabletter som inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. Det inneholder også vitaminene D og C, som kan bidra til mer overskudd i hverdagen.

 

Lectinect Aktiv+ er blant en rekke produkter vi tilbyr som kan bidra til mer overskudd i hverdagen.

 

Les mer: D-vitamin mangel

 

Bestill i dag

 

Prøv Lectinect Aktiv+ og Lectinect Immun du også. Bestiller du et av våre produkter nå får du første måned til kun 79,-.

 

Produktene våre er helt trygge å bruke, og har blitt utviklet gjennom nøye analyse og seriøs forskning. Lectinect er et norsk selskap som ble grunnlagt i 2000 i Bergen, og har siden den gang hatt mange fornøyde kunder. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner som vi blant annet finner i hyllebær. Etterhvert utviklet vi flere naturprodukter, som mange av våre kunder har fortalt at har gjort hverdagen deres litt lettere.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem