Steinnype

Publisert 28. oktober 2021. Av Bjørn H. Andreassen

I mange hundre år har nyper vært anerkjent som gunstig for helsen. Steinnype har et naturlig høyt innhold av antioksidanter og C-vitaminer, og kan derfor bidra til å redusere trøtthet og utmattelse. I tillegg har steinnype en rekke andre gunstige helseeffekter.

 

Tidlig anerkjent som helsebringende plante

 

Steinnype (Rosa Canina) er i Norge og Europa en viltvoksende busk som kan bli opptil fire meter høy, og som tilhører rosefamilien. Roser er mest kjent som prydbusker. Noen av de viltvoksende roseartene har helsemessig gunstige nyper, og den mest kjente av disse er steinnype.

 

Steinnype har blitt brukt som helsebringende plante i Europa i hundrevis av år. Nyper har blitt brukt ved en rekke tilstander, inkludert plager med forkjølelsessymptomer og tretthet. Som et naturlig C-vitamin tilskudd bidrar nyper til normal kollagendannelse og er derfor bra for leddene.

 

Les også: Plager med mage og tarm

 

Moderne forskning

 

De senere år har skandinavisk forskning vist at nypesorten Rosa canina (steinnype) har gode egenskaper. Institutt for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo har kartlagt innholdet av antioksidanter i frukt og bær, og steinnype kom suverent best ut i sammenligningen. Nyper inneholder nesten fem ganger mer antioksidanter per 100 gram enn blåbær, og er dermed et svært gunstig tilskudd i kosten.

 

Naturlig høyt innhold av C-vitaminer

 

Steinnype har også et naturlig høyt innhold av C-vitaminer. C-vitamin bidrar til kroppens naturlige produksjon av kollagen, som har betydning for bruskens normale funksjon og er godt for leddene. I tillegg bidrar et normalt nivå av C-vitamin til å redusere trøtthet og utmattelse, å beskytte cellene mot oksidativt stress og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.

 

Hovedingrediens i Lectinect Aktiv+

 

Hovedingrediensen i naturproduktet Lectinect Aktiv+ er steinnype. Produktet inneholder også en rekke andre gode ingredienser, som er nøye sammensatt for å gi mennesker fysisk og mentalt overskudd.

 

Fagekspertene i EFSA (EUs Mattilsyn) har vurdert den vitenskapelige dokumentasjonen for vitaminer og mineraler. Naturproduktet Lectinect Aktiv+ inneholder utvalgte vitaminer og mineraler som har passert dette nåløyet. Produktet kan derfor bidra til en smidig og bevegelig kropp.

 

Les mer om: Naturprodukter

 

I tillegg til steinnype inneholder Lectinect Aktiv+ nøye sammensatte vitaminer og mineraler, som kan gi store helsegevinster:

 

  • D-vitamin
  • Molybden
  • Magnesium
  • Bioperine

 

D-vitamin

 

D-vitamin bidrar til et normalt opptak av kalsium, som igjen opprettholder normale knokler og normal muskelfunksjon. D-vitamin er også godt for immunsystemet.

 

Molybden

 

Molybden er et mineral som bidrar til normal omsetning av svovel i kroppen. Molybden er et sporstoff (mineral) som kroppen trenger, og som finnes i melke- og kornprodukter og noen grønnsaker.

 

Magnesium

 

Mineralet magnesium bidrar til normal muskelfunksjon og psykologisk funksjon, og bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. Magnesium finnes i bein, muskler og bløtvev, og spiller en viktig rolle for kroppens funksjonalitet.

 

Bioperine

 

Bioperine er ekstrakt av svart pepper. Dette er tilsatt Lectinect Aktiv+ for å øke opptaket av næringsstoffer i kroppen, og gir en bedre og raskere virkning av produktet.

 

«Dette kan jeg anbefale til andre med plager i muskler og ledd»

 

Ømme og stive ledd kan være en plage i hverdagen. For Bjarne Wilmann kunne det ta flere uker å lindre et ømt kne. Han fant løsningen i Lectinect Aktiv+. Naturproduktet inneholder steinnype, vitaminer og mineraler som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon:

 

Tidligere har jeg hatt småplager i ledd, spesielt i knærne. Det kunne ta flere uker å lindre et ømt kne. Nå har jeg ikke slike problemer lengre. Dette er et produkt jeg absolutt kan anbefale til andre aktive voksne som har plager med muskler og ledd.

 

Bjarne er en aktiv 66-åring fra Grimstad. På fritiden er han spinninginstruktør og en ivrig slalåmkjører på vinteren. Det var derfor viktig for Bjarne å få smidigheten i musklene tilbake.

 

Plages du av ømme og stive ledd? Bestill Lectinect Aktiv+ du også

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag for å få med deg introduksjonstilbudet.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,-. Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.

 

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem