Magnesiummangel

Publisert 28. oktober 2021. Av Bjørn H. Andreassen

Med et variert norsk kosthold, er magnesiummangel sjelden. Det kan allikevel forekomme at kroppen har for lavt inntak av magnesium, og i slike tilfeller kan tilskudd av magnesium være gunstig for å opprettholde normale prosesser i kroppen

 

Dette er magnesium

 

Magnesium er et mineral som spiller en stor rolle for kroppens helse. Mineralet er viktig for normal muskelfunksjon og kroppens psykologiske funksjon, og det bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. Magnesium finnes blant annet i skjelettet, som regulerer hvor mye av mineralet som slippes ut i kroppen. Kroppen produserer ikke magnesium selv, og det må derfor tilføres gjennom mat eller som tilskudd.

 

Les også: Få fart på magen

 

Anbefalt daglig inntak

 

Det er vanskelig å slå fast et anbefalt daglig inntak, fordi kroppen selv lagrer eller skiller ut overskuddet og regulerer mengden magnesium i blodet. Studier har vist hvor mye magnesium som skilles ut, og på bakgrunn av dette kommet frem til anbefalt daglig inntak:

 

  • Daglig behov for voksne ligger på rundt 350 mg.
  • Gutter i puberteten, gravide og ammende har et litt større behov, og her bør inntaket ligge på rundt 450 mg.

 

Et høyt inntak av magnesium er ikke forbundet med fare, men kan fremkalle løs mage/mageproblemer (inntak over 600-700 mg daglig). Kroppen vil imidlertid selv regulere hvor mye magnesium som frigjøres i kroppen, og skille ut overskuddet via nyrene. Et overskudd av magnesium er derfor sjeldent.

 

Ved mangel på magnesium kan viktige prosesser i kroppen rammes. For lite magnesium i kroppen kan blant annet gå utover opptaket av kalsium, noe som igjen kan påvirke benbygningen.

 

Lectinect Aktiv+ inneholder 120 tabletter, og er nok til å dekke dagsbehovet for magnesium i 30 dager.

 

Funksjoner i kroppen

 

Det er mye magnesium i kroppen – faktisk er magnesium det fjerde mest alminnelige stoffet vi har i oss. Magnesium finnes i bein, muskler og bløtvev, og spiller en viktig rolle for kroppens funksjonalitet. Mineralet spiller en rolle for forbrenning av karbohydrater, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet. Mer enn 100 enzymer i kroppen trenger magnesium til ulike metabolske reaksjoner.

 

Magnesium er nødvendig for at bl.a. muskler og hjerte fungerer normalt.

 

Les også: Treg mage tips

 

Magnesiummangel

 

Magnesium lages ikke av kroppen, og må tilføres via kosten. Ved for lavt inntak av magnesium kan magnesiummangel oppstå. Dette er heldigvis sjeldent blant friske mennesker som spiser et sunt og variert kosthold, noe som gjelder de fleste i Norge. Enkelte tilstander gjør imidlertid at kroppen ikke klarer å ta opp nok magnesium. I tillegg kan følgende grupper ha økt risiko for mangel på magnesium:

 

  • Personer med lette kramper i bena kan forsøke å ta megnesiumtilskudd
  • Gutter i puberteten, gravide og ammende har økt behov for magnesium

 

Lectinect Aktiv+ inneholder vitamin C, vitamin D, magnesium, og molybden, og er laget for å gi fysisk og mentalt overskudd.

 

Symptomer på magnesiummangel

 

Symptomer på magnesiummangel er diffuse, og kan ha mange andre årsaker. De vanligste symptomene er tap av matlyst, slapphet og svakhetsfølelse. Noen plages av lette kramper i bena, og kan ha godt av magnesiumtilskudd.

 

Alvorlig mangel på magnesium kan føre til lave nivåer av kalsium og kalium, som er viktige byggesteiner i skjelettet.

 

Gode kilder til magnesium

 

Magnesium finnes i nesten all mat, fordi mineralet er en naturlig del av plantenes klorofyll. Med kjemisk fremstilt mat er det imidlertid påvist lavere verdier av magnesium. Frukt inneholder generelt lite magnesium, bortsett fra bananer. Magnesiummangel kan oppstå hvis man ikke får i seg anbefalt dose via kosten. En annen årsak til magnesiummangel er at kroppen av ulike grunner ikke klarer å ta opp det viktige mineralet i kroppen. Noen gode kilder til magnesium er:

 

  • Poteter, grønnsaker og kornvarer
  • Melk og melkeprodukter.
  • Kjøtt og fisk

 

Les også: Naturprodukter fra Lectinect

 

Lectinect Aktiv+

 

Lectinect Aktiv+ er et nøye sammensatt naturprodukt som er laget for å gi fysisk og mentalt overskudd, samt bidra til en smidig og bevegelig kropp. Hovedingrediensen i Lectinect Aktiv+ er steinnype (Rosa Canina) som har et naturlig høyt innhold av C-vitamin, og har vært anerkjent som gunstig for helsen i mange hundre år. I tillegg inneholder produktet viktige vitaminer og mineraler, inkludert magnesium.

 

Lectinect Aktiv+ kan blant annet hjelpe mennesker som er plaget av ømme og stive ledd. Produktet inneholder magnesium og C-vitamin som bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. Det kan være godt for de som ønsker å føle seg mer opplagte og ha mer overskudd. Ved magnesiummangel kan Lectinect Aktiv+ bidra til å normalisere kroppens funksjoner.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag for å få med deg introduksjonstilbudet.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,-. Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.

 

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem