Løs mage

Publisert 29. november 2020. Av Bjørn H. Andreassen

 

Løs mage er en tilstand som kjennetegnes av løs, tynn og hyppig avføring. Det kan være en rekke ulike årsaker til at man får løs mage, og vanligvis går tilstanden over av seg selv uten behov for behandling. For de som sliter med løs mage over tid, kan Lectinect Mage være til god hjelp.

 

Mageproblemer

 

Du er hva du spiser, sies det. Mageproblemer kan ofte spores direkte tilbake til det vi har puttet i oss – enten det var noe som magen ikke tolererte, noe som hadde gått ut på dato eller bakterieinfisert mat og drikke. Ubalanse i matinntaket kan føre til forstyrrelser i fordøyelsessystemet, som igjen kan gi seg utslag i løs mage eller andre mageproblemer. Du har sikkert opplevd at magen føles stram, ubehagelig og i ulage etter julemiddagen? Årsaken kan være så enkel som at du har fått i deg mer salt og fett enn det som er vanlig i din daglige kost.

Husk at det som er vanlig for deg, ikke nødvendigvis er vanlig for andre. Fordøyelsessystemet er svært individuelt. Er du usikker på hva mageproblemene skyldes, eller opplever at du ikke kjenner igjen kroppens reaksjonsmønster, bør du alltid bli undersøkt av lege.

 

Årsaker til løs mage

 

Løs mage kan komme av at man har spist noe man ikke pleier, for mye, eller det kan skyldes uønskede mikroorganismer. Det er vanligvis ikke farlig å få løs mage – de aller fleste vil oppleve tilstander av løs mage en eller flere ganger i løpet av livet, og de fleste blir friske av seg selv uten komplikasjoner.

 

Dersom det dreier seg om uønskede mikroorganismer, kan fremmede bakterier ha kommet fra infisert vann eller mat, eller via smitteoverføring fra en annen person. Smitteoverføring kan forebygges ved å vaske hendene godt, spesielt etter toalettbesøk og før måltid.
Såkalt reisemage er en tilstand som gjerne oppstår når en eksponeres for «fremmede» bakteriekulturer gjennom mat og drikke. F.eks. er rå salat og springvann kjente syndere i enkelte land. Flaskevann og varmebehandlet mat kan senke risikoen. Mange velger å bruke melkesyretabletter som forebygging og lindring av reisemage.

 

Løs mage kan føre til tap av væske, og det anbefales derfor at man drikker mye vann for å unngå å bli dehydrert. Dette gjelder spesielt risikogrupper som spedbarn og eldre. Vann har i tillegg en forebyggende effekt på mageproblemer, fordi det hjelper til med å bryte ned fiber og fett i fordøyelsen. Et annet råd er å få i seg salt, fordi saltet binder vannet i kroppen og øker vannmengden i blodet.

 

Lindring av løs mage

 

I likhet med treg mage, kan løs mage være ubehagelig og plagsomt. Vanligvis går tilstanden over av seg selv, men hvis du har gått med mageproblemer i flere dager ønsker du kanskje noe for å lindre plagene. Men det kan finnes hjelp. Nyere forskning viser at lektiner (proteiner) fra hyllebær kan hjelpe mot blant annet løs mage. Lektiner fra hyllebær binder seg til deler av immunforsvaret i mageområdet hos mennesker, og kan starte en positiv biologisk aktivitet. Hyllebær inneholder dessuten antocyaner, som kan lindre ulike typer mageplager.

 

Lectinect Mage inneholder biologisk aktive lektiner fra hyllebær og antocyaner (antioksidanter), og kan derfor hjelpe mot løs mage. Lectinect AS har utviklet en unik prosess for å holde lektinene biologisk aktive. Dette gjør at kroppen raskt kan dra nytte av disse viktige proteinene.

Filmen (25 sek) nedenfor illustrerer hvordan lektiner virker:

 

– Hjalp mot løs mage

 

Elin Monsen fra Røkland prøvde Lectinect Mage, og merket forskjell allerede etter tre dager:

 

– Etter mange år med en stadig mer kranglete mage, hadde jeg gitt opp å bli helt bra. Jeg var til slutt så plaget med løs mage at jeg ikke kunne ha noen avtaler tidlig på dagen. Jeg så en annonse for Lectinect Mage, og tenkte at jeg ikke hadde noe å tape på å prøve. Men jeg må innrømme at troen ikke var stor. Allerede etter 3 dager merket jeg forskjell! Jeg er utrolig glad for at Lectinect Mage finnes, og har anbefalt produktet til mange.

 

Elin fikk hjelp og har anbefalt Lectinect Mage til mange

 

Lektiner fra hyllebær kan hjelpe mot mageplager, men hvor hurtig lektinene i Lectinect Mage virker er individuelt. Selv om enkelte brukere har merket betydelig forskjell på kort tid, slik Monsen forteller, kan det gjerne ta to til tre måneder før man opplever en vesentlig effekt. Årsaken til at det kan ta så langt tid, er fordi tynntarmen har millioner av reseptorer som lektinene skal binde seg til.

 

Om Lectinect AS

 

Lectinect AS ble grunnlagt i år 2000 under navnet Palm Research AS. Det faglige utgangspunktet for bedriften var molekylærbiologi, og spesielt forskning på de helsegevinster som mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Ian F. Pryme (Bergen) er vår viktigste vitenskapelige rådgiver, og en av grunnleggerne bak Lectinect. Professoren regnes som en av Europas fremste forskere innen lektiner. Deres effekt på immunforsvaret har vært et av hans viktigste forskningsområder.

 

Lektiner finnes i de fleste planter, bær og frukter, som for eksempel i bananer, tomater, poteter, paprika, nøtter og hyllebær. De eksisterer også naturlig i mennesker og dyr, samt i mikroorganismer. Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres. Gravide og ammende må konsultere lege før bruk av kosttilskudd.

 

Andre erfaringer

Hard Mage

Opplever du ofte hard mage og et tregere system enn...

Luft i magen

  Luft i magen er ikke uvanlig, men for noen kan...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Hva er antioksidanter

Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter kroppens...

K2 Vitamin

  Vitamin K2 produseres av bakterier i mage- og...

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Symptomer på D-vitamin mangel

Mistenker du at du har D-vitamin mangel? D-vitamin...

Ønsker du å prøve Lectinect Mage gratis*? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid og får den første måneden gratis* (kun 79,- i porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg vil prøve Lectinect Mage GRATIS* i 30 dager uten forpliktelser, og betaler kun porto på kr 79,-. Deretter mottar jeg forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199,50 pr mnd portofritt (totalt kr 798,- for 4 mnd forbruk). Abonnementet er uten bindingstid og kjøpsforpliktelser, og jeg kan stoppe eller pause abonnementet ved å gi beskjed per telefon/brev eller epost. Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand. *Kun kr 79,- i porto.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Det er ingen garanti for at produktet fungerer like godt for samtlige brukere. Vi har alle ulik tarmflora og dermed kan resultatene variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem