Oppdatert 20.desember 2023. Av Bjørn H. Andreassen

 

Betakaroten finnes i vegetabilske matvarer, og innholdet er ofte høyest i grønnsaker med sterke farger. Likevel peker en type vegetabilsk mikroalge ut som en suveren kilde da den er svært miljøvennlig og bærekraftig å bruke i naturprodukter.

 

Ved å ta Lectinect Betakaroten Pluss får du i deg betakaroten pluss andre viktige mineraler som er forbundet med en gyllen og glødende hud. I tillegg kan tablettene bidra til normal forbrenning. Bestill naturproduktet i dag.

 

Hva er egentlig betakaroten?

 

De fleste forbinder betakaroten med en gyllen brunfarge, men brunfargen skyldes egentlig pigmentene næringsstoffet skiller ut i huden.

 

Det som derimot gjør at betakaroten er et viktig næringsstoff, er at det er et provitamin til Vitamin A – som er viktig for hud og mange av kroppens funksjoner. Karotenet lagres i hudcellene og kan gi underhudsfettet en gyllen farge. Det kan derfor beskytte huden mot UV-stråler.

 

Betakarotenet blir absorbert og omdannet til retinol i tarmen, før det transporteres videre i kroppen gjennom lymfesystemet til leveren. Retinol kan blant annet være med på å øke hudens cellefornyelse, og er viktig for kroppens beinstruktur, syn og immunforsvar.

 

Fargestoffene i betakaroten få huden til å både se brunere og mer gyllen ut.

 

Gulrot er en av de viktigste kildene til karoten og vitamin A (derav det engelske navnet carrot). Gulrotfargen skyldes blant annet det gule fargestoffet fra betakaroten og andre rødlige fargestoffer, som er samme pigment som lagres i huden vår.

 

 

Retinol

 

Når vi inntar betakaroten gjennom mat eller som kosttilskudd, blir næringsstoffet omdannet til Retinol i huden. Retinol finnes kun i fettholdige matvarer fra dyreriket, som bl.a. melk, ost, tran, lever, fet fisk og eggeplomme.

 

Retinol faller under samlebetegnelsen Vitamin A. Det er et fettløselig vitamin som er nødvendig for mange av kroppens funksjoner som:

 

 • Syn
 • Hormondannelse
 • Immunforsvaret
 • Normal vekst
 • Beindannelse
 • Slimhinner
 • Hud

 

Kroppen kan ikke produsere A-vitamin på egenhånd, og er derfor avhengig av riktig matinntak og eventuelt kosttilskudd.

 

Slik får du i deg nok betakaroten

 

Det er mange gode kilder til betakaroten i matvarer som ofte er forbundet med et sunt og variert kosthold:

 

 • Gulrøtter
 • Søtpotet
 • Spinat
 • Gresskar
 • Brokkoli
 • Aprikoser

 

I tillegg kan kosttilskudd og naturprodukter være gode kilder til betakaroten og andre viktige næringsstoffer.

 

 

Lectinect Betakaroten Pluss

 

Ved å innta naturproduktet Lectinect Betakaroten Pluss kan du få i deg anbefalt mengde av betakaroten og viktige mineraler daglig.

 

I produktet bruker vi naturlig betakaroten fra algesorten Dunaliella salina. Dette er mikroalger som er naturlig rike på betakaroten, og dermed en sunn kilde til dette unike fargestoffet. Ved inntak vil det omdannes til vitamin A i kroppen, som er bra for en sunn og sterk hud. Fargestoffet kan videre bidra til UV-beskyttelse, i tillegg til at det kan gi en jevnere, dypere og mer langvarig brunfarge.

 

Hvordan få best resultat

 

Har du planer om å dra på en solferie snart og ønsker en dyp, jevn og varig brunfarge? Da anbefaler vi at du begynner å innta betakaroten i god tid før reisen for å sikre best resultat. Slik får du bedre grunnlag og bedre beskyttelse. Vi anbefaler også at du inntar to tabletter daglig den første måneden (15 mg betakaroten), og deretter går over til en tablett daglig (7,5 mg betakaroten). Fortsett med 1 tablett pr. dag også etter ferien for best resultat.

 

Virkestoffer som kan øke forbrenningen

 

Lectinect Betakaroten Pluss inneholder også virkestoffer som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Produktet inneholder grisetang som er naturlig rik på jod. Jod er kjent for å bidra til en normal forbrenning, og er en svært viktig del av vårt kosthold.

 

I tillegg inneholder produktet det viktige mineralet krom, som kan bidra til økt forbrenning og mindre søtsug. Mineralet kan bidra til å opprettholde et normalt blodsukkernivå.

 

Med et variert kosthold, supplementert med naturproduktet Lectinect Betakaroten Pluss og en moderat aktiv livsstil, kan du legge til rette for en gradvis vektreduksjon.

 

Prøv Lectinect Betakaroten Pluss i dag

 

Lectinect er et norsk selskap som ble grunnlagt i 2000 i Bergen, og har siden den gang hatt tusenvis av fornøyde kunder. Det faglige utgangspunktet var molekylærbiologi, og da spesielt helsegevinstene mennesker kan få fra hyllebær. Etter hvert utviklet vi flere naturprodukter som har blitt populære både i helsekostbutikkene og gjennom direktebestillinger på lectinect.no.

 

Bestill Lectinect Betakaroten Pluss hos vår nettbutikk VitaminExpress!