Oppblåst mage

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

 

Oppblåst mage er en vanlig plage blant nordmenn. Selv om det som regel er ufarlig, kan det likevel være ganske ubehagelig.

Dersom man sliter med oppblåst mage, er kjennetegnene ofte klare og tydelige. De kan blant annet bestå av:

 

 • Luftavgang, enten frivillig eller ufrivillig.
 • Trykkende ubehag i magen. Man kan også oppleve press i magen.
 • Magen eser ut.

 

Samtidig er årsakene og omfanget av mageproblemer individuelt. Mens noen har langvarige plager, kan andre oppleve oppblåst mage i kortere perioder. Dersom man ikke har bakomliggende tilstander, som ulike matintoleranser, kan en omlegging av kosthold og livsstil ofte være løsningen.

 

Årsaker til oppblåst mage

 

En oppblåst mage kan skyldes flere ting. Det kan skyldes noe du har spist, hvordan du har spist, intoleranse for matvarer samt lett uro. Grunnen til at man får luft i magen skyldes bakterier i tykktarmen. Disse bakteriene bryter ned ufordøyde karbohydrater, og i denne prosessen dannes det gass. De fleste får oppblåst mage på grunn av noe de har spist. Samtidig er det også slik at rundt halvparten av gassen i tarmsystemet skyldes luft vi svelger når vi spiser eller drikker.

Vanlige årsaker til oppblåst mage er:

 

 • Kullsyreholdig drikke
 • Matvarer med mye fiber
 • Frukt som eple og pære kan forårsake oppblåst mage
 • Drops og tyggegummi – man svelger ofte en del luft samtidig
 • Kunstige søtningsmidler som slutter på -ol (f.eks. sorbitol og mannitol)
 • Røyking
 • Intoleranse mot matvarer som gluten og laktose
 • Antibiotika

 

Andre får også oppblåst mage som følge av intoleranse for matvarer og matstoffer, hvor de vanligste er gluten- og laktoseintoleranse. Som nevnt innledningsvis kan en oppblåst mage videre skyldes lett uro og hard fysisk aktivitet. Med andre ord: årsakene er like varierte som vi mennesker. For å finne ut av hva som forårsaker mageproblemene bør du bli bevisst hva du spiser, hvordan du spiser og hvilke aktiviteter du bedriver.

 

Lindring av oppblåst mage

 

Hvilke stoffer og matvarer man reagerer på, er individuelt. Det finnes med andre ord ingen fast årsak til at man får oppblåst mage. Derfor finnes det heller ingen fast mirakelkur. Dersom du mistenker at du reagerer på enkelte matvarer du spiser, bør du forsøke å kutte disse ut av kostholdet ditt for en periode. Se om du føler deg bedre. Samtidig nytter det ikke å fjerne alle potensielle triggere fra kostholdet, da dette gjør det vanskeligere for deg å lokalisere problemet. Prøv heller én ting om gangen.

 

Dersom du ikke er intolerant for matvarer, finnes det heldigvis noen relativt enkle grep som kan lindre mageproblemene. Et godt tips kan være å sørge for nok inntak av vann. Vann er nemlig avgjørende for et velfungerende fordøyelsessystem. Unngå likevel kullsyreholdige drikker og alkohol, da disse kan gjøre deg enda mer oppblåst.

Andre råd som kan lindre oppblåst mage er:

 

 • Aktivitet
 • Kaliumrik mat
 • Fiber, men for mye kan bidra til økte problemer
 • Ingefær
 • Te

 

Også naturprodukter kan være med på å lindre mageproblemer, noe mange av våre brukere kan bekrefte. Sliter du med langvarige mageproblemer bør du oppsøke en lege.

 

Føler du deg oppblåst? Hyllebær kan hjelpe mot luft i magen

 

Hyllebær har vært brukt mot mageproblemer som hard, løs og luft i magen i over 2000 år. Takket være nyere forskning har vi nå fått dypere kunnskap om hvordan proteiner, også kalt lektiner, fra dette bæret påvirker tarmsystemet.

 

En av de som har forsket mest på lektiner, og deres styrking av immunforsvaret, er den anerkjente professoren Ian F. Pryme, Bergen. Han har også vurdert historiske kilder, hvor det viser seg at allerede grekerne i oldtiden brukte hyllebær i behandlingen av en rekke mageproblemer.

 

En håndbok fra 1677 om helsegevinstene fra hyllebær – har hele to kapitler viet til mageproblemer. Og det er rikelig med andre historiske referanser, blant annet fra land som Tyskland, Italia, Spania, Litauen, Polen og Norge.

 

Hva er lektiner?

 

Lektiner er et naturprodukt som finnes i de fleste planter, frukter og bær, og spiller en viktig rolle i plantenes forsvarsmekanisme. Når plantene angripes av insekter, økes konsentrasjonen av lektiner som en del av dette forsvaret.

Filmen (25 sek) nedenfor viser hvordan lektiner virker:

 

Dette er Lectinect Mage

 

Lectinect Mage er utviklet i samarbeid med professor Ian F. Pryme, da han var professor i biokjemi og molekylærbiologi i Bergen. Han har arbeidet i Norge siden 1967, og regnes i dag som en av Europas fremste forskere innen lektiner. Særlig har lektinenes effekt på immunforsvaret vært et av hans viktigste forskningsområder.

 

Forskning viser at det er en sammenheng mellom en del plantelektiner og menneskers immunforsvar, noe som innebærer at lektiner fra hyllebær kan styrke immunforsvaret i tarmen. Ifølge professor Pryme, kan mageproblemer oppstå når uønskede organismer binder seg til reseptorene på tarmtottene. Lektiner fra hyllebær kan derimot fortrenge de uønskede organismene, og overta plassen deres. Videre kan lektinene styrke tarmens immunforsvar, slik at mageplagene kan avta. Hyllebær inneholder også et høyt nivå antocyaner, som er kraftige antioksidanter.

 

Hyllebærene i Lectinect Mage blir behandlet i en unik prosess. Denne sikrer at lektinene ikke taper biologisk aktivitet på veien fra innhøsting til ferdig produkt. Sagt på en annen måte, å ta en tablett Lectinect Mage er som å spise hyllebær i sin naturlige form.

 

– Endelig slutt på 30 år med mageplager

 

Lectinect har hjulpet mange brukere luft i magen. En av disse er Karen Eline Bjørke fra Lye.

 

Karen anbefaler Lectinect Mage

– Jeg har brukt Lectinect mage siden 2008. Jeg har hatt fryktelig plager med luft i magen helt siden jeg gikk på videregående. Jeg slet også en del med treg mage, og har prøvd alle slags kostråd og kjerringråd for å bli kvitt mageplagene.

 

Bjørke merket raskt endring etter hun startet med Lectinect Mage.

 

– Etter at jeg startet med Lectinect Mage virker endelig magen slik den skal. Tar nå fast en tablett hver morgen, og det er stor forskjell på før og etter. Jeg pleier å si at det er “før og etter” Lectinect Mage for meg. Jeg er ganske fornøyd med at det er slutt på 30 år med luftplager. Anbefaler Lectinect Mage til alle som gidder å høre på!

 

– Til vanlig spiser jeg nokså fornuftig og variert. Jeg har vært blodgiver hele livet, hvor det er strenge krav til medikamenter. Det er ikke et problem å kombinere Lectinect Mage med dette.

 

Individuell virkningstid

 

Selv om vi har mange fornøyde kunder av Lectinect Mage, er det viktig å være klar over at virkningstiden er individuell. Mens enkelte brukere har merket betydelig forskjell på kun tre dager, kan det for andre ta to til tre måneder før man merker en vesentlig effekt.

 

Professor Pryme forklarer: “Husk at tynntarmen er 4-6 meter lang, og har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til. Dette kan ta tid, noe også erfaringene fra mange brukere av Lectinect Mage viser”.

 

Trygge produkter

 

Når du kjøper Lectinect Mage, kan du være sikker på at du får et trygt produkt av høy kvalitet. Vi kvalitetssjekker hvert ledd i produksjonsprosessen. Det utføres bakteriologiske analyser for hver produksjon, og våre underleverandører følges opp regelmessig for å sikre at alle krav overholdes. I våre produkter med lektiner analyserer vi om lektinene er biologisk aktive. Vi har selv utviklet en analysemetode, slik at vi kan kontrollere at disse viktige proteinene kan virke optimalt i kroppen.

 

For at du skal føle deg trygg på både produktene og nettbutikken vår, kan vi vise til flere sertifiseringer:

 

 

Nettbutikken vår var faktisk en av landets første nettbutikker som ble sertifisert av Trygg E-handel. Denne godkjenningen er en sikkerhet for deg om at du handler med et seriøst firma. Vi er også medlem av Virke e-Handel, en bransjeorganisasjon for de seriøse bedriftene innen netthandel og postordre. Gjennom medlemskapet her ønsker vi å bidra til trygghet for alle som handler på nett.

 

Hvem er Lectinect?

 

Lectinect er et norsk selskap som utvikler naturprodukter basert på seriøs forskning. Vi benytter kontrollerte og trygge råvarer, fortrinnsvis fra planter og bær. Vårt mål er at du som kunde skal oppleve at vi leverer kvalitet og trygghet.

 

Bedriften ble opprettet i 2000. Den gang var det faglige utgangspunktet for firmaet molekylærbiologi – særlig forskning på de helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Ian F. Pryme var en av grunnleggerne, og er fortsatt vår viktigste vitenskapelige rådgiver. Lectinect Mage var vårt første produkt.

 

I dag utvikler vi våre produkter sammen med en rekke fagmiljøer i Norge. Gjennom årene har vi også fått gode forslag og tilbakemeldinger fra norske brukere som vi har tatt med oss i videre arbeid.

 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe!

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Hva er antioksidanter

Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter kroppens...

Jodmangel

  Jod er et grunnstoff som er helt nødvendig...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

D-vitamin tilskudd

  Er du lite ute i dagslys? Da kan du ha nytte...

C-vitamin mangel

Mistenker du at du har C-vitamin mangel?   Mangelen...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem