C-vitamin kilder

Publisert 19. september 2021. Av Bjørn H. Andreassen

 

C-vitamin er et vannløselig vitamin som beskytter mot frie radikaler. Gode kilder til C-vitamin er blant annet frukt, bær og grønnsaker. Appelsiner, paprika og poteter inneholder mye vitamin C.

 

 

Vitamin C

 

C-vitaminer er viktige for oppbygging og vedlikehold av kroppens støttevev, og nødvendig for å kontrollere opptaket av jern i kroppen. I tillegg er vitamin C en antioksidant, som sammen med vitamin E bidrar til å nøytralisere angrep mot kroppens celler, proteiner og arvestoff.

 

C-vitaminer har stor betydning for kroppens immunforsvar.

 

Vitamin C bidrar også til normal kollagendannelse. Sammen med jern er C-vitamin nødvendig for dannelsen av aminosyre, som kroppen bruker for å danne proteiner. Den samme aminosyren inngår i proteinet kollagen. Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos mennesker og dyr, og kan enkelt forklart sies å være kroppens lim. Mangel på kollagen kan føre til ømhet og stivhet i leddene, og nedbrytning av kollagen kan også føre til utvikling av rynker.

 

Hvorfor trenger vi C-vitaminer?

 

De fleste dyr danner selv C-vitamin i kroppen, men mennesker tilhører en av de få artene som ikke kan danne stoffet selv. Alvorlig mangel på C-vitamin kan føre til nedsatt helsetilstand, og var utbredt i befolkningen før poteter ble vanlig i det daglige inntaket.

 

Det er påvist at C-vitaminer har stor betydning for immunforsvaret, som blant annet beskytter kroppen mot uønskede organismer.

 

Mangel på C-vitaminer kan forekomme hos personer som har et ensidig kosthold, eller hos personer som har for dårlig opptak av vitaminer i tarmene. I slike tilfeller kan det være nødvendig å supplere kosten med tilskudd, for å opprettholde det anbefalte inntaket av vitamin-C.

 

C-vitaminkilder

 

Mennesker er avhengige av å få C-vitaminer gjennom mat og drikke, fordi kroppen ikke danner dette vitaminet selv.

 

Gode kilder til vitamin-C er:

 

  • Frukt og sitrusfrukter, særlig appelsin, appelsinjuice og kiwi
  • Bær som jordbær, solbær og nyper
  • Potet, paprika, brokkoli, kålrot, spinat og tomat

 

De fleste får dekket behovet for C-vitaminer gjennom kosten, spesielt hvis de spiser mye frukt og grønt. Mangel på C-vitaminer forekommer hos personer som har et ensidig kosthold. Dersom man ikke dekker det nødvendige behovet gjennom kosten, finnes det andre gode kilder til C-vitamin.

 

Lectinect Aktiv+

 

Lectinect Aktiv+ er en god kilde til C-vitamin, og inneholder også flere andre utvalgte vitaminer og mineraler som bidrar til en smidig og bevegelig kropp. Lectinect Aktiv+ egner seg derfor godt for personer som er plaget av ømme og stive ledd og muskler.

 

Hovedingrediensen i Lectinect Aktiv+ er steinnype (Rosa Canina) som er en naturlig god kilde til C-vitamin, og har vært anerkjent som gunstig for helsen i mange hundre år. Et anbefalt daglig inntak av vitamin-C kan bidra til:

 

  • Normal kollagendannelse
  • Å redusere trøtthet og utmattelse
  • Immunforsvarets normale funksjon
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Nervesystemets normale funksjon

 

Kroppen kvitter seg med overflødige verdier av C-vitamin gjennom urinen. Vitaminet blir altså ikke lagret i kroppen, og mennesker er avhengig av å få sitt daglige inntak fra gode C-vitaminkilder. Dersom du av ulike grunner ikke får i deg nok C-vitamin gjennom kosten, kan et naturmiddel som Lectinect Aktiv+ være et godt supplement.

 

Bestill Lectinect Aktiv+ i dag og få med deg introduksjonstilbudet.

Andre erfaringer

Hyllebær

Hyllebær har vist seg å ha en rekke gode helsegevinster...

Kollagen

Er du plaget av ømme muskler og stive ledd? Kollagen...

Mageproblemer

  Er du plaget av mageproblemer? Dersom du er...

Naturprodukter

Lectinect Mage er et naturprodukt basert på hyllebær,...

Sure Oppstøt

De fleste vil fra tid til annen oppleve sure oppstøt....

Treg mage

Sliter du med treg mage og en følelse av at systemet...

Urolig mage

Sliter du med urolig mage? Har du prøvd alt, men fremdeles...

 

Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun 79,- (vi spanderer porto)!

Skriv ditt telefonummer, vi finner resten
Mobil:
Navn:
Adresse: 
Postnr:  Poststed:
E-post:
Jeg ønsker et abonnement uten bindingstid på Lectinect Aktiv+, og får den første måneden for kun kr. 79,- . Hvis jeg ikke ønsker flere forsendelser etter prøvepakken eller senere i abonnementet, kan jeg stoppe disse ved å gi beskjed pr telefon, brev eller e-post innen 4 uker (2 uker for prøvepakken) etter fakturadato for sist mottatte pakke. Etter prøvepakken får jeg faste forsendelser portofritt annenhver måned. Dette koster kun kr. 199,50 pr mnd (totalt kr. 399,- for 2 mnd forbruk). Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.
Jeg har lest og aksepterer vilkårene
Bestill

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter (minst 18 år) og en gang pr. husstand.

Kosttilskudd bør ikke benyttes som erstatning for et variert og balansert kosthold og for en sunn livsstil. Ved mistanke om sykdom skal lege konsulteres.Ingrediensene i produktet er dokumentert av EUs mattilsyn (EFSA) som gode for muskler og ledd. Det er likevel ingen garanti for at produktet fungerer like godt for alle brukere, og resultater kan variere fra person til person.

Innhold/Dosering | Om oss | Vilkår/Personvern | Hjem