Kollagen

Kollagen er en av de viktigste byggeklossene vi har i kroppen

Publisert 19. september 2021. Av Bjørn H. Andreassen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen bidrar til å opprettholde myke, smidige og friske ledd. For å bevare velfungerende ledd og muskler er det viktig å opprettholde et normalt kollagennivå.

 

Produksjon av kollagen

 

Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos mennesker og dyr. Enkelt forklart fungerer kollagen som kroppens lim. Proteinet virker som en naturlig støtdemper i alle kroppens ledd, og er den viktigste byggeklossen i muskler. En normal kollagendannelse er blant annet viktig for å opprettholde brusk i leddene.

 

Mangel på kollagen kan føre til ømhet og stivhet i leddene, og nedbrytning av kollagen fører hos mennesker til rynker. Allerede fra 30-årsalderen svekkes kroppens egen produksjon av kollagen. Kroppen har også en redusert evne til å ta opp dette proteinet. Dersom problemet øker med alderen, kan det være lurt å supplere kosten med et naturprodukt som bidrar til kroppens egen produksjon av kollagen.

 

Les mer: Derfor er kollagen så viktig for leddene

 

Vitamin C

 

C-vitamin bidrar til normal kollagendannelse, og har betydning for kroppens immunforsvar. Sammen med jern er C-vitamin nødvendig for dannelsen av aminosyre, som kroppen bruker for å danne proteiner. Den samme aminosyren inngår i proteinet kollagen. De fleste dyr danner C-vitamin i kroppen selv, men mennesker tilhører en av de få artene som ikke selv kan danne stoffet.

 

Gode kilder til C-vitaminer er spesielt sitrusfrukter og poteter, men de finnes også i kålrot, bær, frukt og grønnsaker. C-vitamin øker på sin side opptaket av vegetabilsk jern inntil fire ganger.

 

Skjelettets byggesteiner

 

Benmassen til voksne mennesker fornyes gradvis, og det tar normalt rundt 10 år å skifte den ut. Derfor er det viktig med jevn tilførsel av positive byggesteiner til skjelettet. En av våre viktigste byggesteiner er kalsium, og dette får de fleste nordmenn nok av fra blant annet meieriprodukter.

 

For at kroppen skal få best nytte av kalsium er det også viktig å få tilført D-vitamin. Vitamin D sikrer at kalsium tas opp fra tarmen, og bidrar dermed til et normalt opptak og god muskelfunksjon.

 

Les mer: Naturprodukter

 

Lectinect Aktiv+

 

Mange er plaget av ømme muskler og stive ledd, men heldigvis finnes det en løsning som kan gi bevegeligheten tilbake. Vitamin C, vitamin D, magnesium, og molybden er vitaminer og mineraler som er dokumentert av EUs fageksperter til å kunne hjelpe mot slike plager.

 

Fagekspertene i EFSA (EUs Mattilsyn) har vurdert den vitenskapelige dokumentasjonen for vitaminer og mineraler. Lectinect Aktiv+ inneholder utvalgte vitaminer og mineraler som har passert dette nåløyet. Produktet kan derfor bidra til en smidig og bevegelig kropp.

 

Hovedingrediensen i Lectinect Aktiv+ er steinnype (Rosa canina), som har et naturlig høyt innhold av C-vitamin, og har vært anerkjent som gunstig for helsen i mange hundre år. Lectinect Aktiv+ bidrar derfor til naturlig produksjon av kollagen i kroppen. I tillegg inneholder produktet:

 

  • D-vitamin
  • Molybden
  • Magnesium
  • Bioperine

 

Nyper

 

De senere år har skandinavisk forskning vist at nypesorten Rosa canina (steinnype) har gode egenskaper. Nyper kommer suverent best ut på innhold av antioksidanter sammenlignet med andre frukt og bær. Det inneholder nesten fem ganger mer antioksidanter per 100 gram enn blåbær.

 

C-vitamin

 

C-vitamin bidrar til kroppens naturlige produksjon av kollagen, som har betydning for bruskens normale funksjon og er godt for leddene. I tillegg bidrar et normalt nivå av C-vitamin til å redusere trøtthet og utmattelse, å beskytte cellene mot oksidativt stress og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.

 

D-vitamin

 

D-vitamin bidrar til et normalt opptak av kalsium, som igjen opprettholder normale knokler og normal muskelfunksjon. D-vitamin er også godt for immunsystemet.

 

Molybden

 

Molybden er et mineral som bidrar til normal omsetning av svovel i kroppen. Molybden er et sporstoff (mineral) som kroppen trenger, og som finnes i melke- og kornprodukter og noen grønnsaker.

 

Magnesium

 

Mineralet magnesium har en rekke viktige funksjoner i kroppen. Det finnes magnesium i alle kroppsvæsker og vev, men kroppen lager ikke mineralet selv og det må derfor tilføres gjennom mat og ev. naturprodukter. Magnesium bidrar til normal muskelfunksjon og psykologisk funksjon, og bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. Lectinect Aktiv+ inneholder magnesiumsitrat, som er påvist å ha best biotilgjengelighet. Det tas dermed mest effektivt opp i kroppen.

 

Bioperine

 

Bioperine er ekstrakt av svartpepper. Dette er tilsatt Lectinect Aktiv+ for å øke opptaket av næringsstoffer i kroppen, og gir en bedre og raskere virkning av produktet.

 

Nå kan du prøve et naturprodukt med dokumenterte virkestoffer for muskler og ledd. Resultatet kan bli en mer smidig og bevegelig kropp, og mer overskudd i hverdagen.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Hard mage tips

Sliter du med treg eller hard mage? Her har vi samlet...

Luft i magen tips

Sliter du med luft i magen? Luft i magen kan oppstå...

Oppblåst mage stress

Stress er en veldig vanlig årsak til oppblåst mage,...

Tips mot løs mage

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt opplevd...

Ønsker du å prøve Lectinect Aktiv+ til gunstig pris? 

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem