C-vitamin mangel

Publisert 19. september 2021. Av Bjørn H. Andreassen

Mistenker du at du har C-vitamin mangel?

 

Mangelen kan forekomme hos personer med et ensidig kosthold. Mangelen kan også forekomme hos personer som ikke spiser tilstrekkelig på grunn av perioder med stress og hektiske hverdager, eller hos personer som har for dårlig opptak av vitaminer i tarmene. I slike tilfeller kan det være nødvendig med tilskudd for å opprettholde de anbefalte verdiene av vitaminet.

 

Produkter som Lectinect Aktiv+ kan bidra til et økt inntak av C-vitamin, og økt overskudd i hverdagen. Produktet inneholder vitaminer og mineraler som også er godt for muskler og ledd og kan styrke immunforsvaret. Bestill i dag, og få den første måneden for kun 79,-!

 

C-vitamin styrker immunforsvaret

 

C-vitamin er et vannløselig vitamin og en antioksidant. Antioksidanter er en del av menneskets immunforsvar, og brukes for å beskytte mot frie radikaler i kroppen.

 

For mye av dette er ikke gunstig, og det er derfor kroppen behøver et sterkt antioksidantforsvar. De mest kjente antioksidantene vi kjenner til er C- og E-vitamin.

 

Kroppen tar kun opp det som er nødvendig av C-vitamin fra maten, og kvitter seg med overflødige verdier gjennom urinen. Dette innebærer at kroppen behøver hyppig tilførsel av C-vitamin gjennom kosten, eventuelt gjennom tilskudd.

 

C-vitamin er også med på å øke opptaket av jern i tarmene, og opprettholder bindevevet i kroppen.

 

Symptomer på C-vitamin mangel

 

C-vitamin blir ofte omtalt som et supervitamin fordi det går inn i mange av kroppens funksjoner. Det er heldigvis også et relativt enkelt vitamin å få tak i, da det finnes i mange matvarer vi spiser daglig. C-vitamin mangel derimot kan medføre en rekke symptomer som gjør at kroppen ikke fungerer optimalt i hverdagen.

 

Typiske symptomer på C-vitamin mangel kan blant annet være:

 

 • Redusert matlyst
 • Slapphet
 • Trøtthet

 

Slik unngår du mangel

 

C-vitamin finnes i mange av matvarene de fleste av oss spiser daglig. C-vitamin mangel forekommer derfor ikke så ofte, men i de tilfellene det gjør det skyldes det som oftest for lite variert kost eller mageplager.

 

For å unngå mangel kan du derfor sørge for å få i deg blant annet disse matvarene:

 

 • Bær
 • Nyper
 • Paprika
 • Brokkoli
 • Potet
 • Potet
 • Kiwi
 • Andre sitrusfrukter

 

Grensen på mangelen ligger på minst 10 mg per dag, og ligger du under denne grensen i en lengre periode kan du risikere mangel. For voksne mennesker er anbefalingen å få i seg 75 mg C-vitamin om dagen. For røykere anbefales det å doble denne dosen. På den andre siden kan et for høyt inntak gi problemer med nyrene, på grunn av økt oksalsyre i urinen.

 

Er du usikker på om du får i deg nok C-vitaminer kan et tilskudd være smart. Med Lectinect Aktiv + får du i deg c-vitaminer i tillegg til andre vitaminer og mineraler som kan hjelpe deg til en smidig og bevegelig kropp, og til mer overskudd i hverdagen.

 

Et variert kosthold er regnet for å dekke kroppens behov for antioksidanter m.m. Men av ulike grunner kan noen av oss kan ha behov for ekstra tilførsel av antioksidanter, vitaminer og mineraler gjennom tilskudd.

 

Anerkjente produkter fra Lectinect

 

Lectinect Aktiv+ er blant en rekke produkter vi tilbyr. Du finner en oversikt over alle våre produkter her.

 

Lectinect er et norsk selskap som ble grunnlagt i 2000 i Bergen, og har siden den gang hatt mange fornøyde kunder. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra plantelektiner som vi blant annet finner i hyllebær. Etter hvert utviklet vi flere naturprodukter. Tilbakemeldinger fra kundene våre tyder på at produktene har bidratt til en lettere og bedre hverdag.

 

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag for å få med deg introduksjonstilbudet.

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem