C-vitamin

Publisert 19. september 2021. Av Bjørn H. Andreassen

C-vitamin er et vannløselig vitamin som beskytter mot frie radikaler. Dette innebærer at vitaminet blant annet fungerer som en antioksidant, og kan være med på å styrke immunforsvaret. Vi behøver også vitaminet for blant annet et sterkere skjelett, og for opptak av ikke-hemjern (ionisert jern) i tarmen.

 

Mistenker du at du har C-vitaminmangel, kan produkter som Lectinect Aktiv+ være noe for deg. Dette produktet inneholder flere vitaminer som kan hjelpe deg med å gi deg mer overskudd i en hektisk hverdag, og som kan styrke immunforsvaret. Bestill i dag, og få den første måneden for kun 79,-.

 

Hva er C-vitamin?

 

C-vitamin er et vannløselig vitamin, og er en av mange antioksidanter kroppen behøver for optimal funksjon. At det er vannløselig innebærer at kroppen ikke lagrer eller produserer det selv og kvitter seg med overflødige verdier gjennom urinen. Dette betyr også at kroppen behøver daglig tilførsel av vitaminet gjennom kosthold og eventuelt tilskudd for å kunne utnytte vitaminet optimalt.

 

C-vitamin kalles også for askorbinsyre, og er en viktig antioksidant som er nødvendig for immunforsvaret og for å øke opptaket av jern i tarmen. I tillegg kan vitaminet ha en viktig funksjon for bindevevet i kroppen.

 

Det er derimot ingen studier som kan bekrefte at C-vitamin hjelper når du allerede har blitt forkjølet, men at vitaminet er en stor bidragsyter i styrking av immunforsvaret er det ingen tvil om.

 

Fordeler med C-vitamin

 

C-vitamin blir ofte omtalt som et supervitamin, fordi det kan bringe med seg en rekke fordeler og er et vitamin kroppen utnytter på mange måter. Et optimalt inntak av C-vitamin kan bidra til:

 

  • Normal kollagendannelse. Det har betydning for bruskens normale funksjon, og er dermed bra for leddene
  • Å redusere trøtthet og utmattelse
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Nervesystemets normale funksjon

 

Nyper er kjent som en god kilde til vitamin-C, og har i mange hundre år vært anerkjent som gunstig for helsen. Skandinavisk forskning har i de senere år vist at nypesorten Rosa canina (steinnype) har gode egenskaper. Det er denne nypesorten du finner i Lectinect Aktiv +.

 

Symptomer på C-vitaminmangel

 

Mangel på C-vitamin er ikke så vanlig på grunn av de mange matvarene du finner vitaminet i. Men noen ganger kan mangelen skyldes et ensidig kosthold, for lite av de ulike matvarene som inneholder vitamin C eller for dårlig opptak i tarmene (som også kan skyldes kosthold eller andre årsaker).

 

Les mer: D-vitamin tilskudd

 

De vanligste symptomene er blant annet:

 

  • Redusert matlyst
  • Slapphet
  • Trøtthet

 

Hvordan å få i seg tilstrekkelige mengder med vitamin C

 

Vitamin C er relativt enkelt å få i seg, noe som er en stor fordel. Du finner vitaminet blant annet i kjente matvarer som appelsin, kiwi, sitrusfrukter, paprika, brokkoli og i poteter. Dersom du ikke får i deg nok av disse matvarene, kan du vurdere å ta tilskudd i tillegg til et variert kosthold.

 

Her kan vi blant annet anbefale Lectinect Aktiv+. Dette naturproduktet er spesielt utviklet for å motvirke trøtthet, øke overskuddet, og for å styrke immunforsvaret. Kosttilskuddet inneholder C-vitamin i tillegg andre anerkjente ingredienser for bl.a. muskler og ledd.

 

Ved å ta dette produktet daglig kan du oppleve fordeler som mer overskudd i hverdagen, at du er mindre trøtt og at det kan hjelpe deg til en smidig og bevegelig kropp.

 

Les mer om Lectinect Aktiv+.

 

Naturprodukter fra Lectinect

 

Lectinect har også en rekke andre produkter som kan hjelpe deg i hverdagen, enten du har mageproblemer eller trenger tilskudd av vitaminer og mineraler. og du finner en oversikt over alle våre produkter her. Vi er et norsk selskap som ble grunnlagt i år 2000 i Bergen, og har siden den gang hatt mange fornøyde kunder.

 

Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner. Professor Ian F. Pryme, Bergen, var blant grunnleggerne, og han er fremdeles vår viktigste rådgiver.

 

Les mer: Steinnype

 

Lectinect utvikler naturprodukter basert på seriøs og omfattende forskning. Vi benytter alltid trygge og kontrollerte råvarer, først og fremst fra planter og bær. Det utføres bakteriologiske analyser for hver produksjon, og våre underleverandører følges opp regelmessig for å sikre at våre krav overholdes. Vårt mål er at du som kunde skal oppleve at vi leverer produkter med kvalitet og trygghet. Derfor kan vi si at alle våre produkter er helt trygge å bruke.

 

Lectinect.no er en av de første nettbutikkene til å bli sertifisert av Trygg E-Handel. Dette er en godkjenningsordning som gir forbrukere sikkerhet for at de handler fra et seriøst firma.

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag for å få med deg introduksjonstilbudet.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem