Immunforsvar

Publisert 20. oktober 2020. Av Bjørn H. Andreassen

 

Immunforsvaret er et intelligent system som jobber kontinuerlig for at uønskede inntrengere ikke får fotfeste. Både kosthold og livsstil er viktige faktorer for at immunforsvaret skal fungere så godt som mulig.

 

 

Er du usikker på om du får i deg nok av de viktige næringsstoffene for et optimalt immunforsvar, kan du i tillegg til en variert kost supplementere med naturprodukter.

 

Lectinect Aktiv+, Lectinect Immun og Lectinect Mage inneholder en mengde antioksidanter og andre viktige næringsstoffer som kan hjelpe energinivå og immunforsvar. Mange av våre fornøyde kunder kan blant annet fortelle om at de føler seg mer opplagte, mindre oppblåste og noen opplever også en forbedret søvnkvalitet. Nyper og hyllebær er nemlig hovedingredienser i disse produktene – og begge inneholder kraftige antioksidanter som styrker immunforsvaret. Bærene har vært anerkjent som gunstig for helsen i mange hundre år. Bruken av hyllebær for helsemessige gevinster kan faktisk spores helt tilbake til de gamle grekerne, over 2000 år tilbake.

 

Et avansert system som jobber 24/7

 

Kroppens immunforsvar jobber 24/7. Du har lite kontroll over denne indre forsvarsmekanismen, bortsett fra å sørge for at du får i deg de næringsstoffene immunforsvaret behøver for å fungere optimalt. Du kan med andre ord styrke forsvaret ditt og gi det en hjelpende hånd ved å eliminere stress, få nok søvn, være i regelmessig fysisk aktivitet og gjennom et variert kosthold.

 

Immunforsvaret er kroppens forsvarssystem og hjelper deg med å holde deg frisk.

 

Vi er helt avhengige av at dette fungerer normalt fordi kroppen vår er stadig under angrep, og forsvaret jobber på spreng for at vi skal holde oss friske. Utryddelsen av uvedkommende skjer raskt, og systemet vårt er så effektivt at vi ofte selv ikke merker når det skjer.

 

Når immunforsvaret angripes

 

Når kroppen er under angrep vil minnet til forsvaret utvides. Dette betyr at når vi neste gang blir angrepet av de samme mikrobene, vet immunforsvaret nøyaktig hva det skal gjøre for å bli kvitt dem. De gangene vi likevel blir syke skyldes at vi har fått besøk av noen ukjente og svært uvedkommende mikrober.

 

B- og T-celler

 

Cellene som bygger opp immunforsvarets minne kalles for B- og T-celler. Disse cellene produserer flere angripere mot de spesifikke mikrobene som forsvaret ønsker å kvitte seg med. Når en infeksjon har gått over, vil noen av disse angriperne forbli i kroppen vår slik at immunforsvaret kjenner igjen mikrobene ved neste angrep. Det er teknisk sett også slik en vaksine fungerer.

 

Dette er grunnen til at barn er oftere syke enn voksne – de har nemlig ikke et godt nok utvidet immunforsvarsminne enda. På mange måter kan vi si at kroppen vår tar lærdom av å møte på ukjente inntrengere.

 

Hva er immunforsvaret bygd opp av?

 

Immunforsvaret er et avansert forsvarssystem som befinner seg i hele kroppen vår, blant annet som hud, organer, vevstyper, organer, antioksidanter og celler. Vi skiller mellom det ytre og det indre immunforsvaret, hvor det ytre består av det meste av det vi ser. Det indre systemet er mest avansert, medfødt, men også ervervet etterhvert som vi kommer i kontakt med fremmedlegemer, kost og vaksiner.

 

Det ytre immunforsvaret består blant annet av:

 

 • Hud
 • Slimhinner
 • Flimmerhår
 • Tårer
 • Hudolje
 • Spytt
 • Kroppsvæsker

 

Det indre immunforsvaret består blant annet av:

 

 • Hvite blodlegemer
 • NK-celler
 • Mastceller
 • Antioksidanter
 • Magesyre

 

Det indre forsvaret er omfattende og hver eneste celle har hver sin viktige oppgave.

 

Slik kan du påvirke kroppens forsvar

 

Du har ingen kontroll over immunforsvaret, men du kan påvirke det ved å leve en sunn livsstil med mye frukt og grønt, lite stress og mye søvn. Spis matvarer som inneholder store mengder antioksidanter som f.eks kaffe, bær, frukt, nøtter, grønne grønnsaker, krydder, urter, fullkornsvarer og te. Mørk sjokolade inneholder også antioksidanter, men hold inntaket til moderate mengder.

 

Antioksidanter er kjemiske stoffer som reparerer oksidativt stress på cellenivå, som blant annet skjer når kroppen forbrenner næringsstoffer. Dersom cellene blir utsatt for mye oksidasjon kan dette føre til ødelagte celler, og vi kan føle oss mindre opplagte og kan oppleve nedsatt almenntilstand. Et svakt antioksidantforsvar kan bl.a. føre til forkjølelsessymptomer.

 

Mange av oss lever et hektisk liv hvor det noen ganger kan være vanskelig å få i seg et variert kosthold. Dersom du røyker, har et høyt stressnivå eller har fått i deg uønskede mikroorganismer, kan du ha et større behov enn normalt for tilskudd av antioksidanter.

 

Du kan også påvirke immunforsvaret ved å:

 

 • Få nok søvn
 • Finne metoder for å eliminere stress i hverdagen
 • Trene to-tre ganger i uken
 • Være mer aktiv

 

Forskere har sett på hvordan klemming og kroppskontakt kan ha en positiv effekt på kroppen vår, og en studie viser at dette faktisk har en god effekt på immunforsvaret vårt.

 

Lectinect produkter

 

Ved å supplementere kostholdet med naturprodukter og kosttilskudd kan du styrke immunforsvaret, i tillegg til å få ekstra overskudd i hverdagen.

 

Basert på våre kunders mange tilbakemeldinger og vår egen forskning, har vi sett at produktet Lectinect Mage, som er proppfullt med antioksidanter og plantelektiner, har hatt en svært god effekt på både overskudd og mageplager.

 

Lectinect Aktiv+ inneholder nyper, C-vitamin, molybden, magnesium, D-vitamin, og bioperine. Alle disse ingrediensene kan gi store helsegevinster, hjelpe deg til en bevegelig og smidig kropp samt gi deg mer overskudd i hverdagen.

 

I tillegg har vi utviklet et produkt spesielt egnet for perioder med forkjølelsessymptomer i munnhule og hals. Produktet Lectinect Immun er sugetabletter som inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. Tablettene inneholder også vitamin D, vitamin C og sink, som alle kan styrke immunforsvaret.

 

Høres dette ut som noe for deg? Se en full oversikt over våre produkter, og bestill din første måned i dag for kun 79,-.

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem