Hva er antioksidanter

Publisert 29. november 2020. Av Bjørn H. Andreassen

Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter kroppens celler mot frie radikaler. Antioksidantene fungerer som en del av vårt immunforsvar, og er med på å holde oss friske. For å oppnå et optimalt nivå av antioksidanter, må du spise et variert kosthold som inneholder bl.a. frukt, bær, grønnsaker, nøtter og grove kornsorter. Dersom du får i deg for lite av enkelte matvarer eller bestemte næringstoffer kan et naturprodukt fungere som et supplement. Lectinect har flere naturprodukter som inneholder utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter.

 

Da kan du prøve produkter som Lectinect Aktiv+, Lectinect Mage og Lectinect Immun. Kosttilskudd kan tilføre kroppen antioksidanter og andre viktige næringsstoffer som gir deg mer energi og overskudd i hverdagen. Våre mange fornøyde kunder vitner om at våre naturprodukter har god effekt hos mange. Bestill i dag, og få første måned til kun 79,-!

 

Antioksidanter er viktig for immunforsvaret

 

Noen av de sterkeste antioksidantene finnes i mørke og sterkt fargede frukt og bær. Nyper er spesielt rikt på antioksidanter. Den skarpe fargen fremkalles av en type kraftige antioksidanter som kalles antocyaner. Også hyllebær er rikt på dette.

 

Antioksidantene beskytter oss også mot frie radikaler, som er kjemiske stoffer som dannes når kroppen bruker oksygen til å forbrenne næringsstoffer som karbohydrater og fett. For mange av disse kan være skadelig for kroppen. Antioksidantene beskytter oss ved å la seg selv oksideres for å beskytte andre molekyler

 

Antioksidanter kommer i mange former, og er blant annet vitaminer, enzymer, peptider, proteiner og karotenoider.

 

Et variert kosthold gir et friskt immunforsvar

 

Nå som du vet hva antioksidanter er, skal vi vise deg hva du kan spise for å få i deg nok.

 

Et kosthold som er naturlig rikt på antioksidanter kan gi en rekke helsegevinster og holde kroppen sunn og frisk. Et variert kosthold bør blant annet inneholde mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker – i følge helsenorge.no.

 

Det finnes særdeles gode antioksidanter i matvarer som inneholder vitamin E, C og betakaroten (provitamin A). Det ene vitaminet trenger det andre for å fungere som et antioksidant.

Du finner vitamin C i matvarer som:

 • Sitrusfrukter
 • Brokkoli
 • Paprika
 • Tomater
 • De fleste frukter og grønnsaker

 

Du finner vitamin E i matvarer som:

 • Nøtter
 • Naturlige oljer
 • Hele gryn

 

Og du finner betakaroten i matvarer som:

 • Grønne grønnsaker
 • Spinat
 • Eggeplomme
 • Gulrøtter
 • Alger (f.eks. (f.eks. Dunaliella salina som vi bruker i betakaroten-produktet vårt)

 

I tillegg til at disse matvarene inneholder antioksidanter, inneholder de også en rekke andre livsviktige næringsstoffer. Spiser du variert nok vil du oppleve mer energi og overskudd i hverdagen. Et variert kosthold kan også bidra til bedre søvnkvalitet og konsentrasjonsevne.

 

Naturprodukter kan også bidra til et variert kosthold og økt overskudd, men det er viktig å huske på at disse ikke erstatter et variert kosthold.

 

Les mer: Vitamin D

 

Naturprodukter fra Lectinect

 

Lectinect har utviklet produkter spesielt tilpasset brukerens behov, og med hovedfokus på antioksidanter og viktige vitaminer. Vi kan blant annet tilby disse produktene:

 

Lectinect Immun

Sliter du med en forkjølelsessymptomer? Lectinect Immun er et naturprodukt som er utviklet for å styrke immunforsvaret i munnhule og hals. Produktet er en sugetablett som inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. I tillegg inneholder produktet C- og D-vitamin og sink, som er dokumenterte til å kunne styrke immunforsvaret. Lectinect Immun kan hjelpe mot forkjølelsessymptomer, samt lindre sår og vond hals.

 

Les mer: Lectinect Immun

 

Lectinect Aktiv+

Har du behov for litt ekstra overskudd i hverdagen? Lectinect Aktiv+ inneholder nyper, C-vitamin, molybden, magnesium, D-vitamin, og bioperine. Alle disse ingrediensene kan gi store helsegevinster, hjelpe deg til en bevegelig og smidig kropp, samt gi deg mer overskudd i hverdagen.

 

Produktets aller viktigste ingrediens er nyper, da disse har vist seg å inneholde store mengder antioksidanter, som bidrar til å holde kroppen frisk. Dette er produktet for deg som ønsker et tilskudd som kan gi mer overskudd, i tillegg til en frisk og rask kropp.

 

Les mer: Lectinect Aktiv+

 

Lectinect Mage

Sliter du med ubehag i magen? Lectinect Mage inneholder biologisk aktive lektiner og antioksidanter fra hyllebær. Basert på seriøs forskning og mange tilbakemeldinger, har vi sett at dette produktet kan være effektivt mot blant annet mageplager som luft i magen, løs mage, hard mage og urolig mage. Produktet kan også virke syrenøytraliserende.

 

Les mer: Lectinect Mage

 

Bestill i dag

 

Nå som du vet hva antioksidanter er, og hva du bør spise for å opprettholde et godt immunforsvar, kan vi anbefale våre produkter for å gi kroppen et ekstra antioksidant-boost. Lectinect Aktiv+, Immun og Mage er blant en rekke produkter vi tilbyr som kan bidra til mer overskudd i hverdagen.

 

Lectinect er et norsk selskap som ble grunnlagt i 2000 i Bergen, og har siden den gang hatt mange fornøyde kunder. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner som vi blant annet finner i hyllebær. Etterhvert utviklet vi flere naturprodukter, som mange av våre kunder har fortalt at har gjort deres hverdag litt lettere.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag for å få med deg introduksjonstilbudet.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem