Immunsystemet

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

 

Er du en av de som sjeldent har forkjølelsessymptomer, har du trolig et godt immunsystem. Immunsystemet omtales ofte som verdens beste forsvarssystem, og er et sammensatt system som hindrer fremmedlegemer fra å trenge inn i kroppen. Immunsystemet hos mennesker er delt inn i en ytre og indre del.

 

Du kan styrke immunsystemet gjennom et variert kosthold, nok søvn, og lite stress. Du kan også styrke det gjennom naturprodukter, og her har vi i Lectinect spesialtilpasset produktene våre mot brukerens behov. Ønsker du å styrke immunsystemet, inneholder produktene Lectinect Immun, Lectinect Aktiv+ og Lectinect Mage antioksidanter og andre viktige næringsstoffer.

 

Vil du lære mer om immunsystemet og våre produkter? Les videre!

 

Hva gjør immunsystemet?

 

Immunsystemet er kroppens forsvarssystem, og vi er helt avhengige av at det fungerer optimalt for å beskytte oss mot bl.a. uønskede mikroorganismer. Kroppen er stadig under angrep, og immunsystemet jobber på spreng for at du skal holde deg frisk.

 

Når kroppen er under angrep, utvider immunsystemet minnet sitt. Det er i utgangspunktet de hvite blodlegemene, som kalles for C- og T-celler, som bygger opp immunsystemets minne. Disse gjenkjenner mikrober de har møtt på før, og produserer flere “angripere” mot akkurat disse spesifikke mikrobene. De cellene som er igjen etter at en infeksjon har vært på randen blir kalt for hukommelsesceller, og disse vet akkurat hvordan uønskede mikroorganismer skal angripes. Det er også slik en vaksine fungerer, hvor det sprøytes inn ukjente celler som kroppen bygger hukommelsesceller til.

 

På mange måter kan kroppen ha godt av å møte på ukjente og mange ulike bakterier, spesielt i oppveksten, for å utvikle egne antistoffer og bygge opp et sterkt immunsystem.

 

Les mer: Magnesium mangel

 

Hva består immunsystemet av?

 

Immunsystemet blir ofte omtalt som verdens mest avanserte forsvarssystem. Systemet består blant annet av hud og andre spesielle organer, proteiner, vevstyper, antioksidanter, og spesialiserte celler. Systemet beskytter kroppen mot bla.a uønskede organismer og andre fremmedlegemer.

 

Vi skiller mellom det ytre og det indre immunsystemet. Det ytre immunsystemet er mye av det vi ser, og det indre systemet er både medfødt og ervervet etterhvert som vi har kommet i kontakt med fremmedlegemer, kost og vaksiner.

 

Det ytre immunsystemet består blant annet av:

 

 • Hud
 • Slimhinner
 • Flimmerhår
 • Tårer
 • Hudolje
 • Spytt
 • Kroppsvæsker

 

Det indre immunforsvaret består blant annet av:

 

 • Hvite blodlegemer
 • NK-celler
 • Mastceller
 • Antioksidanter
 • Magesyre

 

Hvordan styrke immunsystemet?

 

Å ha et moderat alkohol- og sukkerinntak, lavt stressnivå og et variert kosthold, kan være med på å styrke immunsystemet. Spis matvarer som inneholder mye antioksidanter. Dette kan være matvarer som frukt, bær, grønnsaker, nøtter, frø, krydder og urter, mel og korn.

 

 

Noen kan ha behov for å ta tilskudd for å få i seg nok antioksidanter, til tross for et variert kosthold. Dersom du f.eks. røyker eller er utsatt for mye stress, kan du ha et større behov for antioksidanter.

 

Vårt eget produkt Lectinect Mage inneholder lektiner fra hyllebær, et bær som er anerkjent for sin store mengde med antioksidanter. Produktet kan derfor være bra for mageproblemer og immunsystemet.

 

Les mer: D-vitamin tilskudd

 

Lectinect produkter

 

Ved å ta naturprodukter, kan du styrke immunforsvaret og i tillegg få ekstra overskudd i hverdagen.

 

Lectinect Aktiv+ inneholder nyper, C-vitamin, molybden, magnesium, D-vitamin, og bioperine. Alle disse ingrediensene kan gi store helsegevinster, hjelpe deg til en bevegelig og smidig kropp, samt gi deg mer overskudd i hverdagen.

 

Les mer: Lectinect Aktiv+

 

I tillegg har vi utviklet et produkt spesielt egnet for perioder med forkjølelessymptomer i munnhule og hals. Produktet Lectinect Immun består av sugetabletter som inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. Det inneholder også vitaminene D og C, som kan bidra til mer overskudd i hverdagen.

 

Les mer: Lectinect Immun

 

Høres dette ut som noe for deg? Se en full oversikt over våre produkter i nettbutikken, og bestill din første måned i dag for kun 79,-.

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem